Home - Články - Velký tarot na nový školní rok 2018/2019

Velký tarot na nový školní rok 2018/2019

vloženo 29. 8. 2018
čas čtení: 10 minut

Velký tarot na nový školní rok 2018/2019

Opět tady bude září – ať už jste žáci, studenti nebo rodiče, prozradíme vám, co vás v novém školním roce čeká a nemine podle tarotových karet!

sdílet článek na facebooku

Beran
Karta Velekněžka
ukazuje, že při studiu se vyplatí spolehnout nejen na rozum, ale taky na svou intuici a pocity. Může to znít zvláštně, ale konec konců ne všechno je pouze o biflování a logice. Velmi dobře se bude dařit těm Beranům, kteří studují umělecké obory nebo literaturu, protože všude tam můžete své pocity naplno uplatnit. Rodiče a učitelé žáků narozených v Beranu by si měli uvědomit, že ne vždy existuje pouze jedna jednoznačně správná odpověď, a to, co vám mladý Beran říká, může mít hodně do sebe, i když to není přesně to, co se psalo v učebnici. Devizou tohoto znamení bude schopnost najít souvislosti i tam, kde jsou na první pohled skryté a neviditelné. Jestliže se vaši profesoři řadí ke konzervativní „staré škole“, zřejmě vás občas dosti zásadně nepochopí, ale nic si z toho nedělejte, protože nakonec se najde někdo, kdo pochopí váš pohled na věc a uzná, že je na něm více pravdy, než by se mohlo zdát. Důležité přece nejsou pouze dobré známky, ale hlavně skutečně hluboké porozumění toho, co studujete!

Býk
Karta Devět mečů
ukazuje, že jako studenti narozeni v Býku budete na sebe někdy mít až přehnaně vysoké nároky a budete mít sklon se trápit ze svých neúspěchů – dokonce i z těch drobných! Máte sklon užírat se pochybnostmi o vašich vlastních schopnostech a dovednostech, i když ve skutečnosti k tomu nemáte žádný dobrý důvod. Z toho mohou vyplývat dokonce i takové závažné problémy, jako je nespavost a tréma před zkouškami. Pokud jste rodiče studenta nebo žáka narozeného v Býku, snažte se mu dodat sebedůvěru a ujistit ho o jeho schopnostech, naopak neklaďte na něj příliš velké nároky – měl by zbytečný stres z toho, že se mu nepovede je splnit. Méně je někdy více a není nutné si vždy nastavovat laťku na tu nejvyšší možnou pozici. Studijní úspěchy budou přicházet postupně, nelze chtít všechno najednou a pak se trápit kvůli tomu, že zázrak se nestal. S trochou trpělivosti a vytrvalosti, která Býkům naštěstí nechybí, to však můžete v průběhu roku po malých krůčcích dotáhnout až překvapivě daleko!

Blíženci
Karta Šest mincí
značí úspěchy, které se dočkají svého ocenění a zasloužené odměny. Můžete se tedy těšit na dobré známky, úspěšné složení důležitých zkoušek nebo završení studia. Nebude to ovšem zadarmo a všechno je odměna za poctivou a dlouhodobou práci. Studenty a žáky v Blížencích a taky jejich rodiče čeká příjemný a klidný školní rok, kdy se dočkáte spravedlivé odměny za své snažení. Pokud se vaše dítko Blíženec nechce učit, může být užitečné motivovat ho za dobré známky i finančně, třeba zvýšením kapesného nebo příslibem, že mu koupíte něco, po čem tajně touží. Pak to ovšem nezapomeňte taky do puntíku dodržet, protože vaše ratolest vás možná překvapí a dokáže toho víc, než byste čekali! Studijní úspěchy vám otevřou dveře k novým možnostem a příležitostem a budete se díky tomu moct do budoucna posunout výrazně kupředu. To je odměna především pro starší a dospělé Blížence, kteří již dobře vědí, že se neučí kvůli známkám a rodičům, ale hlavně kvůli sobě!

Měsíční tarot - ZÁŘÍ. Zjistěte, čeho byste se měli v září vyvarovat a čemu jít naproti, abyste nepromeškali jedinečnou příležitost! Vydáte-li se totiž správnou cestou díky radám skrytým v tarotu, urychlíte si cestu k úspěchu! Vytáhněte si svoje 3 karty z pohodlí domova a získáte výklad připravený profesionální kartářkou.

Rak
Karta Pět pohárů
ukazuje, že se vám v nedávné minulosti něco nezdařilo a více nebo méně vás na vaší studijní dráze zbrzdilo. Třeba nepovedené zkoušky, nutnost opakovat ročník, neúspěch u přijímacích zkoušek na vysněnou školu a podobně. Tento neúspěch měl vliv na vaše další studium a následně kariérní možnosti, proto máte sklon si to pořád vyčítat a přemýšlet, co by bylo kdyby, zkrátka se zbytečně trápit. Platí to nejen pro samotné žáky a studenty Blížence, ale taky pro jejich rodiče, kteří měli své představy a sny o životní dráze svého dítka. Tarot ovšem ukazuje, že brečet nad rozlitým mlékem nemá pražádný smysl. Právě naopak, věci se dějí tak, jak se mají dít, a nic není náhoda – dokonce ani neúspěch. Díky tomu, že se vám něco nezdařilo, se totiž dostal ke slovu plán B, a ukáže se, že nakonec bude možná ještě mnohem lepší. Třeba škola, na kterou jste se přihlásili jen proto, že vás na tu, kam jste původně chtěli jít, nevzali, může být nakonec pro vás mnohem lepší. Dívejte se na věci pozitivně a všechno bude hned lepší!

Lev
Karta Rytíř pohárů
je kartou lásky a citů, a ta jako kdyby na první pohled se školou a studiem nijak nesouvisela. Ale omyl – aby se totiž člověku dařilo, tak musí to, co dělá, opravdu mít rád nebo dokonce až milovat. Lvi, kterým se na studijní dráze nedaří podle jejich představ, by měli hledat klíč k řešení právě zde! Máte skutečně rádi obor, pro který jste se rozhodli? Baví vás škola, vyvolává ve vás pozitivní pocity? Nemá smysl studovat něco, co člověk nemá rád, vždyť konec konců je perspektiva, že se tomu pak budete věnovat po celý život. Pokud máte vážné pochybnosti, můžete dokonce popřemýšlet o změně školy. Malí Lvi na základní škole tuto možnost sice nemají, ale zde zas mohou nastoupit rodiče a pomoct své ratolesti vytvořit si pozitivní vztah ke škole a všemi způsoby je pozitivně motivovat, naopak vyhýbat se trestům, ať vaše děti chodí do školy opravdu rády a ať se tam cítí spokojeně! Projeví se to pak zcela samozřejmě i na výsledcích!

Panna
Karta Král mincí
je poslem hmotných úspěchů a přináší studentům pragmatický přístup, cílevědomost a realismus. Důležitou otázkou studia se stane právě jeho praktičnost, otázky jako nakolik je zvolený obor vhodný pro vaši další kariéru, a čemu se nejvíc vyplatí věnovat z hlediska budoucích možných výdělků. Pokud vás v nadcházejícím školním roce čeká rozhodování a přijímací zkoušky, budete si vybírat především podle toho, jaká studijní dráha pro vás bude nejpraktičtější a kde budete mít v budoucnosti největší možnost zisku. Panna je prakticky založené znamení zemského živlu, takže tato motivace je v souladu s vaší vnitřní osobností a je pro vás správnější než rozhodovat se pouze na základě toho, co vás osobně baví, pokud s tím nemůžete mít v budoucnu žádné rozumné uplatnění. Rodiče mladých studentů v Panně by v nich měli toto pragmatické smýšlení podporovat, ale ne jim ho vnucovat, počkejte si raději, až vyjde z nich samotných!


ZASADIL VÁM ŽIVOT TĚŽKÉ RÁNY? Nevíte, jak v lásce dál? Jsem tu, abych vám poradila! Zavolejte mi na tel.: 906 701 701! Kartářka Helga


Váhy
Karta Císař
vám přináší k řešení otázku autorit, moci a síly. Některé děti a studenti narozeni ve Váhách budou mít problém respektovat autoritu učitele, pokud k němu nemáte dobrý vztah. Naopak jiné Váhy si mohou až nekriticky vzít někoho za vzor a chtít ho za každou cenu napodobit, i když to pro vás možná nebude ta nejvhodnější dráha. Je důležité si tento složitý vztah k autoritám uvědomit, a to také pro rodiče mladých Vah. Potřebujete mít pozitivní vzor, který vás bude táhnout kupředu, ale naopak bude pro vás problematické respektovat někoho, o kom máte pochybnosti, a není vám sympatický. V nejsložitějších případech se může vyplatit dokonce i změna učitele. Je to zajímavé, protože Váhy jsou obvykle nekonfliktní a diplomatické bytosti. Právě proto je však mohou dráždit kantoři, kteří se snaží si svoji autoritu upevňovat z pozice síly, různými nesmyslnými příkazy a zákazy a zbytečnými tresty, místo moudrosti a pochopení, které ke skutečné přirozené autoritě neodmyslitelně patří.

Štír
Karta Vůz
ukazuje všem studujícím Štírům, jak důležité je umět si své studium dobře zorganizovat, rozvrhnout si čas a hlídat si, ať všemu věnujete dostatečnou pozornost, a naopak ať se u ničeho zbytečně moc nezdržíte. Někdy to může být docela tvrdý oříšek, hlavně na vyšších stupních studia, když už jste na to sami a nikdo vám s tím nepomůže. Pro rodiče malých Štírů je vhodné podporovat v nich samostatnost a odpovědnost, aby si uměli sami věci hlídat a vědět, kdy už je potřeba pustit se do učení a kdy se mohou bavit, protože již mají všechno uděláno. Tarotový Vůz přeje také novým začátkům, proto je nadcházející školní rok velmi vhodný pro zahájení nového studia a nástup na novou školu – budete k němu přistupovat odpovědně a seriózně a bude se vám hned od začátku díky tomu dařit. Budete si umět prosadit své cíle před svým okolím a jít si za nimi, i když vás to možná bude stát hodně práce. Ale vyplatí se to! Nezapomeňte však taky někdy odpočívat, protože i to je pro dlouhodobý úspěch potřeba!

Střelec

Karta Císařovna
je kartou ryze ženské energie, domácí pohody a taky mateřství. K tomu, aby Střelci mohli v tomto roku dosáhnout opravdových studijních úspěchů, budou proto nezbytně potřebovat cítit bezpečné zázemí svého domova a milující rodiny. Když jím to bude chybět, může se stát, že svoji pozornost obrátí někam úplně jinam než ke studiu, a to platí v každém věku a na každém stupni studia. Jestliže se tedy vaše ratolest Střelec nechce učit a místo toho chodí ven s nějakou pochybnou partou, zamyslete se nad tím, jestli se doma skutečně cítí dobře a bezpečně a jestli zkrátka jen nehledá pocity, že někam patří, jinde, než by bylo vhodné. Dejte mu najevo, že ho máte rádi a že vám na něm záleží, a možná budete překvapeni, že se mu najednou začne i ve škole dařit! Dospělí studenti Střelci, a hlavně pak Střelkyně, budou na vážkách, jestli se svých studijních plánů nevzdají ve jménu rodičovství a budování domova. Rozhodnutí je na vás, ale v první řadě zkuste popřemýšlet, jestli by tyto dvě cesty přece jen nebylo možné nějak skloubit!

Rodinný tarot Vám pomůže při analyzování vlastního rodinného života, problémů a důvodů, proč v něm něco funguje, nebo nefugnuje. Symboly tarotových karet jsou cenným pomocníkem ve snaze o sebepoznání a poskytují inspiraci k řešení daných problémů. Vytáhněte si svých 5 karet, jejichž význam Vám pomůže lépe pochopit Vaši rodinnou situaci.

Kozoroh
Karta Deset mečů
vám ukazuje, že možná až příliš přemýšlíte a trápíte se kvůli něčemu, co byste měli raději nechat plynout a věřit tomu, že to dopadne dobře. Ať už jsou to důležité zkoušky, přijímačky nebo cokoliv podobného, stres a neustálý neklid, ke kterému budete mít sklon, vám k úspěchu rozhodně nepomůže – právě naopak, bude vás jen zbytečně vyčerpávat a brát vám sílu ještě dřív, než vůbec dojde na věc. A byla by přece škoda neuspět jen kvůli trémě a stresu, nemyslíte? Tak odhoďte pochybnosti a věřte tomu, že máte na všechno, po čem toužíte! A kdyby to náhodou přece jen nevyšlo, taky se svět nezhroutí. Je dobré mít v záloze i nějaký alternativní plán pro případ nezdaru, to vám bude dodávat vnitřní klid a sebejistotu. A ty jsou k nezaplacení! Rodiče studentů a žáků Kozorohů by jim měli všemožně dávat najevo podporu a uznání, že se snažili, i když třeba nakonec neuspěli. To jim zvedne sebevědomí a povzbudí je k dalším úspěchům, protože většina Kozorohů potřebuje společenské uznání jako sůl!

Vodnář

Karta Velekněz
přináší Vodnářům do studia vynikajícího rádce, skvělého učitele a přirozenou autoritu, na kterou se budete moct spolehnout, a povede vás na cestě k moudrosti. A to je vynikající zpráva, nic lepšího byste si už ani nemohli přát! Vodnáři budou mít v nadcházejícím roce štěstí na dobré a chápavé kantory, lektory nebo třeba na vedoucího diplomové práce, se kterým si skutečně sednete. Rodiče Vodnářů by měli pouze hlídat, jestli se mezi vaší ratolestí a pedagogem skutečně vytvořil tento pozitivní vztah, a kdyby tomu tak nebylo, lze uvažovat i o změně učitele, tato možnost se s největší pravděpodobností nabídne sama. Důležité budou nejen znalosti a kvalifikace, ale také osobnostní kvality učitele či profesora. V některých případech může pomoct doučování s lektorem, ke kterému bude mít malý Vodnář skutečně dobrý vztah, to dokáže udělat téměř zázraky. Pokud vás v tomto roce čeká rozhodování o dalším studiu a výběr povolání, bude zde velmi silný sklon inspirovat se právě svým osobním vzorem v podobě obdivovaného člověka.

Ryby

Karta Hvězda
je velmi silná pozitivní a šťastná karta – přináší vám motivaci, inspiraci, naději a jasnou vizi do budoucna. Pro studijní úspěchy jsou to přímo ideální vyhlídky, protože budete konečně zcela přesně vědět, kam směřujete a co všechno ještě potřebujete udělat, abyste se tam skutečně s úspěchem dostali. Studium je hned snazší a zábavnější, když člověk ví, proč to dělá, že se neučí pro známky, ale proto, aby se mu otevřely dveře ke splnění jeho snů! Rybky, malé i ty starší, tedy čeká velmi úspěšný školní nebo akademický rok, kdy dostanete možnost rozvíjet to, v čem jste dobří, co vás baví a naplňuje. Rodiče mohou malým Rybám trochu pomoct a napovědět ve výběru jejich profesní dráhy, ale v první řadě by zde měl být rozhodující jejich osobní pocit a to, co k nim osobně mluví nejsilnějším hlasem. Každý z nás má totiž svoji pomyslnou hvězdu, za kterou si v životě jde, svůj životní smysl a naplnění. A největší štěstí je, když se vám povede odhalit tuto hvězdu naděje již v mládí!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.