Home - Články - Změňte se k lepšímu!

Změňte se k lepšímu!

vloženo 3. 10. 2022
čas čtení: 6 minut

Změňte se k lepšímu!

Každé znamení má silné i slabší stránky. Poradíme vám, jak si ze svých slabostí udělat jedinečnou výhodu!

sdílet článek na facebooku

Hvězdy nám to umí zkomplikovat!

Každý z nás má některé vlastnosti, se kterými není úplně spokojený. Které jsou ty vaše? Většina vlastností, které považujeme za špatné, spočívá spíš v tom, že něčeho je v naší povaze až příliš. Například je dobré být zodpovědný, ale dělat si kvůli všemu zbytečné starosti naopak spíš znepříjemňuje život. „Špatné“ vlastnosti jsou něco, co narušuje rovnováhu a harmonii v naší povaze.

Naše povahové vlastnosti a temperament jsou z velké části závislé na našem znamení a na tom, co nám hvězdy nadělily do vínku. I když zdaleka neplatí, že by byli dva lidé narozeni ve stejném znamení povahově stejní, mají toho někde uvnitř své duše hodně společného, a to jak co se týče silných stránek, tak i slabostí. Další naše vlastnosti, lepší i horší, jsou dány ascendentem, lunárním znamením a postavením planet v našem horoskopu narození. Každý z nás je zkrátka jedinečný stejně, jako je jedinečná jeho přesná hodina, minuta a místo narození. A to platí nejen o našich vlohách, ale také o vlastnostech, které nám komplikují život.


Dobré a špatné vlastnosti – nerozlučné sestry

Pozitivní a negativní vlastnosti každého znamení spolu většinou velmi úzce souvisí. Vlastně se jedná o dvě strany stejné mince. Například Beran je průbojný a zdravě soutěživý a to mu přináší v životě úspěchy. Na druhé straně je až příliš netrpělivý a tvrdohlavý, protože tyto vlastnosti jsou zkrátka jen jiným projevem toho, co je zároveň jeho předností. Jiný příklad, Vodnář je idealista, kreativní člověk a svými originálními nápady a myšlenkami pomáhá ostatním lidem kolem sebe. Ale stinnou stránkou těchto vlastností je někdy až přílišná ztřeštěnost, snílkovství a nedotahování věcí do konce. Ryby jsou vnímavé, intuitivní, citlivé a často nezištně pomáhají svému okolí, ale na druhé straně jejich vnímavost k nespravedlnostem jim často přináší zbytečný smutek, trápení a potíže v životě.

Aby toho nebylo dost, každý z nás dostal značnou „porci“ tzv. negativních vlastností i od svého ascendentu, protože ascendent určuje způsob, jakým se projevujeme navenek a jak nás vnímají lidé. Takže pokud jste třeba Vodnář s ascendentem v Beranu, budete se muset v životě poprat nejen s tím, že vaše nápady jsou na vaše okolí až příliš bláznivé, ale k tomu vás ještě bude trápit i netrpělivost – nic příjemného. A podobně je na tom kterákoliv kombinace dvou znamení, slunečního a ascendentu.

Nepotlačujte je, není to zdravé!

Snad nejhorším způsobem, jak se „vypořádat“ se svými negativními vlastnostmi je potlačovat je. Bohužel je to v naší společnosti ještě pořád jeden z nejrozšířenějších způsobů. Pokud se stydíte za to, jací jste a popíráte věci, které vycházejí z vašeho vlastního nitra, je to jako kdybyste se snažili zničit část své vlastní identity. Ztrácíte svoji osobní sílu, protože jak už víme, dobré a špatné vlastnosti každého z nás spolu velmi úzce souvisí a jedno nemůže být bez druhého. Z takového počínání mohou vznikat nejen psychická traumata, ale při dlouhodobém působení dokonce reaguje i naše tělo vznikem nemocí, které jsou v horších případech i vážné.



Všechno záleží na tom, jak dlouho a jak silně potlačujete sami sebe – ale zdravé to není nikdy! Možná jste již slyšeli ve svém okolí příběhy o lidech, kteří si nikdy na nic nestěžovali, všechno v sobě dusili a snažili se chovat tak, jak od nich ostatní čekají – a za „odměnu“ dostali od života pouze nemoc. A to je přesně ten případ!

Všechno špatné je k něčemu dobré

Esoterické zákony nám říkají, že nic z toho, co se děje, se neděje náhodou, všechno má svůj smysl, i když o něm nevíme. A proto není náhoda, že jste se narodili právě s těmi vlastnostmi, které máte. Právě s nimi totiž můžete v životě něco velkého dokázat – a to jak s těmi dobrými, tak s těmi, které považujete za špatné. Jde spíš o to najít si své místo a životní cestu, kde budete moct právě tyto své danosti uplatnit konstruktivním způsobem. Věřte tomu, že ta správná cesta pro vás existuje – a pak už nebudete muset nikdy být sami se sebou nespokojeni!


Co udělat s vlastnostmi, které považujete za negativní? Udělejte si z nich svoji přednost! Chce to jen trochu sebedůvěry a pozitivního myšlení, které umí dělat zázraky. Nesnažte se potlačit vlastnosti, které se na vás někomu nelíbí, nebo které se nelíbí vám samotným. Zkuste se zamyslet nad tím, jak byste je mohli zužitkovat ku prospěchu všech! Někdy to dá hodně času, než na to člověk přijde, ale vyplatí se to!

Dejme tomu, že jste Blíženec s ascendentem v Kozorohu. Mezi vaše „slabé stránky“ od Blíženců patří rozlétanost mezi širokým spektrem zájmů a možná až příliš rozumový pohled na svět. Kozoroh vám zas dává sklon chovat se až příliš introvertně a uzavřeně. Jak toho využít? Je dost možné, že vaše uplatnění se nachází třeba v oblasti obchodu – umíte věci racionálně zhodnotit, zcela mimoděk si pořád rozšiřujete obzory a navíc neřeknete každému na potkání cokoliv. Zkrátka ideální vlastnosti!

Je důležité znát své slabé stránky, ale ještě důležitější je přijmout je takové jaké jsou. I kdybyste se setkávali s kritikou, znamená to pouze to, že jste ještě nenašli tu pravou cestu, jak z nedostatků udělat přednosti. Ať už jsou vaše „špatné“ vlastnosti jakékoliv, buďte si jisti, že to jde!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.