Home - Články - Slavíme Světový den UFO – přiletí hosté z vesmíru?

Slavíme Světový den UFO – přiletí hosté z vesmíru?

vloženo 1. 7. 2021
čas čtení: 3 minuty

Slavíme Světový den UFO – přiletí hosté z vesmíru?

Na 2. července připadá Světový den UFO. Není to svátek jako většina jiných. Mnoho lidí o něm nemá tušení a jiní nevědí, jak se k němu postavit. Prozradíme vám, proč bylo vybráno právě toto datum a jak se slaví…

sdílet článek na facebooku

Druhý červencový den nebyl pro tento svátek vybrán náhodou. Je upomínkou na událost, od které letos uplyne již sedmdesát let. V podvečer 2. července 1947 se objevil na nebi u amerického města Roswell ve státě Nové Mexiko předmět diskovitého tvaru. Druhý den ráno našel farmář asi o sto kilometrů dále na svých pozemcích podivné trosky. O svém nálezu informoval policii.

Létající talíř nebo meteorologický balón?

Zbytky záhadného plavidla zajistila armáda a o několik dnů později vydala zprávu, že jde o pozůstatky „disku“. Vzápětí ji však dementovala s tím, že byla vydána bez konzultace s odpovědnými osobami a že se jedná pouze o zbytky meteorologického balónu. Toto se dodnes považuje za oficiální verzi celé události.


První Světový den UFO

Nejen ufologové jsou přesvědčeni, že skutečný průběh incidentu dosud nebyl veřejnosti vysvětlen. Má podle nich jít o utajovaný důkaz mimozemského života. Pozorování neidentifikovatelných létajících objektů neboli UFO jsou navíc hlášena prakticky denně z celého světa.

Z těchto důvodů se v roce 2001 rozhodl Haktan Akdogan, předseda výzkumného střediska vesmírných věd Sirius, že vyhlásí první Světový den UFO. Podle jeho plánů by se měl stát mimo jiné součástí kampaně, která přiměje vlády světa odtajnit svá „Akta X“, tedy tajné dokumenty o UFO.

Jeho představou je, že lidé by měli v tento den pokojně demonstrovat, sledovat oblohu a věnovat se diskuzím a přednáškám na téma UFO. Objevit by se měly i zmínky v tisku. Lidstvo prý má konečně pochopit, že mimozemský život je realita, nejen námět sci-fi filmů a literatury.

A co vy, půjdete do ulic, popovídáte si o tom s přáteli nebo budete zvědavě vzhlížet k obloze?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.