Home - Články - Tajemní Tři králové

Tajemní Tři králové

vloženo 3. 1. 2019
čas čtení: 3 minuty

Tajemní Tři králové

Svátek Tří králů symbolicky ukončuje Vánoce a je zároveň posledním dnem, kdy se vyráží na vánoční koledu. Kdo ale byli oni tajemní muži pocházející z východu, které do Betléma přivedla zářící hvězda?

sdílet článek na facebooku

Původ legendy

Příběh o králích kteří se přišli poklonit malému Ježíšovi, se vypráví více než 2000 let. V Bibli se o nich zmiňuje jen Matoušovo evangelium. Píše se, že za časů krále Heroda se v Jeruzalémě objevili tři mudrci z východu, kteří se ptali se po právě narozeném králi Židů. Dovedla je k němu hvězda, jenž šla celou cestu před nimi a zastavila se až nad místem, kde se narodil spasitel.

Tři mágové


Putování za hvězdou svědčí o dobré znalosti astronomie a představa, že muži byli králi, se zrodila až později. Ve skutečnosti šlo o učence, nejspíše o kněze Mithrova kultu, šířícího se v Římské říši. Proto bývají tři králové zobrazování v rouchách Mithrových kněží. I jejich dary byly symbolické. Zlato odkazovalo na Kristův královský původ, kadidlo představovalo jeho božskou podstatu a myrha byla předzvěstí jeho oběti, neboť se používala při balzamování.

TAROT PŘÁNÍ je velmi mocný magický nástroj, díky kterému poznáte, zda se přání vyplní nebo nikoliv, anebo vám co stojí v cestě. Dozvíte se, co můžete očekávat a zda je Vám přáno a dostanete uživatečné informace a rady. Pokud máte své tajné přání a chcete vědět, zda se vám vyplní, pak neváhejte a vytáhněte si své 3 karty teď!

Voda nade vše

Jestli chcete mít krásnou a čistou pleť, měli byste si na Tři krále ráno před východem Slunce otřít obličej čerstvým sněhem. Pokud máte odvahu se v tento den ponořit do studené vody v potoku nebo v řece, budete mít po celý rok pevné zdraví. Od jakýchkoli chorob vás uchrání také posvěcená tříkrálová voda z kostela vypitá na lačno. Nevypijte však vodu všechnu! Trochu si jí schovejte na pokropení stromů a zahrádky pro dobrou úrodu.

Ochrana před zlými silami

Svěcenou křídou nezapomeňte na dveře napsat K(též)+M+B, což ochrání stavení před zlými duchy! Kousek křídy pak můžete nosit i jako talisman v malém váčku na krku, nebo ho smíte položit do dětské postýlky, aby ochraňoval vašeho potomka před vším špatným. Jestli vám křída zbude až do Velikonoc, dá se s ní podle pověstí o Velký pátek najít poklad! Stačí křídou na skálu namalovat kříž a skála vám svoje poklady vydá sama. Nezapomínejte ale, že se jedná jen o staré legendy…

Svátek Tří králů není jen dnem, kdy se chodí koledovat, nebo dnem lidé vybírají na charitativní projekty. Je to starý svátek opředený řadou kouzel a tajemstvími, které můžete letos zkusit poodhalit!

|<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.