Home - Články - Vegetariánství a veganství – jak působí na duši?

Vegetariánství a veganství – jak působí na duši?

vloženo 13. 5. 2020
čas čtení: 4 minuty

Vegetariánství a veganství – jak působí na duši?

Máte rádi maso, nebo dáváte přednost rostlinné stravě? Energie z jídla působí nejen na tělo, ale i na pocity a energii! Naučte se s nimi pracovat!

sdílet článek na facebooku

Jíst nebo nejíst maso? Věčná otázka!

Vegetariánství, veganství, nebo dokonce syrová strava – každým rokem přibývá lidí, kteří se rozhodnou drasticky změnit svůj jídelníček! Možná mezi ně patříte i vy nebo někdo z vašich blízkých. Důvody přitom nejsou u každého stejné – někdo se vyhýbá živočišným produktům z etických důvodů, pro jiného je to cesta ke zdraví, a pro někoho je skromnější jídelníček způsobem, jak přispět k záchraně naší planety. Co z toho nejvíce promlouvá k vašemu srdci?

Existuje hodně důvodů, proč je dobrý nápad vyřadit ze svého jídelníčku maso, nebo dokonce i mléčné výrobky a vajíčka. A taky existuje hodně důvodů, proč to neudělat a proč by vám mohly chybět! Debata mezi masožravci a vegetariány je snad věčná, a rozhodně ji hned tak nerozlouskneme. Ale na něco se v této diskusi většinou zapomíná – náš jídelníček má ohromné účinky i na nehmotné úrovni! Věděli jste, že jezení nebo nejezení masa neuvěřitelným způsobem ovlivňuje vaši duši, psychiku a vnitřní energii?


Maso ohnivé a uzemňující

Maso je potravina, která v sobě ukrývá velmi mocnou a zcela specifickou energii. Souvisí se způsobem jeho získávání – ať už před tím zavíráme oči, jak chceme, maso nevzniká v hezkých balíčcích v supermarketu, ale je nerozlučně spojeno se smrtí. Dejme teď stranou etické otázky a počítejme s tím, že konzumujeme maso zvířete zabitého humánním způsobem bez zbytečného utrpení, které přežilo svůj život v důstojných podmínkách. Jakou energií takové maso obsahuje? Energie masa je vždy spojena se zabitím – tedy sílou až agresí. Navíc maso samo o sobě je velkým zhuštěním síly – k tomu, aby vzniklo určité množství masa, je potřeba, aby zvíře zkonzumovalo desetkrát tolik rostlinné potravy, ne-li ještě více. Červená barva masa, krev v něm se spojují s energií živlu ohně – to je něco, co v rostlinných potravinách nacházíme jen v mnohem menší míře, konkrétně u pálivých potravin, živel ohně má v sobě třeba chilli nebo zázvor. Maso má navíc díky tomu, že pochází ze zvířete, velkou uzemňovací schopnost na duchovní úrovni.

Bezmasý jídelníček zvyšuje vnímavost duše

Co se tedy stane, když se rozhodnete nejíst maso? Ať už to uděláte trvale jako vegetariáni, nebo jen dočasně ve formě půstu, nejspíš si všimnete, že vaše energie se jako kdyby odlehčí – více se povznesete nad záležitosti materiálního světa, budete méně bojovní, ale zato psychicky vnímavější a citlivější. To je ideální pro duchovní rozvoj, proto není divu, že půst od masa se často objevuje v různých duchovních praktikách – například jako příprava na delší meditaci nebo šamanský rituál. Bezmasá dieta nám umožňuje odlehčit duši a více se otevřít duchovnímu vnímání.


Vegetariánství vyhovuje milionům lidí po celém světě. Někdy se ovšem stane, že člověku při bezmasém jídelníčku může uzemnění a zdravá agresivita trochu až chybět! Pokud jíte masa jen málo, ale občas si ho dáte, můžete se naučit s jeho energií pracovat a zařazovat ho do jídelníčku zcela systematicky podle toho, co právě děláte!

A kdy vás může takový řízek energeticky zachránit? Třeba před důležitým jednáním, kde potřebujete něco prosadit a tušíte, že to nebude jednoduché! Tam vám ohnivá a bojovná energie masa velmi pomůže! Nebo taky pokud se pohybujete v hektičtějším prostředí, než jste zvyklí – třeba když žijete na venkově a najednou musíte celý den něco vyřizovat v Praze! To se pak hodí uzemnit se masem, které trochu zmírní vaši vnímavost vůči všemu tomu stresu a chaosu kolem vás! Ale pozor – když jste vy sami vystresovaní a nervózní, zatímco okolí je klidné, maso si nedávejte – ještě víc by totiž vyburcovalo vaši podrážděnost!


Práce s energií pro vegetariány

Veganství nebo dokonce syrová rostlinná strava jsou na žebříčku zvýšení duchovní vnímavosti ještě výš. S každým tímto stupínkem v odlehčení jídelníčku se člověk vzdaluje agresivní a materialistické energií, ubývá živlu ohně, ale ubývá taky uzemnění. Pokud je vyzkoušíte, můžete si všimnout, že jste klidnější, vnímavější a „lehčí“, vaše duše jako kdyby začala létat. Budete mít více vnitřní síly a energie, ale na druhé straně budete mnohem citlivější na neharmonické okolní prostředí. Je to podobné jako nejíst maso, ale ještě na další vyšší úrovni.

Pokud tedy již jste vegetariáni nebo dokonce vegani, můžete využít energetický potenciál syrové stravy a systematicky s ním pracovat pro svůj duchovní růst. To znamená, že když se budete chystat na meditaci nebo nějaký rituál, dopřejete si předtím odlehčující syrovou stravu. A když budete mít před sebou náročné vyřizování, které chce bojovnost a uzemnění – dejte si něco vařeného, vydatného a pikantního!

Náš jídelníček je zkrátka skvělý způsob, jak pracovat s energií a využít ji do nejlépe. Nezapomínejte na to!

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.