Home - Články - Totemové zvíře pro týden 2.-8.10.: ANTILOPA

Totemové zvíře pro týden 2.-8.10.: ANTILOPA

vloženo 1. 10. 2019
čas čtení: 4 minuty

Totemové zvíře pro týden 2.-8.10.: ANTILOPA

Indiánské kmeny obou amerických kontinentů měly svá totemová zvířata. V náročných životních situacích se k nim lidé obraceli o radu. Náš digitální věk umí skoro všechno, dovede vytvořit virtuální realitu, ale neporadí nám, jak se vrátit ke kořenům staré moudrosti. Snad proto dnešní člověk znovuobjevuje tradice, naše i ty exotické. Pojďme se podívat, jaké rady nám může dát totemové zvíře pro tento týden. Je jím ANTILOPA.

sdílet článek na facebooku

V našich končinách nemáme s antilopou zkušenost. Kdo se o ni však zajímá, ten ví, že jde o rychlé, pružné a odvážné zvíře. Uběhne vzdálenosti, jaké si zamane, a to obrovskou rychlostí. Téměř nemusí odpočívat. Dokáže unikat predátorům před nosem. Matka odvádí lvy od svých mláďat a riskuje přitom život. Rychlost je pro ni ekvivalentem života, kdyby ji ztratila, ztratí i život. Proto s sebou nikdy netáhne zbytečnou zátěž, to znamená, že se napase jen tak málo, aby to nijak neomezilo její lehoučký běh.

Antilopu nám pro toto období nabídly šamanské karty. Poradí nám, čemu se věnovat a co naopak vynechat. Totemová zvířata mají spojení s matkou zemí a vším živým na planetě. Jsou to symboly, které znázorňují vitální síly pohybující se nejen v našem světě, ale i v těch, které nás přesahují. Jejich rady byly užitečné pro dávné indiánské kmeny a mohou být užitečné i nám, pokud umíme naslouchat.



Co nás učí antilopa? Když se vám do cesty postaví nebezpečí či překážka, je důležité zachovat si život a zdraví. Vyhněte se, oběhněte překážku nebo i přeskočte, ale držte si svůj směr. Antilopa nikdy neběhá zmateně sem a tam, ví, kam chce jít. Je mistr plánování. I pro nás je teď vhodné období plánovat a držet si směr. Vědět, že život je běh na dlouhou trať, v kterém nevítězí sprinteři, ale vytrvalci. Tak se právě nyní k životu postavte. A co ještě? Buďte obezřelí. Antilopa se dívá na obě strany najednou. Její mozek neustále vyhodnocuje, kde je potrava, kde je voda a kde nebezpečí. Bleskurychle umí zvážit rizika. Okamžitě podle nich mění plán. Ale směr má stále v hlavě. Dává nám také příklad, jak se udržovat v kondici. Její nohy neztrácejí pružnost, nikdy není těžká, aby se nezpomalil její běh. A navíc, učí nás sebedůvěře! Kdyby si nevěřila, jak by unikla všem šelmám? Jak by ochránila svá mláďata, od kterých odvádí predátory tak, že se jim míhá přímo před nosem? Věří si, zná své schopností a ví, že jim uteče. Starejme se o svou kondici a věřme si jako antilopa. Je to mnohem lepší životní pozice, než na sebe nedbat a pak trpět mindráky. Právě komplexy a duševní nejistota přitáhne lidské predátory blíže k nám. Pokud však uvidí, že si věříme, půjdou lovit jinam.

Antilopa buduje svůj život velmi cílevědomě. Ví, co má dělat teď, aby zítra její plány dopadly pozitivně. Zároveň umí plány operativně měnit. Žije ve stádu a ostatní jsou pro ni důležití. Nikoli konkrétní místo, ale ostatní bytosti jsou jejím domovem. Uvědomme si tedy, co jsou pro nás přátelé, partneři, rodina. Mějme lehký a přímý krok a neztrácejme směr.

Všeobecný článek o významu totemových zvířat si můžete přečíst ZDE: Totemová zvířata – průvodci našim životem

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.