Home - Články - Totemové zvíře pro týden 23.-29.10.: PES

Totemové zvíře pro týden 23.-29.10.: PES

vloženo 22. 10. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 23.-29.10.: PES

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím PES.

sdílet článek na facebooku

Pes je v divoké přírodě šelmou, ale nechal se nejlépe ze všech zvířat domestikovat člověkem. Je mu partnerem, kamarádem, pomocníkem, ochráncem. Jeho srdce je oddané, jeho láska je stálá. Dovede bojovat za svého přítele lépe a více než sám za sebe. Nikdy přítele neopustí v nouzi, i kdyby měl sám obětovat vše. Zkusme najít mezi lidmi takové ideální vlastnosti – a je jasné, že se opravdu nahledáme. Pes se umí radovat ze života, jeho dovádivý běh po zelené trávě je přímo obrazem radosti, tuto emoci vyjadřuje každým kouskem svého těla. Pes ví, že se narodil, aby opravdu žil. Naplno prožívá a oceňuje každou minutu svého života. A svou radostí umí nakazit celé své okolí.

Psa nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Co nás učí pes? Milovat bez podmínek. Odpouštět zas a znova. Sdílet život s ostatními. Umět ocenit pohyb, jídlo, vztahy, prostě život. Hrát si!



To vše, v čem je psí bytost mistrem, je velkou hodnotou. Naše západní civilizace má ve zvyku dívat se na symboliku psa skrz prsty. Máme tendenci dělat z psí povahy klišé, jakéhosi nohsleda, který bez pána není ničím a určitě není samostatnou osobností. Ale opak je pravdou. Pes je nádherná ucelená osobnost, která se umí o své klady dělit. Je štědrý v rozdávání přízně, lásky a radosti. Proto nepohrdejme psími hodnotami. Učme se jim. Právě toto období bude příznivé, abychom oživili naše skutečná přátelství. Rozhlédněte se kolem sebe, jaké knihy máte v knihovně, jakou hudbu, obrazy, co tvoří váš domov? Nachází-li se mezi nimi darované věci, vzpomeňte si, kdo vám je dal? Kdo vám chtěl udělat radost? Kdo vás tak dobře zná, že se strefil do vašeho vkusu? Ano, a už máte jména těch, na které jste možná zapomněli a měli byste jim znovu dát místo ve svém životě. Podívejte se do starých alb nebo do složek s fotkami. S kým vám bylo dobře? Nebo snad máte trošku výčitky svědomí, že velmi dobře přítel či kamarádka čeká týdny na vaše zavolání? Udělejte to a sejděte se. Pes nás učí vážit si největších hodnot, které v životě máme: vztahů. Jak se říká, rubáš nemá kapsy, ale vztahy si odneseme i přes práh tohoto světa do světů dalších. To je to důležité depozitum, které dává cenu i nám samotným. Sdílejte s přáteli a rodinou své radosti – uvidíte, že se pak radost ještě znásobí.

Hrajte si. Člověk není nikdy tak dospělý, aby se nemohl honit s dětmi a hrát si na schovku, budovat přehrady na pláži a stavět hrady. Ale nejde jen o to skutečné hraní. Když vaříte, buďte šťastní, že můžete dělat takovou tvůrčí činnost, která nese dobré ovoce. Vařte s láskou, hrajte si s tím. Když myjete nádobí, soustřeďte se na to, co děláte. Voda hřeje, mydlinky pění, výsledkem je čisté nádobí, není to radost? Hrajte si s tím. Když zpíváte, kráčíte, šijete, zahradničíte, uklízíte nebo milujete, hrajte si s tím. Žádná chvíle není ztracená, naopak všechny jsou naplněné a radostné. Narodili jsme se ke hře. Narodili jsme se proto, aby nás bavil každý přítomný okamžik. V tom je umění žít. A to se můžeme naučit od psa.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.