Home - Články - 3 způsoby, jak uvolnit nahromaděný stres

3 způsoby, jak uvolnit nahromaděný stres

vloženo 25. 10. 2023
čas čtení: 4 minuty

3 způsoby, jak uvolnit nahromaděný stres

Stres je reakcí těla a duše na nadměrnou zátěž. Lidé nejsou v současné době vystavěni stresu z důvodu strachu o holý život, jako je to například u zvířat, ale spíš z tlaku, který je na nás neustále vyvíjen. Máme pocit, že bychom měli zvládat vše, co nám život na naše břímě naloží, ale někdy je toho až příliš moc a u nás se to projeví právě stresem.

sdílet článek na facebooku

Postavte si snový palác

Naše mysl je schopná neuvěřitelných věcí. Představivost a naše paměť je proti stresu skvělým bojovníkem. Pokud jste ve stresu a svět kolem vás se vám zdá jako nepřátelské místo, udělejte si čas jen na sebe. Sedněte si do vašeho oblíbeného prostoru, zapalte si vonnou svíčku a zavřete oči. Nechte vaši mysl pracovat. Jsme schopni představit si mnohé věci, proto se ponořte do své mysli a dostaňte se na místa, která vám přinesou pocit štěstí a pohody. Vytvořte si svůj vlastní svět, zaplněný sluncem, jezery či horami. Jednoduše místo, kde byste v danou chvíli rádi byli. Zapomeňte na všední starosti a nechte se unášet tímto kouzelným okamžikem.

Uvolněte svou tělesnou schránku

Pokud chcete uvolnit svoji duši, je dobré uvolnit i svoji tělesnou schránku. Proto jděte sportovat. Že se žádnému sportu nevěnujete? To nevadí, zkuste navštívit například hodinu jógy. K tomu nepotřebujete nic. Sportovní náčiní ani fyzičku. Jde především o to, zkusit něco nového a potkat při tom lidi, kteří vás mohou rozptýlit a pomoci vám takto s uvolněním stresu. Nicméně můžete si zajít stejně tak na masáž. Každému vyhovuje něco jiného.


Hvězdy vám napoví, jak uvolnit nahromaděný stres

Pokud nevíte, jaká je vaše ventilace stresu, zkuste se obrátit na hvězdy a ony vám podle vašeho horoskopu napoví, jak zrovna vy stres máte uvolnit.

Beran
Nejlépe stres uvolníte při sportovních aktivitách, které vyžadují dostatek energie. Zkuste například box či sprint.

Býk
Máte rádi dobré jídlo a pití. Nahromaděný stres můžete uvolnit vařením či posezením s přáteli u sklenky dobrého vína.

Blíženci
Vám dozajista pomůže dlouhá procházka přírodou, kdy vnímáte všechnu krásu kolem sebe. Zaměřte se i na ty nejmenší detaily, jako je zurčení potoku či barevnost okolních listů. Uvidíte, že to vaši mysl uklidní.

Rak
Máte rádi hudbu, proto si pusťte vašeho oblíbeného interpreta, zapalte svíčku a přečtěte si romantickou knihu. Vaše starosti se rozplynou v tomto krásném okamžiku.


Lev
Nechte za sebe mluvit barvy. Ať se z vás na chvíli stane umělec. Vezměte do ruky plátno, paletu a barvy a uvolněte svůj stres právě malbou. Uvidíte, že to pro vás bude osvěžující požitek.

Panna
Jaro je za dveřmi a zahrádka čeká, kdy ji znovu probudíte. Právě práce na zahradě či přesazování pokojových rostlin na vás má ty správné uklidňující účinky. Ponořte své ruce do půdy a nechte své starosti za sebou.

Váha
Zajděte za kulturou. Poslechněte si koncert vážné hudby a ponořte se do tohoto zážitku naplno. Váš nahromaděný stres se rozplyne.

Štír
Vy potřebujete k uvolnění stresu něco energetického až divokého. Bojové či extrémní sporty by pro vás mohly být to pravé.

Střelec
Rádi poznáváte vše nové. Cestování je vaším koníčkem. Zkuste svůj stres rozpustit právě v této aktivitě. Vydejte se na místo, kde jste ještě nebyli a užívejte si všeho nového a vzrušujícího kolem vás.

Kozoroh
I vy můžete svůj stres ventilovat ve sportu. Horolezení by pro vás mohlo být tou správnou volbou. Dostatečně se však uvolníte i při túře v kopcích.

Vodnář
Vypište se z vašich problémů. Vezměte si kus papíru a napište krátkou povídku. Svoji mysl tímto osvobodíte od všech starostí.

Ryba
Zavzpomínejte na své dětství a pusťte si nějakou pohádku, kterou jste jako malí měli rádi. Navrátíte se do svých dětských let, kdy byl svět o tolik jednodušší a kouzelnější.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.