Home - Články - Červencový úplněk v Kozorohu

Červencový úplněk v Kozorohu

vloženo 29. 6. 2023
čas čtení: 6 minut

Červencový úplněk v Kozorohu

Prázdniny přivítáme s úplňkovou Lunou 3. července 2023 ve 13:38. Měsíc ve znamení Kozoroha slibuje velmi zajímavý začátek léta!

sdílet článek na facebooku

Celý týden silných emocí!

Krásná fáze úplňku je vyvrcholením celého měsíčního cyklu, kdy jsou lunární energie na svém maximu. Díky tomu nám úplněk přináší mnohem intenzivnější události ve všech oblastech života. A mnohem silněji a barvitěji než jindy teď taky prožíváme své pocity a emoce!

Tajemnou úplňkovou sílu můžeme pocítit již zhruba tři dny před jeho samotným termínem. Tento červencový úplněk bude v pondělí, takže to znamená, že již víkend se ponese ve znamení jeho magické síly. A následně ještě zhruba tři další dny úplňkové energie doznívají.

Po celou tuto dobu na nás budou silně působit naše pocity a můžeme být taky náchylnější k nervozitě. Mnohem intenzivněji si však budeme užívat i ty příjemné pocity, jako je láska nebo radost.


Symboly otce a matky ve zvěrokruhu

Úplněk v zemském znamení Kozoroha je zajímavý tím, že oproti jiným úplňkům je přece jen o kousíček klidnější a drží nás jako kdyby nohama na pevné zemi. To je vhodná protiváha ke znamení Raka, v němž se touto dobou nachází Slunce a které posilňuje naši citlivost a prožívání pocitů.

Obě tato znamení, jež stojí ve zvěrokruhu oproti sobě, však mají společný jistý klid a jejich energie navozuje pocit stability a bezpečí. Není to náhoda, protože Kozoroh symbolizuje ve zvěrokruhu otcovský princip, zatímco Rak znázorňuje princip mateřský. Takže je to tak trochu jako pocit návratu domů! A co příjemnějšího bychom si mohli pro začátek letního volna přát!

Nejlepší program na úplněk

Úplněk se ideálně hodí pro zábavu a aktivní odpočinek, společenské události, výlety a podobně. Máme totiž hodně energie a jen tak lenošit nebo dlouho spát se nám většinou příliš chtít nebude. Na druhé straně, pro náročnou práci se tato fáze Luny vůbec nehodí, protože máme sníženou soustředěnost a taky horší odolnost ke stresu.


Tento úplněk je zvláště důležitý pro všechny Kozorohy a Raky. Pro vás je to jedinečná šance propojit se s vašimi hlubokými pocity a navázat kontakt s vaší duší a skutečným já. Je to ideální doba pro meditaci, rozjímání o životě a vašich cílech, ale taky pro věštění, třeba z tarotových karet.

Zdraví na prvním místě

Úplněk působí podle lunárního kalendáře i na naše zdraví. Ve znamení Kozoroha ovlivňuje kosti, klouby a také pokožku. Proto si dávejte pozor na větší riziko úrazů, jako jsou zlomeniny a vykloubení, hlavně při sportu, a nepřetěžujte své klouby – nejcitlivější jsou teď kolena. Na sluníčku nezapomínejte na krém s dostatečným UV filtrem, aby vaše pokožka zůstala i v létě krásná a hlavně zdravá.

Vzhůru na bylinky!

Pokud patříte mezi příznivce léčivých bylinek a chcete si nasbírat vlastní zásobu, pak je úplněk v červenci ideální období. Od dávných dob se traduje, jak čarodějky sbíraly magické byliny právě o úplňku, protože tehdy mají největší sílu! Jedna ze zajímavých bylin této sezony je třezalka, na kterou můžete vyrazit právě teď a nasušit si ji na čaj proti podzimní depresi nebo vylouhovat léčivý olej vhodný na drobná poranění a bolesti kloubů. Ale bylinek, které jsou nyní k v rozkvětu je mnohem více – tak myslete na zimu již předem!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.