Home - Články - Totemové zvíře pro tento 28.10-4.11.: OREL

Totemové zvíře pro tento 28.10-4.11.: OREL

vloženo 27. 10. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro tento 28.10-4.11.: OREL

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím OREL.

sdílet článek na facebooku

Orel je speciálním případem i mezi totemovými zvířaty. Sídlí pod nebesy, kde žijí bohové, a hovoří s nimi. Často je bohy posílán na zem za lidmi, aby jim předal nějakou moudrost nebo je naučil nové věci. Orel je posel bohů, učitel lidí. Jeho dominantní vlastností je svoboda. Je vznešený a statečný. Svá hnízda staví vysoko, mimo dosah ostatních bytostí. Má svůj vzdušný svět, vysoko nejen nad lidmi a zvířaty, ale i nad ostatními ptáky. Jeho ostrý zrak dovede najít kořist mezi spadaným listím. Pak se k ní střemhlav vrhne, uchopí oběť do spárů a jeho zobák jí umí v mžiku rozdrtit kosti. S kořistí si nepohrává, zabíjí rychle a milosrdně. Ze své výšky má skutečný nadhled, a tak zná nejen část světa, ale celý širý svět a jeh souvislosti. Býval také nazýván „Oko slunce“.

Orla nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Co nás učí orel?

Jeho požehnání je četné a záleží jen na nás, zda si jeho dary od něj umíme vzít. Nebojme se létat vysoko. Dávejme si vysoké cíle. Pak, i když jich splníme jen část, bude to přece jen víc, než kdybychom si dávali cíle malé nebo žádné. O hodně víc. Milujme nadoraz. Ptejme se bohů, jak můžeme prospět těm, které máme rádi. Poslouchejme božské rady, nikoli ty přízemní. Hledejme nadhled, abychom zachytili všechny souvislosti a rozuměli světu. Dívejme se s nadhledem i sami na sebe a na své problémy. Spatříme, že nejsou tak velké a podstatné, abychom se kvůli nim trápili a kazili si život. Jsou právě tak velké, abychom je řešili. Bez emocí a věcně. Pokud jsme na lovu, dělejme to rychle a nikoho zbytečně netrapme. Je nutné, abychom si uvědomovali, že máme vznešenou duši a nemusíme se brodit v bahně a výkalech nečistých stvoření. Nikdy se neponižujme. Buďme na sebe hrdí, avšak ne pyšní. Poslouchejme hlas shůry, který nám láskyplně radí, co dělat se svým životem, vztahy a sami se sebou.

Za všech okolností si věřme. Tomu, kdo nevěří svým křídlům, hrozí pád. Tomu, kdo si věří, pomáhá vítr bohů a matka země, aby vždy doletěl tam, kam má.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem


 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.