Home - Články - První srpnový úplněk ve Vodnáři

První srpnový úplněk ve Vodnáři

vloženo 28. 7. 2023
čas čtení: 6 minut

První srpnový úplněk ve Vodnáři

Nestává se často, aby byly v jednom měsíci dva úplňky! 1. srpna 2023 ve 20:31 nás čeká první ze dvou úplňků tento měsíc – bude ve znamení Vodnáře, a navíc je to obří Superúplněk!

sdílet článek na facebooku

Vzácný Superúplněk je tady!

V polovině letních prázdnin nezapomeňte obrátit zrak k obloze! Měsíc v úplňku totiž bude nyní opravdu výjimečný!

Jev, kterému se říká „Superúplněk“ znamená, že Měsíc je v době úplňku nejblíž k Zemi z celého roku – říká se tomu perigeum. Proto úplněk na obloze působí větší než jindy! Možná si toho nevšimnete na první pohled, ale při pozorném pohledu vám nejspíš pozoruhodná velikost měsíčního disku neunikne! Hlavně pokud se podíváte hned večer za východu Měsíce!

Superúplňky se opakují s pravidelností 14 měsíců. A pak bývají obvykle hned dva superúplňky za sebou. V roce 2022 to byly úplňky v červnu a červenci, a v roce 2023 to budou oba dva srpnové úplňky na začátku a konci měsíce.


Čas neobvyklých zážitků!

Úplněk ve znamení Vodnáře však má pro vás v záloze ještě mnohem více překvapení – nejen svoji velikost! Vodnář je totiž nejbláznivější ze všech znamení zvěrokruhu, takže se můžete těšit na pořádnou nadílku jedinečných letních zážitků!

Tento úplněk nás vybízí vykročit ze zajetých kolejí a dopřát si něco úplně nového a neobvyklého. Nebojte se zdánlivě šílených nápadů a podnikněte třeba výlet na neobvyklé místo, zajděte na letní party mezi nové lidi nebo zkuste nový sport či zážitkovou atrakci. Možná vás překvapí, kolik nové inspirace a energie vám přinese třeba jen malinké vybočení z vaší komfortní zóny všedních dnů! Léto je zde přece od toho, abychom experimentovali!

Vodnáři a Lvi v centru dění

Nejsilněji ze všech pocítí vliv vodnářského úplňku samozřejmě právě Vodnáři – na vás čekají velmi zajímavé a důležité události ve vašem životě. A kromě Vodnářů by měli zbystřit pozornost také Lvi, protože v tomto znamení se teď nachází Slunce a tento úplněk nejblíž k vašim narozeninám má pro vás rovněž mimořádný význam!


Obě tato znamení si teď potřebují udělat více času pro sebe, protože nynější události a energie na vás budou působit tak silně, že se možná budete o něco hůře soustředit na své běžné denní činnosti a práci.

Vodnářský úplněk a zdraví

Vliv tohoto letního úplňku na zdraví podléhá Vodnáři – a říká, že teď máme citlivější žíly a kotníky. Opatrnost se tedy vyplatí zvláště v případě, že vás něco ze jmenovaného zlobí, třeba máte křečové žíly nebo starý úraz v kotníku.

Zvýšenou pozornost se vyplatí věnovat riziku spojenému s trombózou během dlouhých letů – cestovatelé za oceán, nepřehlédněte! Jestliže letíte kolem úplňku, nezapomínejte si během letu pravidelně procvičovat nohy a nenechávat je pořád ve stejné poloze.

A tak jako pokaždé o úplňku, i teď platí pravidlo vyhýbat se operacím kvůli většímu riziku komplikací. Zvláště to platí pro operace kotníků a křečových žil. Ale je léto, takže hlavně pečujte o zdravý životní styl a dopřejte si hodně pohybu. A užívejte si letní vodnářská překvapení a nezapomenutelné zážitky plnými doušky!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.