Home - Články - Vodnář – rebel, který je vždy o dva kroky napřed

Vodnář – rebel, který je vždy o dva kroky napřed

vloženo 18. 1. 2021
čas čtení: 5 minut

Vodnář – rebel, který je vždy o dva kroky napřed

Vodnář je znamení plné překvapení. Věří v lepší svět a jeho bláznivé nápady nemají konkurenci. Slunce vstoupí DNES, 19. ledna ve 22:51, do Vodnáře, čeká nás tedy veselý měsíc a spousta zajímavých zážitků. Přečtěte si s námi, jaký je Vodnář a co nám přináší! Navíc vám prozradíme něco o blížícím se tajemném věku Vodnáře!

sdílet článek na facebooku

Svobodymilovný vizionář

Znáte ve svém okolí nějakého Vodnáře? Určitě ho nepřehlédnete!
Tito lidé jsou všechno, jen ne konvenční. Jsou trochu blázniví, hodně idealističtí a pořád plní nápadů, které vás upoutají svou originalitou. Jdou proti proudu a vždy dělají věci jinak než většina.
Zajímavé je, že při tom všem mají pocit odpovědnosti za osud celého lidstva. Za jejich šíleným chováním se totiž ukrývají velké myšlenky a sny, v nichž si přejí dobro pro každého člověka.

Kdybychom měli Vodnáře popsat co nejstručněji, nabízejí se tři slova: Svoboda, rovnost, bratrství.
Heslo Francouzské revoluce, jak si možná pamatujete z hodin dějepisu. Že to tehdy dopadlo špatně? To sice ano, ale ideály jsou to hezké, to musíte uznat!

Vodnář je znamení živlu vzduchu, i když trochu mate jménem.
Stejně, jako pro ostatní vzdušná znamení Blížence a Váhy, se i on v životě zaměřuje především na myšlenky a komunikaci - je to intelektuál, se kterým se dá dlouho vášnivě debatovat. Když s Vodnářem zapředete trochu hlubší rozhovor, nejspíš vám začne vysvětlovat, jak by mohl být svět skvělým místem, kdyby si lidé dopřáli svobodu a kdyby byli všichni přátelé.


Přesně to je totiž jeho životním posláním - šířit vizionářské myšlenky budoucnosti a inspirovat lidi kolem sebe. Obrázkový symbol Vodnáře, který rozlévá kolem sebe životodárnou vodu, ho vystihuje hodně dobře.

Excentrik plný překvapení

Znamení Vodnáře je pod vládou planety Uran. Je to planeta rebelů, excentriků, změn a odvahy dělat věci jinak. Vodnář kašle na systém a bourá zavedená pravidla ve jménu něčeho lepšího.
Odvaha a originalita planety Uran lidem ve znamení Vodnáře rozhodně nechybí. Stejně tak je jim však vlastní i uranská ztřeštěnost a rebelantství.

Vodnáři jsou lidé, kteří své okolí umí pořádně překvapit. Jejich nápady jsou naprosto originální, nesvázané konvencemi a často se v nich ukrývají skvělá řešení.
Jeden problém však je v tom, že jsou natolik avantgardní, o tolik napřed oproti své době, že je ostatní zkrátka nepochopí. Vodnáři sní o lepším světě pro všechny lidi, který nastane, když se zbavíme zbytečných konvencí, které nás spoutávají. Přinášejí světu velké myšlenky dřív, než by se mohly reálně uskutečnit, a proto jim někdy zůstává jen role vizionářských snílků. Další problém je, že nejsou příliš praktičtí.

Viděli jste film „Útěk do divočiny“? Jeho hlavní hrdina po skončení školy zmizel na Aljašku, aby v životě hledal jinou cestu, než žít podle společenských konvencí, tak jak chtěli jeho rodiče. Všechny peníze věnoval na charitu a odjel stopem. Na své cestě však zjistil, že některé věci nedomyslel do konce. Film je natočený podle skutečné události a hlavní hrdina je Vodnář jako vyšitý!

Mezi slabší stránky Vodnářů patří nedotahování věcí do konce, protože mezitím uletí k novým nápadům. Hýří jimi natolik, že ve svém životě zkrátka nestíhají všechno uskutečnit a už vůbec ne dokončit. Nejlépe by jim vyhovovalo najít pro své velké a lidumilné plány stejně nadšené společníky, ale to se ne vždy povede. Myšlenka je pro ně důležitější než hmotná stránka věci, která ho až tolik nezajímá.


Vodnář – svobodomyslný i v lásce

Jaký je Vodnář v lásce a vztazích?
Nezapomínejte na jeho touhu po svobodě, rovnosti a bratrství!
U protějšku ve Vodnáři rozhodne nebudete mít šanci, jestliže se jej pokusíte nějakým způsobem spoutávat nebo se nad něj vyvyšovat. Partner je pro něj v první řadě skvělým a rovnocenným společníkem. Vodnáři mají pochopení i pro volnější a nekonvenční formy vztahu, umí svému partnerovi dopřát svobodu a taky ji sami potřebuje. Podmínkou, aby to fungovalo, však je, že si partneři musí důvěřovat, být upřímní a věřit ve vyšší ideály.

Když se v tomto přístupu k lásce najdete, bude vám Vodnář skvělým společníkem. Zažijete spolu úžasné a neopakovatelné zážitky, jaké jen tak někdo nevymyslí, a zároveň je schopná vás podržet ve chvílích nepohody.
Nečekejte však od ženy Vodnářky, že se stane usedlou ženou v domácnosti. A od muže Vodnáře, že bude jeho životním cílem vydělat dost peněz a kariérně růst. Vodnář vám může nabídnout jiné a mnohem originálnější věci, takže by byla škoda takhle omezovat jeho rozlet. Vztah s Vodnářem je nejlepší založit na společných zájmech, ideálech a myšlenkách, pak bude skvěle fungovat.

Láska s Vodnářem je zkrátka originální, nekonvenční a plná nápadů, stejně jako on sám!

Fotolia_zvyky_Vodnar.jpg.jpgMěsíc Vodnáře – zábava, přátelé, nápady

V období Vodnáře, které se právě začalo, se nudit rozhodne nebudete!
Život na konci ledna a začátku února bývá vždy plný překvapení. Je to doba rušného společenského života, seznamování s novými lidmi, navazování nových známostí a přátelských vztahů.
Právě přátelství a kolegialita jsou pro lidi narozené ve Vodnáři obrovskou hodnotou a teď se dostanou do centra pozornosti každého z nás.

V období Vodnáře se můžete těšit na setkání se zajímavými lidmi a veselé společenské akce plné překvapení a spontánnosti. Čekají vás dlouhé a podnětné debaty a spousta nových nápadů a inspirací.

Doba Vodnáře patří k těm veselejším v roce, ale zároveň může být tak trochu odtržená od praktické reality. Počítejte s tím, že velkou část toho, co teď vymyslíte (a že toho bude hodně) nejspíš jen tak hned neuskutečníte. Ve Vodnáři máme velké a idealistické nápady, ale až později se na ně začneme dívat střízlivěji, když zjistíme, jak obtížné bude je zrealizovat.
Proč však nesnít a nevymýšlet skvělou budoucnost, plnou přátelství, spolupatřičnosti a skvělých řešení? I kdyby se nakonec uskutečnila jen desetina všech vodnářských nápadů, ještě vždy to bude stát za to!

Věk Vodnáře – tisíciletý duchovní vzestup a přátelství všech lidí

Slyšeli jste už o „Věku Vodnáře“?
Má to být epocha ohromného duchovního vzestupu a spolupatřičnosti mezi lidmi. Měla by trvat dvě tisíciletí. Má to však jeden háček.
I když příchod Věku Vodnáře očekávali už hippies v 60. letech, astrologové se dodnes neshodli na tom, kdy se přesně začíná! Někteří říkali rok 2000, podle jiných přijde až po roce 2500!


Co vlastně přesně věk Vodnáře znamená? Vysvětlení je poměrně komplikované, tak aspoň stručně.
Před víc než 2000 lety, když vznikala astrologie, se takzvaný „jarní bod“, kterým prochází Slunce o jarní rovnodenností, nacházel v souhvězdí Berana. Ještě předtím byl dlouho v souhvězdí Býka. Po Beranovi se se posunul do Ryb a v současné době dochází k jeho přesunu do Vodnáře.
Pro každou epochu jsou typické hodnoty daného znamení, které pak určuje dění v celém světě, řídí sny, ideály a osud lidstva. V době Berana se hodně bojovalo, lidé se víc potřebovali prosadit. V Rybách, období rozkvětu křesťanského náboženství, se stala větší hodnotou láska a pomoc bližnímu. Nyní ve Věku Vodnáře bychom se měli povznést nad svazující konvence a řídit se duchovními hodnotami.

A proč je vlastně s přesným výpočtem jeho začátku takový problém? Problém je v tom, že znamení a souhvězdí není úplně totéž. Zatímco hranice znamení jsou jasné, přechod mezi jednotlivými souhvězdími je pozvolnější, je mezi nimi totiž spousta volné oblohy.

Vodnář je znamením inspirace a nápadů – nechejte se tedy inspirovat a čerpejte z jeho energie, která prospěje všem lidem, jejich přátelství a svobodě!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.