Home - Články - Runy se vyskytují všude kolem nás

Runy se vyskytují všude kolem nás

vloženo 8. 11. 2023
čas čtení: 3 minuty

Runy se vyskytují všude kolem nás

Runy se odpradávna využívaly zejména k uchování textů, nicméně je můžeme stejně tak nalézt v magii a dalších oblastech. Aby bylo možné runy využívat, bylo třeba je taktéž vyobrazovat. Vyobrazovali se mnoha způsoby. Dokonce i na lidské tělo.

sdílet článek na facebooku

Runy jsou pradávnými symboly

Každý znalec run musel vládnout schopnostem jako bylo rytí či malování. Runoví znalci nosili vždy nápadné oblečení, aby je bylo možné snadno od ostatních rozpoznat. Byli obdivováni a zároveň se jich lidé i mírně obávali. Zajímavá je skutečnost, že se mezi těmito znalci hojně vyskytovaly ženy, což bylo na svou dobu značně nevídané. Runy se dříve nejčastěji ryly do kamene, kovu či kostí, taktéž se vypalovaly do dřeva. Takto vyobrazené runy byly následně využívány k nejrůznějším účelům, od prosté komunikace až k věštění či léčení nemocných. Vyobrazené runy se též vkládaly pod jazyk zesnulých.

Pro každé využití run se hodí jiný materiál

Rozličné využití run najdeme i v současné době. Taktéž jejich vyobrazení si zachovalo svoji rozličnost. Podle toho, co runami zamýšlíme, by měl být zvolený i použitý materiál. Pokud tvoříme amulety, můžeme využít dřevo či kámen. Nejvhodnějším materiálem je právě dřevo, a to zejména z plodonosných stromů.


Velmi tradičními stromem je v tomto případě bříza a tis. Důležité je, že materiál by si každý měl nasbírat pro své runy sám. Aby došlo ke spojení mezi runami a jejich stvořiteli. Na kámen můžeme malovat i různými barvami. Runy je možné také malovat přímo na tělo. Slouží jako amulet, který máte neustále na sobě. Dříve si nechávali lidé runy na tělo vypalovat. Nyní se však přešlo k jejich tetování či prostému malování.

Magií opředené runy

Při rytí či malování run byste si měli její název přeříkávat a dát do této procedury co nejvíce své vnitřní síly. Následně je možní runy obarvit. Dříve se pro tuto proceduru využívala krev. V současné době je však nahrazována rozličnými barvami. Nejčastěji se používá modrá, jelikož se jedná o barvu boha Odina.Vždy je však třeba být v mysli klidný a vyrovnaný. Jinak nemá záznam run na jakýkoliv materiál žádný smysl.

Autor článku

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.