Home - Články - Totemové zvíře pro týden 25.-30.9.: PAVOUK

Totemové zvíře pro týden 25.-30.9.: PAVOUK

vloženo 24. 9. 2019
čas čtení: 3 minuty

Totemové zvíře pro týden 25.-30.9.: PAVOUK

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím PAVOUK.

sdílet článek na facebooku

Pavouk je nenápadný malý tvor, který nikdy nevolí ofenzivu, ale svých cílů dosahuje pilnou prací a důmyslem. Své jemné pavučinky tká nejen proto, aby se obživil, ale i proto, aby si zařídil svůj život v pohodlí a komfortu, který u vyhovuje. Utká si své doupě, obetká si skrýše, které používá, vede pavučiny cestami, kudy leze, utká svým dětem měkké kolébky. Jsou i takové druhy pavoučků, kteří na své pavučince létají s větrem do dálky a osidlují nová místa. Je to bytost, která pilně tká s velkou vizí svého cíle před sebou. Jednoho dne se rozhlédne a spatří, že svých cílů dosáhl. Vize se splnila. Ani pak ale nepřestává tkát. Pavouka nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Velké věci se skládají z detailů. Říká se také, že Boha i ďábla najdeme v detailu. Tajemství života je v pilném tvoření drobností, tak jako tělo se skládá z buněk. Pokud poslechneme karty a vezmeme si pro toto období pavouka za svého učitele, máme věnovat svou pozornost právě malým věcem. Klíčovým slovem je nyní pro nás pečlivost. Dále také pozorování drobností. Zkusme opravdu vidět maličkosti, s nichž se skládá náš život: běžné všední úkony. Gesta našich blízkých. Výraz jejich tváře. Něco malého, co pro nás někdo blízký udělal. Nebo drobný nesouhlas v jeho řeči. Od toho se můžeme odrazit na své cestě za tím, co chceme, a můžeme si také uvědomit, co nechceme, dříve než maličkosti přerostou ve velké nepříjemnosti.



Vidíme, že partner reaguje na některé naše podněty drobnou podrážděností? Například nemá rád, když ho v něčem v legraci popichujeme. Všímejme si, co mu není příjemné, dříve než se vzájemná disharmonie promění ve skutečný vztahový problém. A naopak, všimli jste si, nač reaguje pozitivně? Pak jděte tím směrem a vybudujte z této maličkosti pravidelné potěšení, věnujte partnerovi v tomto ohledu svou pozornost, dejte mu najevo, že jeho radost je pro vás důležitá. Tajemství je vždy v maličkostech. Praktikujte strategii detailů všude, kde se pohybujete: v rodině, v práci, mezi přáteli.

Další věcí, kterou nás pavouk učí, je neustávat v díle, když za něčím jdete. Stále tká. Vy tedy také stále tkejte. I když vám jednotlivé kroky připadají malé a bezvýznamné, zkuste se ohlédnout, jakou cestu za svým cílem jsme ušli například za poslední rok. Nebývají to jen cíle pracovní. Důležitým cílem mnoha z nás například bývá najít lásku. Leckdo se ohlédne, a pokud bude bystře sledovat detaily, už vidí: Prvním krokem bylo, že jsem zhubla. Tak se budu budoucímu partnerovi víc líbit, zvyšuji své šance. Dalším krokem bylo řešení zdravotního problému, například jsem chodila na rehabilitace a zbavila se bolesti v zádech. Mám lepší formu pro randění  Třetí krok: Pořídila jsem si nové brýle nebo kontaktní čočky. Čtvrtý krok: Začala jsem dělat, co mě baví, třeba tanec nebo kurzy fotografie. Jsem nyní naplněná, veselejší, pro partnera zajímavější. Pátý krok: Učím se říkat lidem jemně a slušně, s čím nesouhlasím, co mi nevyhovuje. Jsem asertivní a v příštím vztahu už nebudu obětí, budu si své vztahy také řídit. Šestý krok: Udělala jsem si profil na seznamce…. Tak vidíte a takto, po malý krocích, postupuje pavouk ke svému cíli a vždy ho také dosáhne. Udělali jste už spoustu kroků, dělejte další. Nikdy se nevzdávejte. Učte se od pavouka.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.