Home - Články - Rodiče a děti v horoskopu

Rodiče a děti v horoskopu

vloženo 13. 8. 2019
čas čtení: 6 minut

Rodiče a děti v horoskopu

Rozumíte si s rodiči? Umíte pochopit vaše ratolesti? Horoskop vám dá odpověď na to, proč je někdy tak těžké najít s nimi společnou řeč!

sdílet článek na facebooku

Vztahy mezi generacemi podle hvězd

Jak snadné nebo složité pro vás je naladit se na stejnou vlnu se svými ratolestmi? Rozumíte si se svými rodiči dobře, nebo jste každý jako kdyby z jiného světa? Vztahy mezi rodiči a dětmi jsou v našich životech snad ty nejdůležitější ze všech, ale zároveň taky jedny z nejkomplikovanějších. Jen málokdo se může pochlubit tím, že v jeho rodině vztahy mezi generacemi dokonale klapou – většinou se dřív nebo později musíme popasovat s problémy, ať už většími nebo menšími.

Bylo pro vás vždy těžké vysvětlit mamince nebo tátovi, proč děláte v životě to, co děláte, ať jste se snažili to říct jakkoliv? Trápí vás vaše odrůstající ratolesti a nevíte už, co máte dělat, aby si vzaly k srdci vaše dobré rady a zkušenosti? Je váš vztah plný neshod a nedorozumění? Nebo je naopak docela dobrý, ale zkrátka v něm chybí hlubší úroveň vzájemného pochopení? A napadlo vás někdy, že by všechny tyto problémy mohly nějak souviset s datem vašeho narození? Na vztahy mezi rodiči a dětmi se totiž vztahují úplně ty samé astrologické zákonitosti, jako na milostné partnery – ne každému to spolu klape stejně dobře a hvězdy to umí někdy pořádně zkomplikovat! Ale je to ještě o to těžší, že zatímco životního partnera si vybíráme sami, naši rodinní příslušníci jsou nám „přiděleni“ osudem, ať už se nám to líbí nebo nikoliv!



Která znamení si rozumí nejlépe


Pokud si tedy nerozumíte se svými rodiči nebo ratolestmi, prvním krokem by mělo být podívat se na to, jak se k sobě hodí vaše znamení. K tomu můžete klidně použít klasické tabulky pro výpočet kompatibility partnerů! Podobně jako v lásce, i v rodinných vztazích platí, že nejlépe spolu budou vycházet znamení, které patří ke stejnému živlu. Tedy ohniví Berani se Lvy a Střelci, vodní Raci s Rybami a Štíry, vzdušní Blíženci s Váhami a Vodnáři a zemští Býci s Kozorohy a Pannami. Porozumění je zpravidla velmi dobré i mezi ohnivými a vzdušnými znameními stejně jako mezi vodními a zemskými. To má ovšem jednu výjimku, a to jsou znamení, která jsou navzájem v opozici – tedy takové, mezi jejichž narozeninami je akorát půl roku časového rozmezí. Opozice vytváří napětí a může vést k neshodám mezi starší a mladší generací, protože se každý z těch dvou dívá na věci z opačného úhlu pohledu, i když jinak si mohou být hodně podobní. Kritické dvojice znamení, které vytváří navzájem opozici, jsou Beran a Váhy, Býk a Štír, Blíženci a Střelec, Rak a Kozoroh, Lev a Vodnář a nakonec Panna a Ryby.



Různá znamení, různé životní priority

Mezi dvojicemi rodič-dítě, jejichž znamení jsou z různých skupin živlů, je větší šance, že se budou ve svých životních prioritách tak nějak míjet. Pokud jeden z dvojice je ohnivé nebo vzdušné znamení, zatímco ten druhý se narodil pod vládou vody nebo země, pak bude potřeba o něco větší úsilí k nalezení společné řeči, i když se možná nebude jednat o nijak ostrý konflikt – spíš o neschopnost nalézt hlubší vzájemné pochopení. Například pokud je rodič zemský Býk a dítě vzdušné Váhy, nejspíš rodič nebude chápat, proč jeho ratolest kašle na materiální jistoty a raději jde studovat umění, které mu nic nevydělá, zatímco dítě bude cítit nepochopení prakticky zaměřených rodičů pro své tvořivé nápady. Dítě narozené ve vodních Rybách bude znechuceno tím, jak se rodič v ohnivém Beranu pořád zaplétá do nějakých hádek a sporů, a rodič se zas bude marně snažit dotlačit své rybí dítko k větší průbojnosti a ambicím. Scénáře však mohou mít i méně typické podoby – například rodič Vodnář z rebelantské generace hippies bude zklamaný, že jeho ratolest narozena v Kozorohu kašle na veškeré ideály, ve kterých se snažil vést svoji výchovu, a jde dělat kariéru do nadnárodního koncernu. A dítě si zas bude říkat, že by mamka či taťka už ve svém věku mohli chápat, že za své ideály si nic nekoupí. Jenomže ono to není o věku, a už vůbec ne o tom, jestli je rozumnější starší nebo mladší generace – je to o tom, že každé znamení má zkrátka jiné životní priority!


Vaše rozdílnost má hlubší smysl!

To, kdo budou naši rodiče nebo děti si nevybíráme – nebo alespoň ne na vědomé úrovni! Je to volba, kterou udělala naše duše ještě před našim narozením, protože z nějaké příčiny právě tito lidé jsou ti praví, se kterými máme být celý život ve vzájemné blízkosti a se kterými se máme čím navzájem obohatit. Vztah rodičů a dětí na esoterické úrovni je o tom, učit se od sebe navzájem, učit se prostřednictvím událostí a zkušeností, které se nám společně dějí. Někdy mohou být harmonické, jindy je tam větší či menší nesoulad, ale vždy to má svůj hlubší smysl. Takže se vyplatí pokusit se pochopit své rodiče nebo své ratolesti a naladit se na jejich duši, jakkoliv by byla odlišná od té vaší!

Pokud toužíte najít ve vaší rodině porozumění mezi generacemi, zkuste si nastudovat co nejvíce o jejich znamení, podívejte se na jeho podrobné charakteristiky a na to, co je pro ně v životě důležité. Pomůže podívat se i na měsíční znamení a ascendent, které toto vaše poznání ještě prohloubí, a k jejich výpočtu je potřeba znát nejen den, ale i hodinu narození – tu si ovšem většina maminek aspoň přibližně pamatuje, tak proč toho nevyužít! A samozřejmě, nejhlubší pochopení vám pak přinese detailní osobní horoskop obou z vás, vypracovaný přesně podle všech vašich podrobných údajů.

Klíčem k nalezení souladu pak bude pokusit se respektovat, že vaši nejbližší mají možná úplně jiné životní priority, a podporovat je právě v tom, co je pro ně nejdůležitější. Nesnažte se je přesvědčit o tom, že vaše cesta je ta správná! Máte totiž každý v životě jiný úkol daný vašim astrologickým znamením! Když si toto uvědomíte, bude najednou nalezení porozumění s rodiči nebo s potomky mnohem snazší a příjemnější!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.