Home - Články - Totemové zvíře pro týden 9.-14.4.: LABUŤ

Totemové zvíře pro týden 9.-14.4.: LABUŤ

vloženo 8. 4. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 9.-14.4.: LABUŤ

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím LABUŤ.

sdílet článek na facebooku

Jistě znáte pohádku, kterou zpracoval H. CH. Andersen, Grimmové a další autoři: O ošklivém kačátku. Mládě, které bylo mezi ostatními káčaty nedochmýřené, oškubané, neohrabané a velké vyrostlo časem v půvabnou labuť. Jako malé bylo terčem výsměchu, co že je to za divného tvora – jako dospělý jedinec je terčem obdivu (a možná i závisti).

Labuť zosobňuje krásu, šarm, nevinnost, eleganci a věrnost. A také schopnost proměny sebe sama – práci na sobě. Jak se to vše můžeme od labutě naučit?
To, že se nám objevila v kartách na tento týden, znamená, že nastalo vhodné období pro změnu a pro intenzivní práci na sobě. Nemá smysl podléhat komplexům. Je zcela nekonstruktivní brát si k srdci něčí škodolibé poznámky či výsměch. Naopak, je dobré vzít to jako motivaci pro vnitřní i vnější proměnu. Máte nyní všechny šance vytřít všem zrak.


Konflikty či uštěpačné poznámky druhých berte s noblesou, představte si, že jste tou krásnou labutí na hladině, která přehlíží kachny a husy, jež se jí dříve smály a nyní k ní vzhlíží. Nemusíte se zapojovat do žabomyších sporů, stačí říci prosté „nesouhlasím“ a odejít středem.

Pokud vás již dříve v koutku mysli napadlo, že se chcete lépe naučit jazyky, cvičit, vařit nebo chodit na jógu, nyní je ten pravý čas. Splňte si dětské sny, choďte na kurzy malování, sochařiny nebo klavíru. Nebojte se ničeho, ať vám to připadá sebevíc bláznivé. Udělejte si radost, zkuste to – prostě jen tak, bez očekávání. Změňte šatník, poraďte se s kadeřnicí, co by vám slušelo. Choďte do přírody a pořiďte si k tomu třeba psa. „Vylíhněte se“ zkrátka z toho vejce, v kterém žijete, anebo se vyklubejte do krásy z ošklivého mláďátka v tu krásnou labuť.

Pramáti Labuť je také dárkyní čistých citů, vznešenosti ducha a věrné lásky. Nestyďte se za svou ryzost. Možná jste díky ní zranitelní, ale je vaší předností a ozdobou. Buďte pyšní na své ideály schopnost milovat stálou láskou, vytrvat, přenášet se přes překážky. Ne každý to umí. Můžete tyto hodnoty šířit kolem sebe, být příkladem.


LABUŤ nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Jak tedy nejlépe využít pomoc pramáti labutě? V tyto dny je dobré meditovat a představovat si tuto krásnou bytost plout neslyšně po hladině vody nebo letět s roztaženými křídly v hejnu oblohou. Můžete si ji představit, jak září v šeru, je klidná, sklání se ke svému druhu a tvoří spolu dohromady srdce. Klid její duše odráží klid vodní hladiny. Labut nespěchá, je sama sebou, žije život teď a tady. Když chce lovit, loví, pokud chce letět, letí. Buďte jako ona.

„Pramáti labuti, dej mi svou čistotu a klid, dej mi schopnost objevit v sobě mou vnitřní krásu a naplno ji rozvinout, tak abych z ní měla radost já i ostatní.“


 

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.