Home - Články - Totemové zvíře pro týden 17.-22.12.: JELEN

Totemové zvíře pro týden 17.-22.12.: JELEN

vloženo 16. 12. 2019
čas čtení: 5 minut

Totemové zvíře pro týden 17.-22.12.: JELEN

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím JELEN.

sdílet článek na facebooku

Jelen je spojením síly a vytrvalosti. Indiáni si vyprávějí, že když jelena pronásledovala puma do táhlého kamenitého kopce, jelen našel svou záchranu jen ve vytrvalém běhu. Puma se časem unavila skoky přes kameny, ale jelen udával tempo. Stálou rychlostí se ubíral vzhůru a puma pronásledování vzdala. Jeho záchrana spočívala v tom, že nepropadl panice, nezačal divoce utíkat a skákat, ale rozložil svou sílu do stálého tempa tak, aby vydržel až k cíli. Jelen je velký učitel. Strach nebo i euforie z běhu a z úspěchu nás může dostat do nezdravých extrémů a síly nám nevydrží. Jelen radí: Zklidni svou mysl, nepropadej zmatku, odhadni své síly a vytrvej.

JELENA nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Co se můžeme od jelena v tomto období naučit? To, že k nám přišel právě v tomto čase, má svůj význam. Je vhodná doba, abychom si uvědomili svou sílu, ale i své slabiny. Máme se o sebe starat, dobře a zdravě jíst a pít, dobře spát, neubírat své síly zbytečným plýtváním na společenských akcích nebo nedůležitých zábavách. Neznamená to, že bychom se neměli bavit, jen je asi podstatné, jak často, kde a s kým. Můžeme posilovat svou kondici, ale nic nepřehánět. Své síly střádat, ale zbytečně jimi neplýtvat.

Jelen je také známý tím, že kromě období říje dává přednost přátelským vztahům s příslušníky stejného pohlaví před milostnými vztahy. V říji s jinými samci bojuje, jinak ale dodržuje přátelskou družnost a loajalitu. Je tedy možné, že jelen vás chce upozornit na to, že by vám udělala dobře společnost stejného pohlaví, kámoška nebo kamarád, s kterým můžete sportovat, povídat si a sdílet všední starosti a radosti. Možná jsme zanedbali kamaráda či kamarády kvůli lásce. Jistě se na vás nezlobí, ale jelen je tu proto, aby vás vedl zpět k těmto přátelským vazbám.



Ještě jednu věc se můžeme naučit od jelena. Nese na hlavě velkou zátěž, ale nese ji bez zachvění a hrdě. Mohl by tento dar přírody, svou korunu z paroží brát jako závaží, kterým ho život trestá, ale nese ji naopak jako znak své vznešenosti. Svou hlavu sehne jen a pouze při boji, kdy své paroží využívá jako zbraň. Jinak se nikdy neskloní, nepostěžuje si. To, co ho tíží, bere jako dar a poctu, jako něco, co ho posiluje. Pokud se chceme od jelena něco přiučit, právě nyní je pravý čas. Co nás nezabije, to nás posílí. Nesme hrdě všechny své starosti, ale radujme se z toho dobrého, co máme. Problémy a zátěže nás učí být silnější. Nebraňme se jim, nereptejme a zkusme je přijmout. Je dobré uvědomit si svou nesmírnou sílu. Je ještě lepší tou silou neplýtvat a neposkakovat jako mladý koloušek, ale kráčet svým tempem k cíli jako vytrvalý jelen. Při krátké meditaci si můžeme představovat jelena v ranní mlze kráčejícího loukou k lesu. Jeho široké plece jsou naše ramena, jeho dech je náš dech, jeho síla je naší silou.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.