Home - Články - Totemové zvíře pro týden 16.-20.8.: MODRÁ VOLAVKA

Totemové zvíře pro týden 16.-20.8.: MODRÁ VOLAVKA

vloženo 15. 8. 2019
čas čtení: 3 minuty

Totemové zvíře pro týden 16.-20.8.: MODRÁ VOLAVKA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím MODRÁ VOLAVKA.

sdílet článek na facebooku

Modrá volavka stojí ve vodě na jedné noze. Drží dokonalý „balanc“. Nehýbe se. Pozoruje hladinu a přemýšlí. Pak, v jediné chvíli, se prudce sehne a jakoby mimochodem uloví svou rybičku. Poté dál podléhá svému meditačnímu rozpoložení. Vyniká v umění jen tak být. Modrou volavku nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Modrá volavka se pouze nedívá, ale opravdu vidí, nesnaží se naslouchat, ale opravdu slyší. Vnímá své okolí a je tak trochu jím. Pouští svět do sebe, ale není ukolébaná v polospánku, nýbrž existuje ve stavu naprosté soustředěné pozornosti. Není těžké ji napodobit, nemusíte se o nic snažit, stačí zhluboka dýchat a dívat se. Nechce se po vás nic. Nedělejte nic, nemyslete si nic, netvořte si úsudky o tom, co vidíte. Zapomeňte, kdo jste. Teď jste bytí. Pokud si nebudete aspoň chvíli dělat názory na sebe a druhé, nebudete vnímat role, které kdo hraje, objeví se před vámi svět. Jen pomalu dýchejte a myslete na to, že vdechnutí vám dává do těla život a vydechnutí nabízí vaši bytost světu. Svět vniká do vás… a vy zase do něho… Jste jedním.



Stali jste se na chvíli modrou volavkou? Můžete to udělat na lavičce v parku, na trávě, ve vaně, při sázení květin nebo u pracovního stolu. Jste v tom svobodní a můžete to udělat, kdekoliv právě jste. Když vaše úsudky vyklidí pole, možná přijde nápad, představa, silný pocit.

Může vypadat takhle: „Už jsem dlouho neviděla rodiče…“ „Večer se mi na mejdan nechce, chci si doma číst…“ „Teď hned zavolám příteli a popovídáme si.“ „Co kdybych upekla bábovku?“ „To, co v práci dělám, to přece nejsem já.“

Ten nápad může vypadat i zcela jinak, ale ať je jakýkoliv, poslechněte modrou volavku. Buďte pánem svého klidu a harmonie, a pokud se vám mihne u nohou, ulovte svou stříbrnou rybičku. Ta rybička je každá krásná chvíle, kterou pro nás život má, ale my ji nevidíme, protože právě musíme dělat něco jiného. Volavka není jen symbol. Je to fungující recept, jak být klidní, zbavit se stresu, skutečně prožívat život. Cítit jeho chuť. Mít často radost. „Volavkujte“ dvakrát denně týden a pak si zhodnoťte, co vám do života vnesla. Nezklame vás!

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem


1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.