Home - Články - Automatické psaní funguje i na počítači

Automatické psaní funguje i na počítači

vloženo 13. 3. 2024
čas čtení: 3 minuty

Automatické psaní funguje i na počítači

Dnes je už natolik běžné psát na počítači, že můžete ve skutečnosti shledat obtížným psaní rukou. Chcete pro automatické psaní využít umění psát všemi deseti? Poradím vám, jak na to.

sdílet článek na facebooku

Hoďte nohy na stůl a notebook do klína

Je důležité najít pozici, kterou v žádném případě nezaujímáte v zaměstnání. Ani pokud vaším pracovním nástrojem není počítač, najděte takovou polohu, kdy nesedíte shrbeni nad klávesnicí a nepíšete. S notebookem se usaďte na gauč, do oblíbeného křesla, položte jej na stolek nebo jen tak na klín. Ke stolnímu počítači vyměňte židli nebo upravte prostředí. Ideálně tak, abyste mohli položit nohy na stůl a klávesnici mít na klíně.

Vždycky svým klientům radím, aby se usadili podobně. Co jiného navodí domácí atmosféru a nepustí mysl k myšlenkám na práci, než doslovný symbol pohody a odpočinku? Zkuste to, i když se na začátku můžete cítit nepatřičně. Pocit ale vzbuzuje naučená myšlenka „správného a dobrého“. Tedy poslušného a ignorujícího rady vyšších bytostí. Porušte vnucená pravidla, najděte svou pozici, ve které se cítíte pohodlně a do které jste se vždy chtěli usadit. Jde o nejjednodušší techniku, jak narušit rutinu a otevřít mysl.


Nechte odejít všechna negativa a vyčistěte mysl

Teď můžete postupovat jako při využití papíru k automatickému psaní. Zavřete oči, uvolněte se a nechte z těla odejít všechen denní stres. Můžete si jej představit jako černý kouř odcházející z vás skrz konečky prstů, nebo se kvůli tíži snáší stále níž, až po židli sklouzne na podlahu a zmizí. Většina mých klientů vidí duševní odpad zatěžující naše těla právě takhle.

Do otevřeného textového dokumentu napište otázku, na kterou chcete znát odpověď. Chvíli ji vstřebávejte, ale nesnažte se vymyslet odpověď. Soustřeďte se jen na otázku samotnou.

Jakmile budete připraveni, nebo vám začnou před vnitřním zrakem defilovat obrazy, nechte vaše prsty, ať se sami rozeběhnou po klávesnici. Zůstaňte uvolnění a jednoduše zapisujte to, co vás zrovna napadne. Nepřemýšlejte nad tím, nekontrolujte se. Svou mysl byste měli ideálně udržet u otázky, nebo vnímat vždy zrovna to slovo, které právě píšete.

Měli byste mít podobný pocit, jako když večer usínáte a nevědomě přemýšlíte třeba o filmu, který jste viděli předtím. Doopravdy ho neinterpretujete, ale vaše mysl se stále zabývá viděnými obrazy.


Nezapomeňte poděkovat

A jak poznat, že máte hotovo? Zjednodušeně řečeno vám „dojde dech“. Prsty na klávesnici začnou být těžké a zpomalíte. Jakmile byste se do dalších slov museli nutit, přestaňte. Klávesnici položte zpět na stůl nebo notebook na stolek a poděkujte bytostem, že vás vedli. Z klidného stavu se opět beze spěchu dostaňte do vědomého a dokument uložte, abyste si jej další den mohli přečíst.

Povedlo se? Ještě jednou shrnutí:

1. Zaujměte svou relaxační pozici
2. Nechte odejít duševní nečistoty, které se na vás usadily během dne
3. Napište otázku
4. Soustřeďte na ni své podvědomí
5. Pište

Pokud se vám nepovedlo automatické psaní skrz pero a tužku, psaní na klávesnici by pro vás mohlo být o mnoho lehčí. Ve výsledku nezáleží na nástroji, který si zvolíte k zaznamenání. Záleží na vašem vnitřním rozpoložení a ke které metodě máte vy osobně blíže.

Zbývá jedna malá rada na závěr. Před samotným psaním vypojte internet.

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.