Home - Články - Ametyst je kamenem střízlivosti

Ametyst je kamenem střízlivosti

vloženo 4. 8. 2023
čas čtení: 4 minuty

Ametyst je kamenem střízlivosti

Ametyst je jedním z nejznámějších a neoblíbenějších kamenů vůbec. Jeho barva se pohybuje od temně fialové po levandulovou. Lidé ho milují pro jeho obrovskou ochranou sílu i vysoké spirituální vibrace.

sdílet článek na facebooku

Kámen císařů

Název kamene pochází z řeckého amethystos neboli neopojivý, neboť ve starověku sloužil jakožto ochránce před nadměrným pitím alkoholu. Milovali ho už klenotníci v Sumeru. Svoji velkou slávu však zažil v antice, kdy sloužil k výrobě tzv. gemů, drobných plastik zasazených v amuletu.

Ametyst zbožňoval i otec vlasti Karel IV., jehož misky a konvice od dvorských umělců můžeme obdivovat dodnes. Nádherný ametyst přikázal nejslavnější český král zasadit i do svatováclavské koruny. V kapli Svatého kříže zas nechal několik těchto kamenů zasadit přímo do zdi, aby evokovaly nebeský Jeruzalém a posilovaly jeho meditace v kapli.

Nádobí z ametystu ocenil i císař a vášnivý mystik Rudolf II., který si objednal ametystové nádobí od proslulé rodiny brusičů Miseroinů. Rozsáhlou sbírku ametystů, včetně největší gemy Gemma Augustea, patřící prchlivému panovníkovi dnes můžeme obdivovat v Uměleckohistorickém muzeu ve Vídni a ve Světské klenotnici v Hofburgu.


Skvělý pomocník při léčení závislostí

Ametyst pomáhá při léčení závislostí, zejména ze závislosti na alkoholu. Je to také výborný čistič krve, který posiluje vylučovací orgány a imunitní systém. Neocenitelným pomocníkem je také při léčbě ran, otoků a kožních problémů. Při migrénách zas položený na čelo odbourává bolest.

Vyšší duchovní síly

Ametyst náleží elementu vody a planetám Jupiter a Neptun. Bývá přiřazován k šesté čakře. Podporuje rozvinutí duchovních darů, kdy otevírá bránu do jiné reality. Díky němu pochopíte všechny souvislosti. Pokud ho umístíte pod polštář, můžete očekávat živé sny, které vám objasní problémy skryté v hloubi duše.

Ametyst je právem jedním z nejoblíbenějších kamenů. Ideální je ho nosit na krku tak, aby spočíval přímo na srdci.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.