Home - Články - Tajemné vyzařování včel

Tajemné vyzařování včel

vloženo 14. 7. 2021
čas čtení: 4 minuty

Tajemné vyzařování včel

Když se řekne včela, vzpomeneme si na med nebo na žihadlo. Včely nás lákají i odpuzují zároveň. Víme toho o nich málo. Mají svá tajemství, která se nám lidem zatím nepodařilo vysvětlit. Něco vyzařují. To něco ovlivňuje kvalitu vody, medu, vosku a dalších věcí v jejich blízkosti. Jak to dělají, je záhada.

sdílet článek na facebooku

Každý nový objev o včelách prohlubuje náš úžas. Filozof, pedagog a esoterik Rudolf Steiner tvrdil, že až vymřou včely, vymřeme i my. Rostliny a včely se vyvíjely zároveň. Rostliny by se nemohly rozmnožovat bez včel a včely by zase nemohly žít bez potravy, kterou jim poskytují květy.

Stále nevíme dost. A ačkoliv se zatím vědecky nepodařilo nic dokázat, zkušenost se záhadným pozitivním ovlivňováním mají včelaři i léčitelé. Není důvod jim nevěřit.

Co umí včely s vaším tělem

Včely vyzařují energii, která má blahodárné účinky na lidské zdraví. Mnoho včelařů vám potvrdí, že pobyt v blízkosti včelstva může zlepšit vaše potíže i uzdravit některé choroby. Vyzařují totiž energii, která dokáže měnit chemické vlastnosti látek.

Nevěříte ve včelí magii? Zkuste se rovnou u včeliček vyspat. Dřevěná stěna působení neruší, a tak se klidně schovejte, chcete-li se cítit bezpečně. Budete více odpočatí a váš spánek bude tvrdší, než když spíte jinde. Budete zkrátka fit.


Nevysvětlitelné včelí schopnosti

Včely dokážou zachytit informace o živých i neživých věcech v přírodě na několik desítek až stovek metrů. Migrující trubci a zalétnuté včelky najdou cizí úl k odpočinku na vzdálenost několika kilometrů. Cítí prý na dálku i člověka.

Výborně se dorozumívají tancem. Jejich tanec vytváří v prostoru geometrické obrazce. Dokážou v úlu sdělit ostatním informaci, kde našly zdroje obživy a nasměrovat je tam. Polohu potravy vysvětlí pomocí složitého tance.

Významný včelař, výzkumník a učitel Otakar Brenner říkával, že „včela dělá med a med dělá včely“. Jeho působení je dalším důkazem včelích schopností. I na náš organizmus má blahodárné účinky, ačkoliv tomu jeho složení neodpovídá. Hodnoty vitamínů a minerálů nejsou natolik vysoké, aby měl tak silné účinky.


Včelí voda

Jedním ze známých faktů je, že včelstva mají neuvěřitelně pozitivní vliv na vodu. Ta se v jejich blízkosti stává léčivou. A tak ji někteří včelaři svým včelstvům podstrkují, aby ji ozářily a oni ji pak mohli využít. Říkal jí "včelí voda".

Jak takovou vodu připravit? Je to jednoduché. Láhev s vodou se umístí od včel nejvýše půl metru. Ne ale pod úl. Musí tam zůstat alespoň dvě hodiny. Čím déle je v blízkosti včelstva, tím lepší má účinky. Ozářené vody pijte minimálně 1 litr denně. Káva i čaj z této vody mají výrazně lepší chuť. Ozařovat můžete i krémy a masti, zvýšíte jejich účinky.

Vodu pro sebe si do úlu přinášejí včely z venku. Slouží k ředění medu. Voda odpařující se při dozrávání medu je důležitým činitelem mikroklimatu v úlu. Včely dávají přednost vodě z lidského hlediska nekvalitní, špinavým loužím i močůvce. Proč?


Včelaři si všimli i dalších jevů, pro které není vysvětlení. Voda ve včelíně mrzne daleko později než jinde, týž med v plástech ve včelstvech netuhne ve srovnání s tím vyjmutým.

Jak včely ovlivňují vaše zdraví

V první řadě vám dodají svěžest a energii. Zlepší také zažívání, uleví od zánětu močových cest, minimalizují ekzémy, zmenšují bolesti páteře a bolesti revmatického původu, pomáhají léčbě cukrovky a hojení bércových vředů.

Ale pozor, včelí záření není vhodné pro každého. Když užíváte léky na hypertenzi, může vám zvýšit tlak, bez medikamentů ho naopak snižuje. Na někoho má projímavé účinky.

Lidé odedávna využívají včelí vosk, mateří kašičku a antiseptický propolis. Vosk včelám slouží i k mumifikování vetřelců v úlu, které vynalezly ještě před starými Egypťany.

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.