Home - Články - Změny vnímání času

Změny vnímání času

vloženo 30. 8. 2018
čas čtení: 4 minuty

Změny vnímání času

Čas stále běží, ale může se i zastavit a můžeme to vnímat? A jak je to vůbec obecně s časem a jeho vnímáním?

sdílet článek na facebooku

Čas je a není

Ohledně času existuje nespočet přísloví i úvah, čas všechno vyléčí i všechno ukáže, přestože si na něj nemůžeme sáhnout, není pochyb o jeho existenci. Jeho následky totiž vidíme na proměnách přírody a konec konců i když se podíváme do zrcadla.
V minulosti se věřilo, že čas řídí bohové, dnes víme, že čas a jeho tradiční běh je určován pohybem vesmírných těles – to, jak obíhá země kolem Slunce se projevuje na běhu jednoho roku a to, jak se země otáčí kolem slunce zase udává střídání dne a noci.
Naši předci ještě neuměli čas měřit hodinkami, proto se řídili pohybem slunce na obloze a podle toho si domlouvali schůzky. Čas se také později začal určovat slunečními hodinami, ty nejstarší jsou staré tisíce let.

Vnímání času

Přestože víme, co určuje běh času, který jsme se naučili členit na roky, měsíce, týdny, dny, hodiny, minuty, vteřiny, setiny a klidně méně – vnímání běhu času je dosti ideální. Někteří mají pocit, že čas letí jako blázen a vše jim neuvěřitelně utíká, jiní zase mají pocit, že se všechno vleče a čas nějak zpomaluje.


VYUŽIJTE MÉ 20LETÉ PRAXE! Ptejte se mě na tel. čísle 906 701 701 na svou lásku, práci, finance či zdraví. Společně najdeme odpovědi na vše! Paní Rachel


Většina má v současnosti však pocit zrychlení – ostatně ne náhodou, se mluví o tom, že žijeme ve zrychlené době a všechno je rychlejší. Je tedy zajímavé, že způsob života dokáže vnímání běhu času ovlivňovat.
Stejné je to například i s typem činností – pokud děláme něco, co nás baví, čas nám utíká neuvěřitelně rychle a vlastně jeho běh ani nevnímáme. Pokud naopak děláme něco nepříjemného, pak nám přijde, že času nějak ztěžkly nohy a my častokrát doslova hypnotizujeme rafičku hodinek, aby vyrazila kupředu rychleji.

Když se čas zastaví

Existují ale i okamžiky, kdy máme naopak pocit, že se čas docela zastavil a my to dokonce dokážeme i vnímat. Jedná se většinou o hraniční situace, například v souvislosti s nehodami, zraněními, strachem nebo ohrožením života.
Není to sice tak, že by se čas v danou chvíli zastavil, ale spíše my sami se v tu chvíli odstřihneme a vnímáme jen ten daný okamžik. Vzhledem k tomu, že se naše mysl i tělo soustředí jen na tu danou chvíli, vnímání ostatních podnětů je potlačeno.
Stejné je to i se zážitky opačného charakteru – velkými okamžiky štěstí, velkými emocemi například při porodu, ale třeba i v souvislosti s prožitkem slasti, zvláště pak při orgasmu. Ohledně orgasmu i mnohočetného, lidé často popisují naprosté zpomalení času, kdy se soustředí pouze na daný zážitek nebo někdy dokonce přímo stav – kdy čas přestává zcela existovat.

TAROT PŘÁNÍ je velmi mocný magický nástroj, díky kterému poznáte, zda se přání vyplní nebo nikoliv, anebo vám co stojí v cestě. Dozvíte se, co můžete očekávat a zda je Vám přáno a dostanete uživatečné informace a rady. Pokud máte své tajné přání a chcete vědět, zda se vám vyplní, pak neváhejte a vytáhněte si své 3 karty teď!

Mísení minulosti s budoucností

Filozofové často tvrdí, že existuje jenom přítomnost, minulost, že je jenom přítomnost, co již minula, a budoucnost, že je přítomnost, která teprve bude. Přesto však existují okamžiky, které nám skrze vlastní vnímání ukazují, že to tak jednoduché nebude. Zážitky typu Deja-vu, kdy můžeme v přítomnosti najednou pocítit, že tato přítomnost už tu jednou byla a zároveň máme malý předstih do budoucna, jak se asi bude odehrávat – nás vedou k situaci, kdy se v jednu chvíli v našem vnímání spojuje přítomnost, budoucnost a paradoxně i minulost – protože se jedná o budoucnost, která už jednou byla, ale nyní teprve bude a je.

Změny ve vnímání času jsou i v souvislosti s regresními zážitky, to, když vzpomínáme na minulost, nebo se do ní rovnou vydáme prostřednictvím regresní terapie. Při této terapii se můžeme podívat i do minulých životů, prožitky v nich však znovuprožíváme, takže minulost vnímáme jako současnost, a to co se bude v minulosti teprve odehrávat jako budoucnost. Největší změny ve vnímání času ale nastávají ve snech, tam sen, který trvá třeba několik minut, můžeme ve svém snění prožívat klidně jako denní i delší úsek.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.