Home - Články - Totemová zvířata – průvodci našim životem

Totemová zvířata – průvodci našim životem

vloženo 24. 4. 2024
čas čtení: 4 minuty

Totemová zvířata – průvodci našim životem

Jakou fintu to měli Indiáni, že věděli, co je v životě důležité, a byli za všech okolností tak klidní? Jejich bytí mělo smysl v každém okamžiku. Netápali, nežili ve zmatku, neměli v hlavě chaos. Naslouchali totiž Matce Zemi a Otci Slunci a jako pomocníky a rádce měli totemová zvířata.

sdílet článek na facebooku

Jednalo se o opravdová zvířata?

Nikoliv. Byli to božští praotcové a pramatky všech druhů zvířat, které dal svému lidu Manitou, většina kmenů ale říkala tomuto bohu Wakantanka. Tento stvořitel dal každému druhu zvířat jeho vlastní duši, učinil ho nositelem určitých vlastností. Podle indiánského chápání světa nikdo neexistuje ve světě sám, vše živé je propojeno. Člověk je stvořen, aby ochraňoval vše živé a moudře to užíval. Zvířata jsou stvořena, aby oživovala Matku Zemi a učila lidi. Všichni si navzájem dávají určitý druh vědomí a energie. Pokud totemové zvíře chce vstoupit na zemi, může se vtělit do živého zvířete a skutečně s člověkem komunikovat.

Co nám přinášejí?

Orel je svobodným bohem oblohy, je symbolem volnosti a klidu. Učí nás, jak tohoto stavu dosáhnout. Pokud požádáme orla, aby byl pro určité období naším patronem, bude promlouvat k naší mysli a srdci a řídit naše jednotlivé kroky, abychom byli také svobodnými bytostmi. Vydra je symbolem ženství, mateřství a sesterství. O své děti se láskyplně stará, umí si s nimi také hrát a dovádět, je ladná a něžná. Ženy učí dosahovat pozitivních cílů v rodině nikoli bojem a agresí, ale něhou a láskou. Ženskému společenství dává kvality sesterství, v němž si ženy pomáhají, soucítí spolu a radí se. Vydra učí také muže najít v sobě jemnost a něhu. Losos nás učí skákat životem přes divoké peřeje a proti proudu, dokud nedoplujeme do klidných vod. Bizon je posvátným nositelem hojnosti a požehnání. Bobr je stavitel a budovatel životů. Vrána a havran jsou tajemnými průvodci do jiných světů, spojují nás s říší mrtvých a ovládají umění přemístění. To se od nich učí šamani, aby mohli svou duši posílat na výzvědy k bohům a do jiných světů. Totemových zvířat je nespočet. My můžeme požádat vždy to, které nám v konkrétní etapě našeho života pomůže posunout se dál.


Jak poznám své totemové zvíře?

Stává se, že prožijeme významné setkání. Na ulici si nás najde pes, do okna nám nahlíží kočka, pod nohou se prosmykne had, na ruku nám usedne motýl. Pokud v nás zůstává silný pocit, je to navigace osudu, které totemové zvíře nám může právě pomoci. Důležité jsou také sny, i v nich se může náš zvířecí učitel projevit. Někteří lidé také vědí odjakživa, s kterým zvířetem mají spojení. Toto zvíře je pro ně mimořádné, vyhledávají o něm knihy, sbírají figurky, mají ho na tričku. Stačí se zamyslet a jistě přijdeme na to, kterého zvířecího rádce máme poprosit o pomoc. A jak to uděláme? Nejlépe funguje vizualizace. Před spaním i ráno si toto zvíře představme a mluvme k němu. Můžeme také meditovat se zapálenou svící, a to velmi jednoduše: za zavřenými víčky si vyvoláme podobu zvířete do posledního drápku či pírka. Myšlenka, která přijde zvenčí, pak bude tou moudrou radou. Dobré je si zvíře často malovat, protože i to je meditace, která nás s ním spojí. Výborné je vyprávět dětem o zvířeti vymyšlené pohádky. Všichni se budete dobře bavit a v příbězích se nakonec objeví právě to moudro, které se máte od totemového zvířete naučit.

Tímto pro vás otevíráme pravidelný cyklus o totemových zvířatech, které se mohou stát i učiteli vašich životů. Každý týden jedno zvíře, každý týden nový pohled na svět!!!

|<< < 708 | 709 | 710 | 711 | 712 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.