Home - Články - Tajemní Tři králové

Tajemní Tři králové

vloženo 3. 1. 2019
čas čtení: 3 minuty

Tajemní Tři králové

Svátek Tří králů symbolicky ukončuje Vánoce a je zároveň posledním dnem, kdy se vyráží na vánoční koledu. Kdo ale byli oni tajemní muži pocházející z východu, které do Betléma přivedla zářící hvězda?

sdílet článek na facebooku

Původ legendy

Příběh o králích kteří se přišli poklonit malému Ježíšovi, se vypráví více než 2000 let. V Bibli se o nich zmiňuje jen Matoušovo evangelium. Píše se, že za časů krále Heroda se v Jeruzalémě objevili tři mudrci z východu, kteří se ptali se po právě narozeném králi Židů. Dovedla je k němu hvězda, jenž šla celou cestu před nimi a zastavila se až nad místem, kde se narodil spasitel.

Tři mágové


Putování za hvězdou svědčí o dobré znalosti astronomie a představa, že muži byli králi, se zrodila až později. Ve skutečnosti šlo o učence, nejspíše o kněze Mithrova kultu, šířícího se v Římské říši. Proto bývají tři králové zobrazování v rouchách Mithrových kněží. I jejich dary byly symbolické. Zlato odkazovalo na Kristův královský původ, kadidlo představovalo jeho božskou podstatu a myrha byla předzvěstí jeho oběti, neboť se používala při balzamování.

TAROT PŘÁNÍ je velmi mocný magický nástroj, díky kterému poznáte, zda se přání vyplní nebo nikoliv, anebo vám co stojí v cestě. Dozvíte se, co můžete očekávat a zda je Vám přáno a dostanete uživatečné informace a rady. Pokud máte své tajné přání a chcete vědět, zda se vám vyplní, pak neváhejte a vytáhněte si své 3 karty teď!

Voda nade vše

Jestli chcete mít krásnou a čistou pleť, měli byste si na Tři krále ráno před východem Slunce otřít obličej čerstvým sněhem. Pokud máte odvahu se v tento den ponořit do studené vody v potoku nebo v řece, budete mít po celý rok pevné zdraví. Od jakýchkoli chorob vás uchrání také posvěcená tříkrálová voda z kostela vypitá na lačno. Nevypijte však vodu všechnu! Trochu si jí schovejte na pokropení stromů a zahrádky pro dobrou úrodu.

Ochrana před zlými silami

Svěcenou křídou nezapomeňte na dveře napsat K(též)+M+B, což ochrání stavení před zlými duchy! Kousek křídy pak můžete nosit i jako talisman v malém váčku na krku, nebo ho smíte položit do dětské postýlky, aby ochraňoval vašeho potomka před vším špatným. Jestli vám křída zbude až do Velikonoc, dá se s ní podle pověstí o Velký pátek najít poklad! Stačí křídou na skálu namalovat kříž a skála vám svoje poklady vydá sama. Nezapomínejte ale, že se jedná jen o staré legendy…

Svátek Tří králů není jen dnem, kdy se chodí koledovat, nebo dnem lidé vybírají na charitativní projekty. Je to starý svátek opředený řadou kouzel a tajemstvími, které můžete letos zkusit poodhalit!

|<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.