Home - Články - Totemové zvíře pro týden 29.8.-4.9.: BOBR

Totemové zvíře pro týden 29.8.-4.9.: BOBR

vloženo 28. 8. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 29.8.-4.9.: BOBR

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím BOBR.

sdílet článek na facebooku

Bobr je malé tiché zvíře, které dokáže velké věci. Vklouzne do vody potichoučku a bez hlesu, potopí se a je neviditelný, ale porazí velký strom jako nic a z těchto stromů postaví obrovskou stavbu, která změní tok vody a celý vzhled údolí. Bobr je chytrý a svou chytrost využívá ve prospěch svého rodu a svých dětí. Nyní se od něho můžeme učit. Bobra nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.

Bobra se můžeme s úspěchem ptát, jak postavit kolem svého srdce hráze, které zadrží obrovské množství lásky uvnitř, abychom ji nevyčerpali, ale pustí i okolní lásku k nám. Zároveň umožní také dávat, jako to dělá bobr. Dovede postavit své rodině pozemský ráj, kde všichni mohou žít, lovit, milovat se, množit se a být v bezpečí. To vše je v jeho silách. Pokud se blíží nebezpečí, bobr dá signál, plácne ocasem do vody, a všichni jeho blízcí se bez hlesu zanoří. Vyniká v umění přežít.



Jeho silnou vlastností je také trpělivost. Sebesilnější lesní velikán mu neodolá, bobrovy zuby hlodají tak dlouho, až se strom skácí k zemi a poslouží přesně tam, kde ho bobr chce mít. Je jako pověstný biblický David, který prakem skolil Goliáše. Ničeho se neleká, vždy si ví rady.

Pokud nyní potřebujete vybojovat nějaký boj, je pravá chvíle. Na věc jděte strategicky. Nevysilujte se křikem, zbytečnou námahou Promyslete, z které strany bude nejlepší se do problému pustit. Pokud vás čeká nějaký těžký úkol, na který jste si doposud netroufli, protože bude stát mnoho sil a vyžádá si dlouhý čas, pak právě teď je vhodná doba se do tohoto Sisyfovského úkolu pustit.

Období bobra je také signálem pro všechny, kdo chtějí vybudovat nový domov. I když vám toto budování bude jistě trvat déle než pouhý týden, na který se vztahuje naše předpověď, je dobré právě nyní položit symbolický „základní kámen“. Tím může být koupě bytu nebo domu, podepsání půjčky, přinesení živé květiny do nové domácnosti nebo i to, že zde strávíte se svým partnerem symbolicky první noc, i kdyby to bylo na žíněnce na zemi. Budete pak ve svém počínání úspěšní a důslední, jako je bobr.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem



|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.