Home - Články - Čeká nás poslední ÚPLNĚK roku 2021!

Čeká nás poslední ÚPLNĚK roku 2021!

vloženo 16. 12. 2021
čas čtení: 5 minut

Čeká nás poslední ÚPLNĚK roku 2021!

A je tady! Poslední úplněk roku 2021! Těšit se na něho můžeme krátce před zimním slunovratem – v neděli 19. prosince v 5:35 ráno. Úplňková noc o posledním adventním víkendu bude mít velkou magickou energii! Byla by škoda toho nevyužít!

sdílet článek na facebooku

Mikroměsíc nejvýš na obloze

Zkuste se schválně podívat na prosincový úplněk pozorněji než jindy! Pokud máte dobře cvičené oko, neuniknou vám hned dvě výjimečnosti, kterými se tento úplněk liší od většiny ostatních! Uhodnete, které to jsou?

Nejspíš jste již slyšeli o superúplňcích, kdy je Měsíc na své oběžné dráze nejblíž k Zemi a vypadá proto zdánlivě větší. Ale věděli jste, že mají i svůj protipól? Jmenuje se mikroúplněk a letos to bude již druhý v řadě, první jsme mohli pozorovat 19. listopadu. Měsíc se na své oběžné dráze takhle vzdálí Zemi zhruba každých 14 měsíců, proto v roce 2022 nebude žádný mikroúplněk a na další si počkáme až do letopočtu 2023. Rozdíl oproti zdánlivé velikosti superúplňku je však pouze kolem 15 procent, takže zas nečekejte, že se úplněk změní na nějakou nepozorovatelnou tečku! Je to spíš záležitost pro fajnšmekry, kterou si nevšimne jen tak každý!

Zato je velmi dobře možné, že vaší pozornosti neunikne, jak neobvykle vysoko nad obzor teď plný Měsíc vystoupá! Zatímco zubaté prosincové Sluníčko se drží i v poledne jen nevysoko nad horizontem, Luna nám bude zářit téměř nad hlavami. Stejně jako každý rok v prosinci! Ale letos ještě o to výrazněji, že úplněk vyšel opravdu blízko k zimnímu slunovratu. A protože Slunce a Luna jsou teď přesně naproti sobě, znamená to, že Luna je kolem půlnoci na obloze zhruba stejně vysoko, jako nám svítí hřejivé letní sluníčko o letním slunovratu. Naproti tomu na vrcholu léta je úplňková Luna na obloze nejníž!


Luna v Blížencích, Slunce ve Střelci

Zatímco Měsíc nám prochází znamením Blíženců, Slunce teď najdeme na konci znamení Střelce. Mimořádně intenzivní úplněk proto mohou očekávat všichni, kdo se narodili v těchto dvou znameních – a to hlavně v jejich závěru, takže především Blíženci narozeni po 15. červnu a Střelci po 15. prosinci. Zvláště silný úplněk mohou očekávat také všichni lidé s ascendentem nebo měsíčním znamením v Blížencích či Střelci.

Témata, která se budou o tomto prosincovém úplňku otevírat každému z nás, souvisí s protipóly Střelce a Blíženců. Zatímco energie Blíženců je zvídavá, rozlétaná na všechny strany a zajímá se o všechno dění kolem sebe, princip Střelce naopak tkví v jasně daném směru, za kterým si jdeme přímočaře a bez zbytečných okolků nebo odboček. Témata a otázky, které budeme řešit, mohou proto vypadat třeba následovně: Otevřít se novým možnostem, nebo si stát za svými plány a ideály? Věnovat čas a energii cílevědomé práci nebo raději sbírání nových informací, které vám mohou pomoct – nebo vás naopak zbytečně zdržet? Jak vidíte, Luna je naladěna docela filosoficky a půjde tady o kariéru, seberealizaci a další vaše životní směrování. Je čas podívat se na zoubek plánům do roku 2022!

Po zdravotní stránce nám Blíženci ovlivňují průdušky, plíce, ramena a ruce. Tyto partie těla se vyplatí si více šetřit a vyhýbat se všemu, co je zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků. O prosincovém úplňku si tedy dejte pozor na nachlazení a chřipková onemocnění, a nepřetěžujte ruce – ať už v práci, při sportu nebo nošením těžkých tašek z předvánočních nákupů! Naopak, dopřejte ramenům příjemnou relaxační masáž a pijte teplý bylinkový čaj.


Blížící se Slunovrat a Nový rok

S posledním letošním úplňkem nám pomalu klepe na dveře paní zima. Vlády se chopí již za dva dny, 21. prosince 2021 v 17:00, kdy zároveň Slunce vstoupí do znamení Kozoroha. Tehdy se dny začínají konečně prodlužovat a přichází čas nových začátků. Využijte proto prosincový úplněk k tomu, abyste si ještě před tímto velkým dnem trochu „uklidili“ ve své duši a podívali se s odstupem na rok 2021z a vámi. Je taky vhodná doba podívat se nejen do minulosti, ale i do budoucnosti – třeba věštbou z tarotových karet. Vytáhněte si o úplňku jednu kartu na každý měsíc roku 2022! Prozradí vám, co vás čeká a nemine!

Do minulosti se však už dívejte jen s odstupem a neřešte už konkrétní události. Co bylo, to bylo – důležitější jsou plány pro příští rok. Z toho uplynulého si ovšem můžete vzít cenné ponaučení, inspiraci a nápady!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.