Home - Články - Oblíbená roční období podle znamení

Oblíbená roční období podle znamení

vloženo 7. 11. 2023
čas čtení: 7 minut

Oblíbená roční období podle znamení

Myslíte si, že období roku, v kterém je vám nejlépe, je to, v němž jste se narodili? Opak bývá pravdou. Zpravidla se vám líbí to, které doplňuje, co ve vaší povaze chybí.
sdílet článek na facebooku

Beran
Časné jaro, v němž je Beran zrozen, je pro něho obdobím zkoušek. Je vyčerpaný po dlouhé zimě bez slunce a jeho ohnivá povaha potřebuje doplnit energii. Prudké léto plné světla a vedra konvenuje Beranům víc, avšak může je přivést do stavu euforie a vzplanutí, které lidskému vědomí nesvědčí. Nejvíce přínosným obdobím je pro Berany časný podzim: Barevná krajina plná plodů, slunce, které hřeje, ale nezapaluje, zklidnění a barevná inspirace. V tuto dobu jeďte s Berany na dovolenou a řešte s nimi vztahové věci.

Býk
V období svého zrození mají Býci nejvíc napilno. S jejich vztahem k půdě cítí, že musejí obdělat a pohnojit každý centimetr půdy, využít každý květináč, nakoupit všechny druhy sazenic, které najdou. Není s nimi řeč. Býk se báječně zklidní v období po Novém roce, kdy může odjet na hory nebo k moři nebo se jen tak zašít u krbu s knihou, dobrým vínem a něčím k zakousnutí. Cítí, že příroda spí a on může užívat zaslouženého odpočinku. V tu dobu se bude blízkým nejvíc věnovat.

Blíženci
Přelom května a června dává Blížencům aktivitu, rozjíždí se společenský život, výlety, sportování hudební festivaly – a oni mají pocit, že musejí všude být a nic nesmějí zmeškat. V tu dobu budou veselými společníky, s nimiž se zasmějete, ale kdy vám budou skutečně naslouchat? Jde o období listopadu, Dušiček a svátku Samhain, který je přiměje, aby se zastavili a přemítali do hloubky o smyslu existence. Tehdy vyhledávají vyšší poznání a dialog.


Rak
Raci nemilují rozruch a na přelomu června a července je na ně všude moc lidí: na hradech a zámcích moc turistů, u vody moc plavců, na vodě moc vodáků, na festivalech, které je tematicky zajímají, moc křiku a odhozených kelímků. V přírodě moc klíšťat a komárů. Málo platné, raci mají rádi ztišení a společnost svých nejbližších. Proto se jim bude líbit na chatě v deštivém období léta, kdy rostou houby. Na výlet do Říma pojedu raději v únoru, kdy budou moci vstřebat atmosféru památek bez hlučících davů.

Lev
Lev je slunečné letní stvoření a jako jeden z mála si vychutnává letní radovánky všeho druhu přesně v období svého zrození. Tato výjimka potvrzuje pravidlo. Čím větší je někde tlačenice, tím větší má frajer Lev či osudová Lvice větší publikum a více obdivovatelů. Po takové rušné dovolené v kempu nebo u moře je i nezdolný Lev vyčerpaný, a tak myslete na to, že po společenském létě bude potřebovat ještě nějaké volno, aby srovnal energie.

Panna
Období přelomu srpna a září, kdy je Panna zrozena, ji spíše rozesmutňuje. Na své narozeniny bilancuje a bývá dojata. Největší životní energie vstupuje do zrozenců Panny v rozpuku jara, s novými kvítky, čerstvou trávou a jarními vůněmi. V tu dobu odhazuje svou systematičnost a je ochotná obětovat čas jindy strávený prací pro romantické rande nebo hudební koncert. Vyjede dokonce ráda na výlet do přírody, nejraději spojený s historickou prohlídkou, muzeem či výstavou, aby si mohla „odfajfkovat“ poznávací výsledky.


Váhy
Zrozenci Vah mají období svého zrození, přelom září a října, docela rádi. Jsou to však kulturní jedinci se zálibou v divadle, hudbě a výstavách, a tak vyhladovělí po nových zážitcích běhají za kulturou, která je v tyto dny jejich jediným tématem. Hlavou i srdcem však milují léto, mají v sobě školácky zafixované prázdniny, koupání na jezu, skoky do sena, pečení brambor v ohýnku a rybaření. Milují čundráctví, kempování v autě a pobyty na chatách i chalupách. V tuto dobu k sobě zvou celou rodinu a všechny přátele a mají k nim nejblíže.

Štír
Zrozeni v dušičkovém období plískanic, jsou Štíři po celý život frustrovaní tím, že nemohou uspořádat zahradní párty na své narozeniny. Jsou totiž nadevše rádi venku. Jsou hodně hmatoví, takže prožívají přírodu na vlastní kůži – proudění vody po těle, dotek trávy, vůni sena, chladivé kapky deště v obličeji, mazlavost hub. Rádi chodí bosi a vlezou do každé louže. Milují červen a červenec, kdy je vše v rozpuku a nic neodkvétá. A milují takového partnera, který to chce prožívat spolu s nimi.

Střelec
Hraví Střelci moc nerozlišují, zda je jaro nebo zima. Bavit se je třeba neustále, a tak to dělají. Protože si však potrpí na výkonnostní sporty jako je běh a cyklistika, přece jen dávají přednost létu a ranému podzimu před obdobím, kdy se narodili, což je přelom listopadu a prosince. Šlapat do pedálů rotopedu je nudí a běhat na pásu taktéž. Z nouze se k tomu v zimě uchýlí, ale jejich volba je jasná! Sport v přírodě!


Kozoroh
Rodinně a tradiční orientovaní kozorozi mají rádi dobu svého zrození – přelom prosince a ledna, protože v tu dobu jsou svátky a rodina bývá pohromadě. Rádi obdarovávají blízké a rádi pořádají rodinné srazy a oslavy. Velmi rádi však také cestují, a i když tuto činnost konají po celý rok, milují jaro, léto a podzim pro lepší možnost turistiky a poznávacích zájezdů. Stejně tak milují zahradní grilovačky a s oblibou nakládají maso, dělají saláty, a dokonce i celou dobu stojí u grilu, aby pohostili přátele. A to, jak uznáte, v zimě není ono.

Vodnář
Rozevlátí vodnáři jsou skuteční bohémové, nad ročním obdobím nepřemýšlí, vždy vědí, co dělat a kam jít, ať je léto nebo zima. V období svého zrození, na přelomu ledna a února, si klidně udělají táborák ve sněhu nebo vlezou do zamrzlé řeky. Roční období není jejich pánem. Léto zase rádi využijí pro túry do studených oblastí, jakými je například Norsko nebo Aljaška. Na otázku, které období mají nejradši, by vůbec nedovedli odpovědět. Je jim to fuk.

Ryby
Rodinné typy zrozenců ryb bývají velmi citlivé dušičky, a tak v době svého zrození na přelomu února a března, trpí nedostatkem slunečního svitu a jsou skleslí. Nejvíc jim můžete prospět, pokud je v tuto dobu vezmete do výše položených oblastí, ať už do Alp nebo Krkonoš, aby si doplnili energii. Z celého roku milují ty příležitosti, kdy se schází rodina a oni mohou o všechny pečovat a užívat si jejich lásky. Vánoce, Velikonoce, narozeniny, výročí svatby, Den matek, to vše milují a dlouho dopředu promýšlejí a připravují.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.