Home - Články - Přírodní antivirotika posílená vlivem Úplňku

Přírodní antivirotika posílená vlivem Úplňku

vloženo 26. 4. 2020
čas čtení: 5 minut

Přírodní antivirotika posílená vlivem Úplňku

Říká se, že Matka příroda nám dala na každou nemoc nějakou rostlinu. Jak si ale poradit s viry? I u nich ale naštěstí můžeme vyzkoušet magickou sílu bylin, kterou nyní posílí i květnový Úplněk ve Štíru, který k nám dorazí již příští týden (7.5.2020).

sdílet článek na facebooku

Viry - tyto zvláštní ,,predátoři“ mohou napadat nejenom lidi a zvířata, ale také rostlinné organismy nebo dokonce bakterie. Mají svůj vlastní genetický materiál a umí se množit, nicméně postrádají buněčnou strukturu, proto nejsou považovány za živé organismy jako třeba hmyz.

Zatím se nedá říci, která bylina účinně zatočí s tím či oním virem. Velkou výhodou bylinek ale je, že se mohou vzájemně kombinovat a nemají obvykle vedlejší účinky (i tak je ale třeba se seznámit podrobně s bylinkou, kterou si k užívání vybereme a případně konzultovat). Navíc vedle antivirových účinků podporují i imunitu a obsahují celou řadu dalších prospěšných látek.

Síla kořenů

Do kořenů si obvykle rostliny ukládají ty nejúčinnější látky, proto není divu, že i mezi přírodními antivirotiky s nejsilnějšími účinky najdeme plno tradičních kořenů. Nadzemní části rostlin jsou v době Úplňku velmi citlivé a nesbíráme je. Můžeme ale vykopat právě jejich kořeny, které jsou před Úplňkem schované pod zemí.


Zázvor můžeme užívat čerstvý (pro rychlý účinek zkuste rozžvýkat velmi malý kousek v ústech) nebo si z něj připravit třeba čaj. Ženšen je obvykle dostupných v různých komerčních přípravcích v lékárnách či obchodech se zdravou výživou. Česnek je nejlepší čerstvý, ale aby se uvolnily léčivé látky, je třeba narušit jeho strukturu, například strouháním či ukusováním.

Na cibuli si můžeme pochutnat buď čerstvé, nebo si z ní připravit rychlý sirup, kdy stačí vrstvit do sklenice cukr či med a střídat z kolečkem cibule. Šťáva se objeví za pár hodin a můžeme ji užívat po lžičkách. Ideální je připravit si každý den sirup z nové cibule. Křen bude nejsilnější také čerstvý, zjemnit ho však můžeme třeba vmícháním do pomazánky.

Zázračné koření

Doma bychom měli mít pro všechny případy bezpečnostní balíček koření, který nám může pomoci začít bojovat s různými typy virů. Zvláště oregano je v současnosti hodně v popředí některých vědeckých studií a jeho účinky jsou velmi mocné. Poslouží nám pro přípravu čaje nebo můžeme vyzkoušet třeba oregánový olej.


Podobně funguje i kurkuma a pepř, navíc jistý výzkum hovoří o tom, že užijeme-li je společně, dostaví se synenergický efekt, kdy pepř dovede mnohonásobně zesílit účinky kurkumy. Obojí můžeme užívat s medem -  rozmíchejte půl lžičky pepře a půl lžičky kurkumy v medu a potřete si s tím například chleba.

S viry účinně pomůže i skořice nebo hřebíček. Skořice je výborná podobně jako kurkuma či pepř s medem a chlebem. Dopřát si ji klidně můžeme i celou lžičku. Zdravotních benefitů navíc taková svačinka bude mít ještě více než pouze antivirových. Skořici jsou totiž přičítány i účinky protirakovinové. Hřebíček pak ladí k vínu, ale pět hřebíčků je i dobrým základem hřebíčkového čaje, který třeba tlumí bolesti zubů a působí protizánětlivě.

Bylinné tinktury a čaje

Pokud nemáme času nazbyt a potřebuje důkladnou antivirovou kúru, měli bychom se vybavit bylinnými tinkturami. Obvykle není problém kombinovat dvě, přičemž obě se berou většinou třikrát denně. Kapky mají většinou chuť jako bylinný likér, užívat se dají na lžičku, cukr nebo třeba nakapat do nápoje. Čaj je dobré udělat si alespoň jednou denně, při větším ataku virů pak klidně i dvakrát.


Z bylinek s nejsilnějšími účinky se pro obě kúry hodí především bezinka, která zároveň posiluje i imunitu, měsíček, který má i protirakovinové účinky, lékořice, jejíž účinky se zkoumají i v souvislosti s HIV, či třezalka tečkovaná, jež má rovněž i silně protizánětlivé vlastnosti, listy borůvčí (sbírané před rozkvětem), účinné i při cukrovce, a zapomenout bychom neměli ani na echinacelu či lichořeřišnici, které jsou také navrch přírodními antibiotiky.

Magická síla rostlin ovlivněná Měsícem

Různé fáze měsíce nepůsobí jenom na lidi nebo zvířata, rovněž působí i na rostliny. Je důležité se tím řídit při sběru právě proto, že jednotlivé částí rostliny, od květů až po kořen, reagují různě na tyto změny a jejich magická přírodní síla se tím snižuje nebo právě zvyšuje!

Novoluní - Nov shromažďuje energii v půdě, sbírejte kořeny, které mají v tuto dobu největší sílu. Naopak není vhodná doba k sázení a vysévání.
6 dní po Novoluní - Sbírejte semena, plody i samotné léčivé byliny, které jsou k okamžitému použití. Konečně se můžeme pustit do přesazování a vysazování.
Úplněk - nadzemní části rostlin jsou v době Úplňku velmi citlivé, sbíráme jenom kořeny.
Všeobecně platí, že při dorůstajícím Měsíci se sbírají nadzemní části bylin, a při ubývajícím Měsíci kořeny, oddenky, či cibule.

Stoupající a klesající Měsíc nemá nic společného se skutečnými fázemi Měsíce, tyto pojmy souvisejí s postavením Měsíce ve zvěrokruhu. Stoupající měsíc - Měsíc putuje zvěrokruhem přes znamení Střelce, Kozoroha, Vodnáře, Ryb, Berana a Býka. Klesající Měsíc - Měsíce putuje zvěrokruhem přes znamení Blíženců, Raka, Lva, Panny, Vah, Štíra a Střelce.

Stoupající Měsíc - sklízejte byliny, dobře se teď vyvíjejí nadzemní části rostlin a po sběru dlouho vydrží.
Klesající Měsíc - je vhodné období pro výsev rostlin i pro sběr bylin a koření.

|<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.