Home - Články - Síla vůle

Síla vůle

vloženo 7. 2. 2023
čas čtení: 4 minuty

Síla vůle

Setkali jste se někdy s člověkem, který dokázal něco zdánlivě nemožné? Věřte tomu, že i vy to zvládnete – ale musíte tomu pevně věřit!

sdílet článek na facebooku

Lidé, kteří dokázali nemožné

Lidské schopnosti jsou přímo zázračné a někdy mi zůstává rozum stát nad tím, co všechno lidé dokáží. Nedávno jsem například četla příběh horolezce, který zdolal Everest – to samo o sobě je už výkon! Ale to není všechno, ten muž byl totiž nevidomý, v mládi ho o zrak připravila vzácná a neléčitelná nemoc. Nebo jsem četla příběh mladé Američanky, která sama bez pomoci zdolala dálkový přechod hor dlouhý více než 4000 kilometrů – a zvládla to celé za neuvěřitelné dva měsíce, to znamená, že každý den ušla neuvěřitelných 70 kilometrů! Přitom tato žena ještě na střední škole vůbec nepatřila mezi sportovce a dokonce jí prý trápila nadváha a nízké sebevědomí!

Ne všichni jsou slavní – nemusí to vždy být světový rekord, když člověk překoná sám sebe! Například jeden můj starý známý byl odmalička jazykový antitalent, dokonce ani v češtině neuměl napsat jednu větu bez chyby a ypsilony byly pro něj strašákem. Ale na školním srazu po dvaceti letech jsme ho málem nepoznávali – rozhodl se, že chce dělat v cestovním ruchu, ale překážkou byly jazykové znalosti. Nejprve si tedy sedl k české gramatice, pak přišla na řadu angličtina – no a začalo ho to bavit, takže si pak ještě přidal francouzštinu, španělštinu a dnes se domluví neuvěřitelnými pěti cizími jazyky. Jeho bývalá třídní tomu nevěřila, když to slyšela.

Nedávno na mě silně zapůsobilo setkání s jednou výjimečnou ženou. Po vážném úrazu to vypadalo, že již nikdy nebude moct chodit, lékaři jí nedávali žádné šance. Ona si však, přestože již byla v důchodovém věku, vyhledala informace o možnostech alternativní léčby a dalších technikách, které by jí mohly pomoct. Nevzdávala se, a její odhodlání mělo pozitivní vliv i na její tělo, protože dnes, po deseti letech od úrazu opět chodí – sice o berlích, ale zvládne i delší procházku.


Síla vůle dokáže měnit hmotný svět

Co mají všichni tito lidé společného? Je to neuvěřitelná síla vůle a nezlomné přesvědčení o tom, že to zkrátka zvládnou. Pochybovali o tom tito lidé někdy? Určitě ano, nedovolili však pochybnostem, aby nahlodaly jejich odhodlání! Jinak by se jim nepovedlo dokázat to, co dokázali.

Esoterické učení praví, že síla vůle dokáže měnit náš fyzický svět. Dokáže přinutit lidské tělo i ducha k neuvěřitelným věcem. Anekdoty mluví o tom, jak buddhističtí mniši v Himalájích dokáží odolávat bez odpovídajícího oblečení krutým mrazům, hladu, nebo dokonce jak dokáží zpomalit proces stárnutí a dožít se neuvěřitelného věku. Jsou to příběhy, jejichž pravdivost zatím nikdo stoprocentně neprokázal – ale myslím, že spousta neuvěřitelných výkonů lidí, o jakých jsem před chvílí psala, potvrzuje, že to docela dobře může být pravda!

Samozřejmě, síla vůle naráží na limity našeho těla. Nevidomý horolezec zůstal nevidomým, s tím nemohl nic udělat – ale navzdory svému hendikepu vylezl na horu, která je pro velkou většinu nás zdravých naprosto nedosažitelná. Žena, která již nikdy neměla chodit, sice pořád trochu kulhá, ale důležité je, že chodí!


Tajemná schopnost uvnitř naší duše

Možná si říkáte: „Jsou to hezké příběhy, ale je to jen pár jednotlivců, měli štěstí.“ Možná si myslíte, že vy sami byste něco podobného nikdy nedokázali. Ale věřte tomu, že tyto možnosti existují pro každého z nás, bez ohledu na to, jestli jsme mladí nebo staří, zdraví nebo nemocní, ženy nebo muži.

Důležitá však je jedna věc – musíte to opravdu chtít a musíte věřit tomu, že to zkrátka zvládnete! Nesmíte si připustit pochybnosti, a to většina lidí nedokáže. Tedy, dokázala by, kdyby... Kdybychom uvěřili tomu, že síla vůle je mocnější než limity, které nám dává svět a naše okolí! Ale většinou si málo věříme – a v tom je celý háček.

Mnohdy máme sklon věřit tomu, že něco je nemožné, jenom proto, že je to náročné. Všichni tito lidé museli hodně cvičit, trénovat, pracovat na sobě, aby se jim povedly jejich neuvěřitelné výkony. Nejde to ze dne na den, není to zadarmo – je to vykoupeno tvrdou prací a dřinou.

Poselství, které nám prostřednictvím těchto neuvěřitelných příběhů neviditelný svět dává, je však jednoduché a jasné: „Když to skutečně chcete, můžete to dokázat – ať je to cokoliv!“

A o čem sníte v životě vy?

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.