Home - Články - Totemové zvíře pro týden 2.4.-8.4.: SOVA

Totemové zvíře pro týden 2.4.-8.4.: SOVA

vloženo 1. 4. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 2.4.-8.4.: SOVA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím SOVA.

sdílet článek na facebooku

Sova je synonymem temnoty. Přilétá na tichých perutích a zatne do své kořisti drápy a zobák. Loví pod rouškou tmy. Proto je v mnoha kulturách obávaným tvorem.

Sova je ale také synonymem moudrosti. Ne nadarmo radila krásné Popelce Libušce Šafránkové moudrá Rozárka nebo v Medvídkovi Pú hrála roli moudrá Sova, která se jediná ze zvířátek uměla podepsat, i když díky humoristickému talentu A. A. Milneho přehazovala písmenka a podepisovala se SAOV :-) Moudrost sovy je zde sice promítnutá do moderních pohádek, ale tradice sovy jako moudrého tvora je tisíciletá.


A vzpomínáte na Hedviku v Harrym Potterovi? I tradice posla je pevně zakořeněná ve všech kulturách. Sova kamarádí ze zásvětím, a tak může nosit vzkazy od různých duchů z jiných světů, nejen, jako Harrymu, od přátel.
Je-li naším duchovním partnerem pro toto období sova, nemusíme se bát, že nás v noci bude lovit, naopak se od ní můžeme naučit uchránit se nebezpečí a komunikovat s tajemnými silami tak, abychom byli chráněni.

SOVU nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.


Jak tedy nejlépe využít pomoc pramáti sovy? V tyto dny je dobré meditovat a představovat si tohoto nočního lovce plujícího na tichých perutích. Kolem něj se míhají obrysy temných větví, avšak sova nezaváhá, letí tiše a jistě. I ve tmě vidí svůj cíl, svou kořist. Její oči jsou neomylné. Pokud máte v sobě nejistotu a strach, obraťte se v duchu k přírodnímu božstvu, které v sobě skrývá energii sovy. Poproste ji, aby vám pomohla orientovat se v nepřehledných a neznámých situacích či prostředí. Abyste dokázali vidět, co je skryté, a vždy našli svůj cíl. Abyste i ve tmě byli v bezpečí, protože tma – rozuměj neznámé a nezmapované prostředí, je vlastně vaším domovem a vy se v něm cítíte zcela bezpeční. Odložte obavy, pochopte, že vaším domovem je celý svět i vesmír a jakýkoli čas. Jste „všudezdejší“ a jste v bezpečí.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.