Home - Články - Rozhovory se stromy: Fíkovník, strom osvícení

Rozhovory se stromy: Fíkovník, strom osvícení

vloženo 29. 9. 2021
čas čtení: 4 minuty

Rozhovory se stromy: Fíkovník, strom osvícení

Smokvoň fíkovník roste na zemi doslova odnepaměti. Lidstvo zachraňuje v těžkých dobách od hladu, léčí a také poskytuje duchovní prozření. Píše se o něm v Bibli i v prastarých egyptských spisech. Pokud vám na dovolené poroste nad bungalovem, zkuste se s ním spřátelit. Může vás posunout dál.
sdílet článek na facebooku

Pokrm bohů

Fíky byly v mnoha kulturách pokládány za pokrm bohů. Nacházíme je v hrobkách faraonů, aby měli na onom světě to nejlepší. Antičtí Římané věřili, že fíky lidem daroval bůh vína, zábavy a rozkoše Bakchus. I na Arabském poloostrově jedli fíky denně i ve stáří, protože jeho plody prodlužují život. Obsahují totiž látky, které rozpouštějí krevní sraženiny, takže nehrozí mrtvice, trombózy a infarkt. Tryptofan v něm obsažený také povzbuzuje činnost mozku a působí proti depresi. Obsahují i esenciální oleje, které normalizují krevní tlak. Antické milenky dávaly svým milenců jíst fíky před aktem, protože povzbuzují mužnou sílu. Těhotné ženy je jedly pro zdravý vývoj plodu. A kojící matky kvůli povzbuzení laktace. Jde tedy o dokonalý elixír mládí a síly.


Strom poznání

V budhistických spisech je zaznamenáno, že právě pod velkým fíkovníkem rozjímal princ Gautama Buddha, když za pomoci tohoto stromu došel k duchovnímu probuzení. Strom totiž spojuje nebe se zemí, a je nejen posvátný, ale doslova svatý. Uctívali ho také hinduisté. Ve starém Egyptě platila tato smokvoň za strom zasvěcení do tajných věd, což je v podstatě také duchovní probuzení a poznání. Staří Mayové vyráběli z kůry fíkovníků destičky, na které zapisovali svým vlastním písmem rituální sdělení a věštby důležité pro kmen. Žádný jiný materiál nebyl hoden svatých slov.

Biblický skandál

Fíkovníky jsou zmíněny už v knize Genesis, která je pravděpodobně starší než 2 tisíce let před naším letopočtem. Před zkomolením překlady a lidovým podáním najdeme v Písmu zmíněn fikovník jako strom poznání, z něhož pojedli Adam a Eva. Tedy nikoli pověstné jablko. Je to logické, protože v tehdejším civilizovaném světě kolem Babylonu a na Blízkém Východě vůbec byly smokvoně fíkovníky mnohem častějšími stromy než jabloně. Poté, co Adam s Evou poznali svou nahotu a snažili se jí zakrýt, použili opět list fíkovníku, a ne vinné révy. Mají podobný tvar, ale listy révy byste toho moc nezakryli… Jde opět o evropskou lidovou interpretaci. Původní text a následný výklad jsou tak rozdílné, že se vlastně jedná o biblický skandál!


Jak mluvit s fíkovníkem

Stromy hovoří jazykem pocitů a emocí. Důležité tedy je k samotnému stromu i sami v sobě něco cítit nemusíte smokvoň objímat, ale jakmile se dostanete do její aury, začne ovlivňovat vaše energetické pole, aby kmitalo shodně s jejím. Tím vám podá ruku, abyste si začali beze slov rozumět. Nechte to na ní. Můžete jí zazpívat oblíbené písně, při nichž cítíte silné pocity. Hudba je emocionální, a tak strom pozná, že s ním chcete hovořit. Poté se ztište a myslete na to, v čem potřebujete pomoci a poradit. Požádejte smokvoň, aby probudila vás duchovní potenciál a vy jste mohli dosáhnout co největšího poznání – a splnili tím svůj pozemský úkol. Není to žádná věda, to jen my lidé si komplikujeme poznání tím, že si představujeme, co vše je k tomu nutné udělat. Strom vám pomůže pochopit jednoduchost toho všeho. Jsme stvořeni k tomu být šťastní a ocenit život v každém okamžiku. Smokvoň nám také pomůže být empatickými rodiči. Smokvoň vám také pomůže být svobodní a nezávislí a posílí vaši intuici, takže se budete v životě a mezi lidmi lépe orientovat. Její dary jsou neocenitelné. A jako vždy je třeba promlouvat se stromem s úctou.

První, úvodní článek - Rozhovory ze stromy - najdete ZDE: ROZHOVORY ZE STROMY: OTEVŘETE SE!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.