Home - Články - Totemové zvíře pro týden 15.-21.4.: HAVRAN

Totemové zvíře pro týden 15.-21.4.: HAVRAN

vloženo 14. 4. 2020
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 15.-21.4.: HAVRAN

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím HAVRAN.
sdílet článek na facebooku

HAVRAN je symbolem temnoty, ale indiáni i chápou mnohem chytřeji, sofisitikovaněji a užitečněji. Pro staré indiánské kultury je havran (někdy uváděno i vrána) tvorem, který umí pronikat temnotou mezi světy, kam člověk nedohlédne. Proto je spojena s mnoha šamanskými rituály, šaman se mnohdy přímo stává havranem, pokud chce nahlédnout za oponu jiných světů a poradit se s tajemnými bytostmi a duchy, kteří tam žijí. Tak jako východní symbol jednoty a harmonie světa jin a jang musí existovat pohromadě, tak i temnota havrana slouží nám z tohoto světa, abychom měli kontakt s okolním vesmírem a tvory.

Šamani také používají vraní medicíny k tomu, aby se mohli přenášet na jiná místa, například od posvátného ohně pozorovat kohosi, kde je mnoho kilometrů vzdálen. Havran má sílu přenést našeho ducha, náš sluch i zrak. Havran porušuje fyzikální zákony tohoto světa, dokazuje, že vše je možné. Pokud chcete dosáhnout něčeho, co se vám zdá nemožné, poproste havrana, aby vám předala svou medicínu, svou energii. Nikdo z nás není zkušený šaman, a tak se pravděpodobně nepřemístíme (ale proč zase ne, vše je přece možné), ale můžeme vránu požádat, aby nám pomohla pochopit někoho nebo něco, na čem náš rozum a logika do této doby troskotaly. Uvidět cizí pravdy očima bytosti jiného světa… Z jiného úhlu… a tento pohled přiřadit do knihovny svého vlastního poznání.


HAVRAN nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Havran je strážcem tajemství. Podle indiánských legend chtěl vždy rozluštit každičkou záhadnou věc, na vše byl zvědavý a všemu chtěl rozumět. Když spatřil svůj stín, jak se hýbe spolu s ní, kloval do něho a vyzýval ho, aby obživl a mluvil s ní. Jeho přání bylo tak silné, že jí ho Velký Duch splnil. Stín obživl a snědl havrana, pak se sám stal havranem a havran je tak vlastně svým stínem. Právě proto má přístup do světa stínů, odkud vyšel. Havran se stal strážkyní Ogallah – starých tajemství zrození a smrti. Svěřil mu je Velký Duch, ale také lidé, protože vytušili její původ a moc. Havran zná mystérium života a může vás posunout i duchovně. Nezapomeňte, že bez stínu a tmy, bychom se nemohli radovat ze světla slunce a že největší tma bývá před úsvitem. Představitelem tmy je právě havran, ale ze tmy může svým zobákem vylovit odpovědi, které si přejeme najít. On a právě on.

„Havrane, pomoz nám najít odpovědi na otázky, které nás trápí. Pomoz nám spatřit miliony světů v jejich mnohosti a pochopit, že se nemusíme být smrti, protože jde jen o přechod do jiného světa. Dej nám tolik své moudrosti, kolik sneseme přijmout. Odveď naši mysl od žabomyších sporů, abychom pochopili, co je pro lidský život opravdu důležité.“

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.