Home - Články - Totemové zvíře pro tento 5.-11.11.: JAGUÁR

Totemové zvíře pro tento 5.-11.11.: JAGUÁR

vloženo 5. 11. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro tento 5.-11.11.: JAGUÁR

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím JAGUÁR.

sdílet článek na facebooku

Jaguár je vznešený lovec. Mít srdce jaguára bylo pro Indiány nevětší poctou. Jaguár je divoký, nespoutaný, statečný a bojovný, ale nezabíjí jen tak, pouze, aby ukojil svůj hlad. Mnoho drobných zvířat se zdržuje v jeho společnosti bez obavy, že je uloví. Chrání se tím totiž před dalšími predátory, kteří zabíjejí jen proto, že mohou. Ptáci, drobní hlodavci, malé šelmy, ti všichni se cítí ve společnosti jaguárů bezpečně. Indiáni proto věří, že jaguár má čisté srdce. Také praotec všech jaguárů, který je vlastně na úrovni přírodního božstva, je bohem dávajícím velkorysost, čestnost, odvahu a statečnost. Jaguáří bůh se postará o bezmocné. Toto období je vhodné, abychom se od něho učili. Poprosme tento pravzor divokého lovce, aby nám pomohl rozvíjet jeho vlastnosti. Svět vždy potřeboval čestné a velkorysé bojovníky a ochránce a v této době to platí dvojnásob.

Jaguára nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Co nás ještě učí jaguár? Jaguáří duch se umí vypořádat s našimi vnitřními nepřáteli, se špatnostmi, které dřímají uvnitř nás samých. Zatočí se zbabělostí, leností, alibismem. Podpoří v nás aktivitu. Budeme svižně a s radostí „lovit“ během každého dne a každého okamžiku vše dobré, co život a svět nabízí. Naučíme se lépe oceňovat dary života, budeme cítit větší radost z plně prožitého dne. Více si budeme všímat nemocných a handicapovaných, lidí žijících v nedostatku, lidí, kteří se bojí napřímit a říct svůj názor. V této době se můžeme naučit účinně jim pomoci činem i slovem. Odměnou nám bude radost z intenzivně prožitých dní.

Typické indiánské hodnoty náležející k jaguárovi jsou jednota a nevinnost. Jaguár žije v harmonii se světem, je spokojený se svou existencí, koná podle své vůle. Je svobodný, a proto se cítí v jednotě s ostatními zvířaty i celou přírodou. Pokud zabíjí, nepociťuje přitom nenávist, jen upřímnou radost z lovu a z toho, že on i jeho děti se nasytí. Pocit harmonie a jednoty prostě k jaguárovi patří. Žije s přesvědčením, že svět je v pořádku. Nevinnost je dalším atributem tohoto svobodného lovce. Většinu zvířat míjí v míru a s klidnou myslí. Chápe důvody, proč se uchylují do jeho blízkosti. Je vyrovnaný se svým údělem ochránce, nepřemýšlí o něm, toto poslání je pro něho přirozené.

Stačí, když budete pár minut denně meditovat o jeho vlastnostech a na závěr požádáte: „Jaguáre, nauč nás své vznešenosti!“

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.