Home - Články - Totemové zvíře pro týden 5.-10.9.: MEDVĚD

Totemové zvíře pro týden 5.-10.9.: MEDVĚD

vloženo 4. 9. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 5.-10.9.: MEDVĚD

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím MEDVĚD.

sdílet článek na facebooku

Medvěd je samotářské zvíře, jeho základním atributem je síla. Žije v jeskyních, ve tmě, miluje svou samotu. Duch medvěda jako totemového zvířete nás zve k sebepozorování a sebepoznání. Máme být chvíli o samotě jen se svou myslí, svým srdcem, svou duší. Bez zrcadla, kterým jsou pro nás oči ostatních lidí, jejich reakce, jejich soudy o nás – bez tohoto zrcadla pochopit, kým jsme. Až potom vyjdeme z jeskyně na světlo hledat med života, budeme novou bytostí.

Medvěda nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

I přesto, že jste si vědomi své síly, v tomto období ji nevyužívejte naplno. Zkuste se stáhnout více do samoty. Nemusíte bydlet v jeskyni jako medvěd, ale pokud můžete zrušit společenská setkání, udělejte to a odložte je na později. Vaší mysli i vašemu srdci nyní prospěje, pokud si dáte čas a klid na pobývání vás samotných se sebou. Dokonce i obvyklé činnosti je dobré omezit. Kdo je zvyklý cvičit, měl by své fyzické zájmy transformovat do procházek přírodou, ale posilovna plná lidé a hlučné hudby není to pravé. Knihy jsou ušlechtilým zájmem, avšak cizí příběhy by vás nyní odváděly od žití toho vašeho a od uvědomění si sama sebe. Proto dejte přednost poslechu hudby, při které můžete přemýšlet.



Vhodné je také malování obrazů, sochaření či fyzická práce, při níž zaměstnáte ruce. Mysl se může svobodně pohybovat. Cokoli tvořit se podobá meditaci a to je nyní pro vás to pravé. Také podle medvědího vzoru hodně spěte. Zdravý a dlouhý spánek vyplaví vaše úzkosti z podvědomí do vědomí a vaše mysl s nimi bude moci pracovat. Můžete se zbavit mnoha problémů, závaží a stresů jen tím, že budete denně po dobu týdne dost dlouho spát.

Medvěd opouští svou jeskyni, aby našel sladký med, natáhl se na hřejivém slunci, nachytal si ryby v živé vodě řeky. Pokud se vám povede trochu se zklidnit (což neznamená, že byste museli být nutně celou dobu sami), i vy se vrátíte zpět do toku života, ale vaše síla bude jiná. Budete si ji víc uvědomovat. Lépe se rozhodovat, kam svou sílu napřete, kde ji uplatníte. Budete si více vychutnávat váš „med“: Společnost přátel, lásku, tvořivou práci, krásu přírody, dobré jídlo a všechny pozitivní hodnoty, které život přináší. Vaše radost z nich bude větší. Pocit, že žijete, bude silnější. Staňte se tedy chvíli medvědem v jeskyni. Vyplatí se to.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem


|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.