Home - Články - Říjnový úplněk v Býku

Říjnový úplněk v Býku

vloženo 26. 10. 2023
čas čtení: 6 minut

Říjnový úplněk v Býku

Sváteční úplněk v sobotu 28. října 2023 ve 22:23 v Býku bude mimořádný! Čeká nás totiž částečné zatmění Měsíce, které lze krásně pozorovat! A nejen to!

sdílet článek na facebooku

Jedinečná noc nejen pro Býky a Štíry

Úplněk je jedinečná chvíle v celém měsíčním cyklu, kdy jsou energie Luny na svém vrcholu a působí na všechno na Zemi svojí mocnou a neklidnou sílou! Vliv úplňku postupně začíná již tři dny předem, a pak ještě tři další dny můžeme cítit jeho dozvuky. Samotná úplňková noc je však ze všech nejmocnější!

Nyní bude úplněk v Býku, zatímco Slunce prochází znamením Štíra. Právě zrozenci v těchto dvou znameních budou mocnou úplňkovou sílu pociťovat nejmocněji. Těšit se můžete na zajímavé události, které vás v životě posunou kupředu nebo vám pomohou ke hlubšímu pochopení. Je to skvělý čas pro meditaci, která vám pomůže napojit se na vaši duši a hlas intuice. Můžete si také s úspěchem vyložit tarotové nebo jiné věštecké karty.


Pozorujte magické zatmění Měsíce!

Tento říjnový úplněk je výjimečný díky tomu, že na obloze můžeme spatřit zatmění Měsíce! Bude sice pouze částečné a stín Země zakryje pouze necelých 13 procent měsíčního disku, ale zato je skvěle načasované, takže ho můžeme pozorovat z našeho území v celé své délce – a nemusíme kvůli tomu ani nařizovat budíka, stačí jít trošku později spát.

Dvě minuty po osmé hodině večer se začne polostínová fáze zatmění, ta je však volným okem téměř nepostřehnutelná, Měsíc se pouze začne jevit trošku temnější. Částečné zatmění se pak začne ve 21:35 a svého maxima dosáhne ve 22:14. Tou dobou bude Měsíc vypadat na své spodní straně trošku „vykousnutý“ a zakrytý stínem planety Země. Částečné zatmění se končí ve 22:52 a polostínové 26 minut po půlnoci.

Během sledování zatmění možná upoutá vaši pozornost jasná „hvězda“ viditelná hned vedle Měsíce. Jedná se o planetu Jupiter, která je stejně jako Luna ve znamení Býka.

Těžká témata se hlásí o pozornost

Energie zatmění Měsíce je velmi intenzivní, mnohem silnější než běžný úplněk. Je však trošku dvousečná, protože může zvýrazňovat problémy a neshody, zvyšovat sklony k přecitlivělosti a spouštět v nás zvláštní a překvapivé vnitřní procesy. Dopřejte si tedy klid a zajistěte si večer bez stresu, s dostatkem odpočinku. Zvláště je potřeba vyhýbat se hádkám a sporům, protože během zatmění můžeme mít všichni vlivem jeho mocné síly tak trošku „zatemněnou mysl“. Zvláště opatrní by měli být Vodnáři a Lvi, na které teď působí hned několik planet napjatou energií.


Na povrch se teď pro všech dvanáct znamení budou prodírat typicky Býčí témata – záležitosti spojené s majetkem, penězi, hmotnými statky, bezpečím a zázemím. Oproti nim stojí Štíří témata jako je moc, manipulace a sexualita. Jak vidíte, naše vnitřní procesy se budou ubírat do skutečně náročných vod, o to důležitější je dopřát si klid, pohodu a víkendový odpočinek.

Pozor na nachlazení a spánek

A na copak bychom si měli o tomto Býčím úplňku dávat pozor? V Býku je citlivější krk, hlasivky, dýchací cesty a také štítná žláza. Pokud vás něco z toho trápí, dopřejte si šetřící režim. Pozor také na nachlazení, je důležité držet si krk v teple. Pijte raději teplé nápoje, nejlépe bylinkové čaje.

Tak jako o každém úplňku, objevit se může i nespavost. Pokud se vás to týká, jistě již máte vyzkoušeno, co vám pomáhá, ať už je to aromaterapie nebo maska na oči a špunty do uší. Pod vlivem zatmění však mohou být rušivé vlivy úplňku ještě výraznější, tak se na to připravte a vyhraďte si na nedělní ráno delší čas se dospat. Konec konců, velký problém to nebude, začíná se totiž zimní čas a hodinky se posunují o hodinu nazpátek!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.