Home - Články - Matrix skrytý pod zemí

Matrix skrytý pod zemí

vloženo 14. 8. 2019
čas čtení: 4 minuty

Matrix skrytý pod zemí

Jsou všude. Žijí si v tělech živých bytostí, bují na těle mrtvých, neexistuje rostlina, která by s nimi nežila buď v symbióze - a nebo jimi likvidována. My Češi je sbíráme a předháníme se, kdo najde lepší a víc. Když je najdeme, sníme je. Vyměňujeme si recepty na jejich přípravu. Když se při sbírání spleteme, zemřeme. Už víte? Houby.

sdílet článek na facebooku

Blízká setkání s organismy třetího druhu

Jsou záhadné. Donedávna byly ve světě vědy řazeny do rostlinné říše, ale vynutily si samostatnou skupinu zvanou Fungi. Vědci je už dávno podezírali z „živočišnosti“ a nechtěli jim věřit rostlinnou podstatu. Jako zdroj energie totiž nepoužívají chlorofyl, fotosyntéza je jim cizí, naopak jejich buňky tvoří chitin, který se v rostlinné říši nikdy a nikde nevyskytuje. Jejich předkem byla prý spóra s bičíkem, jenž postupně zmizel. Bičík? Další důkaz, že o rostlinu nejde. Donedávna jsme věřili, že živé organismy se dělí na rostliny a živočichy. Dnes tu máme třetí druh. Ale to je jen začátek celé záhady.

Podzemní sítě


Překrásné hřiby a křemenáče, které dáváme v košíku navrch, aby sousedi viděli, nejsou v pravém smyslu houbami. Jsou to jen plodnice, podobně jako jablko je plodem stromu. Skutečná houba se rozrůstá široko daleko pod zemí a tvoří sítě pod našima nohama.



Takzvané nižší houby rostou třeba i mezi prsty u nohou (Fuj! To že jsou příbuzné spanilých poddubáků? Ano, jsou.) Díky nim kvasí a rodí se pivo a víno. Také kvásek na chleba žije díky nim. Zachránily už milióny životů v podobě antibiotik. Ale umějí nás sprovodit ze světa spoustou rozmanitých jedů a bujet v našem těle v podobě nemocí. Svět by bez nich neexistoval, protože dovedou znovu mineralizovat prostředí. Co to znamená? Když rostliny vyčerpají zásoby minerálů v půdě, houby vytvoří nové. To nikdo jiný v přírodě neumí!

Zázračné účinky

Jedna z hadovek (lidově jim říkáme smrdutky) má magickou schopnost. Pokud k ní přivoní žena, vzruší ji natolik že dotyčná prožije orgasmus, aniž by vůbec zahlédla muže. Užitečná houba, co? Na chlapy ale nefunguje. Jmenuje se Phallus indusiatus a rostě v Americe, Austrálii a na některých místech Afriky.

Kombucha je ochotná žít s námi doma v akvárku a vytvářet sladký čaj, který léčí nemoci jater, čistí krev a posiluje imunitu. Ganoderma řečená Reishi je v Číně tak populární, že kapsle z ní dostanete koupit na každé pumpě. Kdybyste se Číňanovi přiznali, že ji neužíváte, domníval by se, že jste sebedestruktivní šílenci. Jde o dávný elixír mládí a léčí cukrovku, cévy, rakovinu, tlak a zpomaluje stárnutí. Čirůvka umí téměř to samé. Žampion pomáhá alergikům a astmatikům. Pokud bychom jej jedli opravdu pravidelně, pocítili bychom zřetelnou úlevu. Jidášovo ucho léčí zanícené oči, ale pomáhá i na druhém konci těla – s hemoroidy. Prášek z pýchavky zastavuje krvácení, je protilátkou při otravě plynem a mírní sexuální touhu, takže přípravky z ní jistě důvěrně znají závislí vášnivci, jako je prý Michael Douglas či David Duchowny.



Houbový internet


To největší eso hub však bylo odhaleno teprve nedávno. Je jím podzemní internet, kterému už někteří vědci přezdívají Wood Wide Web. Přesnější by však bylo „Lesní Matrix“, protože nejen předávají informace mezi stromy, ale přímo pomáhají k životu a nebo život zabíjejí. Houby parazitují na kořenech stromů a kolonizují je tak dokonale, že dochází k něčemu jako „přenosu vědomí“. V boji o světlo, slunce, vodu a živné látky tak například pomáhají silné stromy slabším, žijícím ve stínu. Byl dokázán přenos uhlíku, dusíku a fosforu z jedle douglasky k břízám prostřednictvím podhoubí. Jiný důkaz poskytla rajčata napadená plísní. První napadené „oběti“ poslaly prostřednictvím podhoubí varování dalším rostlinám, které na tom byly po 65 hodinách prokazatelně lépe než ty překvapené - a přežily. Totéž se děje u bobovitých rostlin a mšic – poplašná zpráva se šíří houbovým internetem a zachraňuje rostliny. Nutno však říci, že houbová síť dovede působit i naopak. Pokud některé rostliny chtějí zlikvidovat konkurenci, pošlou přes svůj www škodlivé toxiny. Tento úkaz se nazývá alelopatie a dopouštějí se jej platany, akácie a eukalypty.

Pod zemí tak zuří likvidační války a probíhá téměř křesťanská pomoc. Lze takové věci zdůvodnit pouhými přírodními zákony? Nebo mají rostliny vyšší vědomí. Pokud ano, jak moc velkou roli hrají houby? A co si asi myslí o nás?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.