Home - Články - Totemová zvířata: Vlk učitel

Totemová zvířata: Vlk učitel

vloženo 7. 5. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemová zvířata: Vlk učitel

Moudří indiáni se od každého zvířete učí, co dovede nejlíp. U vlka je to vytrvalost, statečnost a schopnost najít skryté věci. Vlk umí být samotářem, ale žije ve smečce. To, co se můžeme přiučit, jsou i vztahy ve společenství. Pořádejte praotce vlků, aby vám v tom pomohl.
sdílet článek na facebooku

Vlku nauč mě vše, co znáš

Takto stačí poprosit vlčího boha praotce. Měli bychom však vědět, oč prosíme a zda tyto dary využijeme.

Matka vlčice učí hrou svoje dítě lovit, překonávat překážky a rvát se. Učí ho stopovat – nejdříve sebe samu, pak sourozence, ostatní vlky, brouka v trávě a pak větší zvířata. Učí své štěně skrýt se tak, že by je ani jestřáb nevypátral. Učí ho chodit ke kořisti proti větru, a ne po větru, aby nikdo nezacítil vlčí pach. Naučí ho hledat vodu v pustině, ulovit králíka v prérii. Ostatní vlci včetně jeho otce mu určují jeho místo v rodině – ve smečce. Začíná jako zelenáč, který běhá vzadu a pozoruje, jak to dělají ostatní. Poté povýší na kraj smečky, kde chrání starší a slabé vlky před útoky zvenčí. Těm také dává větší část své kořisti a svou porci sní, až mu to vůdce smečky dovolí. Docela dobrý sociální systém, co říkáte?


Stejně tak se mladé vlčí holky učí ve společnosti vlčích matek, které právě porodily, dávat pozor na vlčata, aby se některé nezatoulalo daleko nebo nespadlo do díry. Vlčí holky pak už vědí, jak je třeba s mláďaty zacházet, kdy pijí mléko, jak je třeba po ich zahrabat trus, aby je podle něj nepřítel nevyčenichal. A tak se vlci postarají o své staré i maličké i bez institucí, státu a zákonů.

Vlčí povaha…

Je neuvěřitelně houževnatá. Vlk vydrží jít desítky kilometrů sněhem, lízat sníh a jíst příležitostné úlovky. Ve ledování a skrývání se je lepší než školený agent tajných služeb. Když dojde na boj, nerad se vzdává. Miluje měsíc. Vzbouzí v něm divoké a teskné city a on pak zpívá Luně svou píseň. Je krásná, když se ozývá vlčí vícehlas celé smečky.


Vlčí dary

Chcete být silní, vytrvalí a umět vyčenichat skryté věci? Chcete se umět postarat o sebe i o své blízké? Neokázalým způsobem, jenž si nevynucuje díky, ale považuje pomoc a péči za samozřejmost? Stačí jen málo a umí to každý. Požádejte otce vlka, aby vám předal své dary. Představte si nějakého nádherného šedého nebo bílého vlka, vůdce smečky z Knihy džunglí, jak stojí na Poradní skále a zpívá do noci svou píseň. Je silný, hrdý a krásný. Vizualizace vás dovede k meditaci. Nepotřebujete ani svíčku, i když by vám mohla pomoci soustředit se, ale vše podstatné máme ve svém nitru. Představte si vlčí běh vlčíma očima, vlahé houštiny, šlehající větve, pasoucí se laně, pach štěňat, který je vám blízký, divokost krve v žilách. To je meditace, která osloví vlčího ducha. Vytrvalost a síla, kterou dostal od matky Země, tu pak bude i pro vás.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.