Home - Články - Sametová revoluce psána ve hvězdách

Sametová revoluce psána ve hvězdách

vloženo 16. 11. 2020
čas čtení: 5 minut

Sametová revoluce psána ve hvězdách

Horoskopy nemají jen lidé! Někdy stojí za to podívat se, jak ovlivňují hvězdy velké události našich dějin. Planety totiž dovedou předznamenat, co se bude dít! Sametová revoluce je spojena s datem 17. listopadu 1989, kdy planety výjimečně přály velkým změnám.

sdílet článek na facebooku

Slunce ve štíru a další rebelové

O sametové revoluci se můžeme v učebnicích dočíst, že byla sametová pro to, že došlo k proměně řádu bez krveprolití. A také že se nejednalo jen o jeden konkrétní den, ale postupný proces osvobozování a proměn. Přesto to byl právě studentský protest 17. listopadu, který dovedl zažehnout potřebnou jiskru.

Z hlediska astrologie se jednalo o čas ve znamení Štíra, který se vyznačuje pronikavým myšlením, ideály i odhodláním. Navíc bychom na obloze v tu chvíli našli další plejádu rebelů. Mars ve štírů funguje jako katalyzátor – v okolí budí buď nadšený souhlas nebo výbušný nesouhlas. Jupiter ve Štíru naopak zosobňuje stmelující prvek. Saturn ve Štíru pak dává neochvějnost a sílu dotahovat věci do konce. Uran sám o sobě je symbolem revoluce a změn, v tomto případě se navíc jedná o Uran v Kozorohu, který přináší vytrvalost a cílevědomost.

Neptun v Kozorohu způsobuje, že všichni zapomínají sami na sebe a bojují za společnou věc. Je to symbol překračování hranic. Pluto ve Štíru ukazuje pronikání novot i hloubku a závažnost, kterou jednotlivé činy mají.


Severní a jižní uzel i Černá Luna a Cheiron

Severní a jižní uzel, které jsou též nazývány Dračí hlava a Dračí ocas, ukazuje na vrcholící konflikt mezi nastavenými potřebami společnosti a skutečnými potřebami občanů. Ukazuje boj za vlastní ideály, především touhu po svobodě.

Postavení Černé Luny ve Štíru zase naopak naznačuje vzestup temné energie, která odpovídala mimo jiné okamžité tvrdé reakci na studentské protesty. Naopak Cheiron v Raku ukazuje na touhu po znovunastolení harmonické společnosti, která bude ctít určitá pravidla. Tato energie také mírnila negativní reakce a nabízela mírové cesty.

Numerologie jako razítko

Zajímavé informace přináší i numerologie, která podle numer z datumu 17. 11.1989, umí vyložit, proč a jak byl právě tento den vhodným pro celospolečenskou změnu. Pokud se podíváme nejprve na číslo příslušného dne – tedy sedmnáctého, tak vidíme, že dává dohromady karmickou osmičku.


Osmička je číslo náležející k Saturnu. Saturnu přináší potřebu zkoušek, ale i odpovědnost a touhu hledat a nacházet řešení. To je ještě umocněno počínající jedničkou, která pod taktovkou Slunce dává dostatek sebevědomí. Následující sedmička zase podporuje kreativitu a soucit.

Jedenáctka, která je číslem měsíce, funguje jako hořící pochodeň, od jejího žáru může vzplanout něco významného (což v našem případě bylo) nebo naopak jen způsobit rozkol a rozklad. Číslem roku byla devítka, která je známým vlajkonošem Marsu – boha války, jež umí vést do úspěšných bojů.

V tomto případě však naštěstí zůstalo ve větší míře u sametu – což může být dáno i počínající jedničkou, která ukazovala výhledy do budoucna a racionalitu, a taktéž osmičku, která mírnila energii Marse svým odpovědným přístupem.

Naopak další dvě devítky v čísle roku podporují výbušnou touhu po změnách a vítězství svobody. Společně pak datum dává dohromady jedničku, jež pod patronátem Slunce přináší nové začátky i dostatek smělosti k jejich prosazení.

|<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.