Home - Články - Totemové zvíře pro týden 11.-17.9.: ŽELVA

Totemové zvíře pro týden 11.-17.9.: ŽELVA

vloženo 10. 9. 2019
čas čtení: 3 minuty

Totemové zvíře pro týden 11.-17.9.: ŽELVA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím ŽELVA.

sdílet článek na facebooku

Želva je velmi speciální tvor. Pod tvrdým krunýřem, uprostřed nedobytného hradu, na který si netroufne žádný predátor, sídlí nahé, pomalé a zranitelné zvířátko. Pomalá ovšem připadá nám. Pro želvu čas běží jinak. Učí nás vazbě k domovu, protože její dům je součástí její bytosti. Je pořád doma. Učí nás rozvažovat a nespěchat. Když se rozhlédneme očima želvy, uvidíme, jak i svět se točí kolem nás obrovskou rychlostí. Povšimneme si každého stébla trávy a křídel motýla. Učí nás také, že není vše takové, jaké se zdá. Kdo se zdá napohled tvrdý a nedostupný emocím, může být uvnitř citlivý a zranitelný. Krunýř lidské arogance či nepřístupnosti může být jen obranou měkkého jádra, které je uvnitř.

Želvu nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Želva postupuje světem jako malý nedobytný hrad. Uvnitř sídlí hradní pán, který zvědavě vystrkuje krk ze svého domu. Oči má vzhledem k tělu velké. Kráčí zvolna a otáčí se na všechny strany. Matka želva je dobrý učitel. Učí nás, že domov je hodnota. Měli bychom se vrátit ke kořenům, navštěvovat své blízké, povídat si s babičkou a dědou, tátou a mámou, zapsat si rodinné historky do všech detailů, abychom nemuseli litovat, že je neumíme vyprávět svým dětem a vnoučatům. Měli bychom si vychutnat hodnotu, že i my máme domov. Může to být oblíbené místo, kde žijeme, nebo také blízcí lidé, kteří tvoří naše nejužší vztahy. Od želvy se dozvíme, že v tom máme pokračovat a tvořit zázemí zase jiným. Zázemí, to je náruč a známý prostor. Toto bychom měli nabízet.



Od matky želvy se také učme zvolnit. Dnes jsme všichni v trysku. Stěžujeme si na stres. Naše nervy trpí. Přesto ale máme často dlouhou chvíli, když máme volno, udíme se. Želva se nikdy nenudí, sune se světem a ten kolem ní běží jako barevný, voňavý 3D film. Vše je stále nové. To není světem, ale úhlem pohledu. Pokud budeme opravdu vnímat jako ona, bude nám vše připadat jako velké a krásné dobrodružství. Prožijeme každý moment naplno. Nemusíme se bát, jsme v bezpečí. Tak jako želva ve svém domě, jsme my v bezpečí ve vyrovnaném a klidném stavu mysli.

Želva je symbolem milé bezbranné bytosti v pevném brnění. Uvědomme si, že i my toto často děláme. Chráníme se před citovými úrazy a vydáním energie druhým v krunýři své mysli. I své srdce zavíráme a bráníme se před světem, bojíme se o ně. Co kdyby ho někdo zranil, pošlapal, udeřil? To by bolelo a nechalo by to na nás stopy navždycky. Je dobré mít nějakou obranu a nenechat se zraňovat od všech a všeho, ale je dobré vědět, kdy krunýř odložit. My to na rozdíl od želvy udělat můžeme. Pokud je nám někdo skutečně blízký, je upřímný a stojí o naši přízeň, musím umět ukázat mu, kdo je v našem krunýři, co je pod tím vším. Nabídnout lásku, důvěru, opravdové city. Může dojít ke zranění, ale to prostě musíme riskovat, pokud jde o něco ryzího a opravdového. Máme také vědět, že i ostatní se chrání stejně. Ti, co působí nejtvrdším dojmem, obehnali své srdce nejsilnější zdí, protože byli zraněni a nechtějí to opakovat. Pokud budeme čekat na něčí lásku, buďme tedy trpěliví. Naučme ho důvěřovat, ukažme mu, že nezklameme. Moment, kdy obě lidské bytosti vystoupí ze svého krunýře, zůstane pro nás navždy zázrakem.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem


|<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.