Home - Články - Den zvířat bez domova

Den zvířat bez domova

vloženo 15. 8. 2018
čas čtení: 4 minuty

Den zvířat bez domova

Den zvířat bez domova se slaví v USA od roku 1992. Tento den připadá na třetí sobotu v srpnu. Tedy letos na 18.8.

sdílet článek na facebooku

Když je tento slavný den u konce, konají se vigilie. To je zvyk, kdy se připravujeme na nějaké mimořádné události, nebo znamenají vzpomínková setkání. V tomto případě se konají se svíčkami, které zapalujeme, když si připomínáme zvířata, která zemřela bez domova. A také ctíme lidi, kteří se starají o opuštěné psy, kočky a jiné.

Důležitým bodem tohoto dne je také kastrační program. Ač se to zdá nedůležité nebo někoho to může pohoršovat, kastrace, především koček, je nezbytná. Množí se rychle a většina z nich potom nenajde domov, a tím nemá ani co žrát. Kastrace pomůže k regulaci čtyřnohých mazlíčků. Ti, co žijí, potom najdou lépe domov, protože zájemců ze zvířecího království nebude tolik.

Je snaha zavést tento den také v České republice. Měla by se na něm podílet většina českých spolků na ochranu zvířat, útulky, azylové domy apod. Ale zapojit se mohou všichni. Třeba jen tím, že zapálí svíčku za nějakého zemřelého zvířecího kamaráda či za všechna zvířata, která zemřela, aniž by našla hodného páníčka a s ním i domov.

Jistě se vám již podařilo potkat člověka, kterého jste nikdy neviděli, ale který přesto vám byl podvědomě znám. Právě takoví lidé mohou být vaší spřízněnou duší, která vás ovlivní a povede životem. Tarot spřízněných duší nám přitom pomáhá najít odpovědi v těch důležitých oblastech lidského života, kterými jsou vztahy a komunikace.

Co se týká zvířecích kamarádů, připomeňme si ještě jeden svátek, který se koná 4. října. Je to Světový den zvířat. Patron a přítel všech zvířat byl František z Assisi, který tento den zemřel, proto svátek připadl právě na 4. října. Podporuje ho mimo jiné Nadace na ochranu zvířat, která je opravdu prospěšná všem kamarádům ze zvířecí říše. Zabývá se jejich ochranou, pomáhá hospodářským, zájmovým i volně žijícím zvířatům. Pomoci můžeme všichni, stačí se na ně obrátit.

Pomáhat můžeme samozřejmě po celý rok, nejen v tyto svátky. Útulky jistě ocení, mimo finančních příspěvků, také konzervy, suché krmení, hračky, pelíšky nebo různé ručníky a prostěradla. To všechno může pomoci zkvalitnit život zvířat v útulcích. Tak nebuďme lhostejní a pomozme tam, kde to potřebují, a kde pomoci můžeme.

Jak napsal jeden neznámý autor: „Teprve láska ke všemu živému udělala z člověka lidskou bytost“.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.