Home - Články - Poutníci krajinou snů

Poutníci krajinou snů

vloženo 10. 11. 2020
čas čtení: 5 minut

Poutníci krajinou snů

Zdá se vám občas sen, v němž si uvědomujete, že sníte? V němž můžete řídit vše, co děláte? Pak máte LUCIDNÍ SNY. Berte je vážně. Liší se od obvyklých nočních jízd našeho mozku. V těchto snech si můžete vybrat, zda se chcete naučit létat, podívat se do paralelní dimenze nebo si stvořit svůj vlastní svět. Nevyplýtvejte tu možnost.
sdílet článek na facebooku

Síla změnit svůj sen

Často se to stává u opakovaných snů, jejichž děj si přejete změnit. Je znám případ, kdy se jisté ženě zdálo, že je v koncentračním táboře a se svými spoluvězenkyněmi stojí svlečená pod takzvanými sprchami. Tuší, že ji čeká konec. Vtom vejde dovnitř důstojník v uniformě s lebkou a ptá se, kdo umí zpívat. Vedoucí tábora prý potřebuje posily do sboru, je milovníkem umění. Dotyčná se hlásí jako ve škole: „Já, já, já zpívám od mala!“ Je vybrána a opouští místnost, kde ostatní za pár minut zemřou. V nitru cítí stud. Nyní bude sloužit nepříteli a zpívat pro jeho potěšení, dokud se mu stejně nezlíbí její život ukončit. Mohla odejít čestně. Místo toho odchází jako zbabělec.

Ženu opakovaný sen trápil dlouho. Pak si jednou ve spánku uvědomila, že může svůj příběh ovlivnit. Přes veškerý strach v rozhodující chvíli nezvedla ruku! Přihlásil se někdo jiný. Zůstala „ve sprchách“, za okamžik cítila, jak se dusí a opouští tělo. Ve snu odešla velmi šťastná, protože si zachovala rovná záda. A seznámila se s lucidními sny.


Co je lucidní snění?

Zjednodušeně řečeno, znamená vědomé snění. Často je spojeno s momentem probuzení, kdy zjistíme, že jsme se vzbudili jen ve snu, ale už víme, že sníme. O lucidních snech se zmiňuje už Aristoteles a velice je odlišuje od snů běžných. Pokládá je za prostředek sebepoznání a sebezdokonalení. Tibetští mistři po celé věky rozvíjejí jistý typ jógy, při němž posilují mysl, aby během spánku zůstala v bdělém stavu. Dobrali se skutečného mistrovství v této dovednosti, která nám doposud zůstala utajena.

V poslední době se však skóre západní civilizace mění. Ve 20. století posunul hranice z rovin okultismu na úroveň vědy Stephen LaBerge, který poskytl vědecké důkazy o tom, co se děje s mozkem během lucidního spánku. Od té doby výzkum kontinuálně pokračuje. Pokusné osoby už dnes odpovídají na otázky nacvičenými signály očí, které jsou měřitelné přístroji. Výzkum také ukázal, že ve vědomých snech je možné provést předem dohodnuté akce, to znamená akce domluvené v bdělém stavu.


Snílci – stvořitelé jiných realit

Dnes po celém světě včetně Čech existují skupiny nadšenců, kteří tuto schopnost společně cvičí. Jsou to jakési „zájmové kluby“, které trénují programované snění. Na určité úrovni si pak domluví, že se ve snu sejdou a dokonce si domluví i program, co budou ve snech podnikat. (Do lucidního stavu se dostává samozřejmě každý sám doma a potkají se až ve změněném stavu vědomí.) Druhý den po probuzení jsou schopni si navzájem potvrdit společnou přítomnost ve snech a konkrétní děje. Jen si to představte: „To jsme si včera zahráli famfrpál, co? Ale ten únik do mraků musím víc trénovat!“

Skupinka mladých Čechů si například vybudovala vlastní ostrov, na který se vracela a podnikala vysněné aktivity, které nám hmotný svět neumožňuje. Ostrov se stal jejich rájem a byl neustále rozvíjen. Účastníci lucidních výprav si vedou podrobné záznamy o svých aktivitách a věří, že silou své mysli tento ostrov stvořili a že jejich ráj v určité realitě skutečně existuje. Pustili se již i do tvoření planet a nových vesmírných dimenzí. I oni však varují – tak jako se dá stvořit čistou myslí něco nádherného, je možné stvořit zlou myslí i opak. Lucidní snění dává prý lidem do rukou božský nástroj. Na počátku přece bylo Slovo, které stvořilo celý vesmír.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.