Home - Články - Polostínové zatmění měsíce aktivuje ponor do vlastního nitra

Polostínové zatmění měsíce aktivuje ponor do vlastního nitra

vloženo 9. 1. 2020
čas čtení: 5 minut

Polostínové zatmění měsíce aktivuje ponor do vlastního nitra

V pátek 10. ledna mezi 18. a 22. hodinou proběhne v rámci úplňku polostínové zatmění měsíce. Přináší několik specialit, mimo jiné to, že bude viditelné pouhým okem, což jindy nebývá. Úplněk se odehrává v Raku, vede tedy všechny račí zrozence, ale i nás ostatní k hlubokému citovému ponoru. Venuše, která bude úkazu výrazně přítomná, city ještě zintenzivní. To má své plus i mínus.

sdílet článek na facebooku

Divadlo na nebi

Co se tedy přesně odehraje v pátek 10. ledna večer? Ve 20.23 bude kulminovat úplněk. Plná Luna bude stát v Raku a podle indiánských tradic se také nazývá Vlčí Luna. Všechny tyto významy a síly, k nimž se ještě dostaneme, se spojí s dobře viditelným polostínovým zatměním Měsíce. Úkaz nastává za úplňku, kdy náš kosmický soused prochází v blízkosti stínu vrženého Zemí do kosmického prostoru. Měsíc se při něm přiblíží shora k plnému zemskému stínu na nejmenší vzdálenost 0,06°. Dalšími výhodami je jednak výška Měsíce během maximální fázi úkazu (necelých 36°) a pak především fakt, že potmavnutí budeme sledovat na té části měsíčního kotouče, kde nejsou tmavá měsíční "moře" a zatmění tak bude kontrastnější, tedy dobře pozorovatelné. Bude vypadat zhruba tak, jakoby někdo měsíční úplněk z okraje začadil černým kouřem. Nad západním obzorem bude výrazně přitahovat náš zrak jasná planeta Venuše.



Co to znamená?

Úkaz zatmění prohloubí a zkomplikuje račí cítění života nejen u zrozenců tohoto znamení, ale u nás všech. Prožívání tohoto týdne se může nést v trochu trýznivém, niterném duchu. Proto se snažte o vnitřní klid, buďte na sebe hodní, meditujte, dobře spěte a dost pijte a vyhněte se alkoholu. Venuše, planeta citů a vášní, nás bude provázet skoro celý rok, nejprve v roli Večernice na úvod noci, druhou polovinu roku v roli Jitřenky, kdy bude vítat přicházející den. Což znamená, že se budeme hodně citově angažovat. To s sebou nese dobré i horší věci, záleží, jaký postoj si ke svým citům dokážeme vytvořit. Můžeme na nich plout jako na nádherném oceánu, nebo se jimi nechat zmítat a topit jako bouří. Buďme připraveni naskočit na vlnu energie, využít pro svůj život to dobré a opatrně pracovat s tím horším. Pak můžeme být kapitány loďky svého života.

Rak, v jehož režii úplněk probíhá, je podvodní tvor žijící uprostřed živlu vody, zanořen do svých citů. Jak známo, zrozenci Raka jsou bytosti stvořené pro domov a rodinu, péči o blízké. Budeme introvertní, hloubaví, zanoření do svých citů, neobvykle zranitelní, melancholičtí a lítostiví, řešící nekonečné problémy v nitru nás samých i našich milovaných. Rada zní: Neutopte se v tom. Vyplavte občas na hladinu svých citů a myšlenek, věnujte se trochu povrchní zábavě, rozptylte se. Dělejte si radost, něco hezkého si kupte, jezte, co máte rádi, ale vybírejte lehkou stravu. Pokud máte ke komu se přitulit, v což doufáme, tulte se a objímejte. Je to období jako stvořené pro lebedění si doma se svými nejbližšími a mazlíčky, oblíbenými knihami a hudbou. Právě proto, že domov bude po nějakou dobu tím nejoblíbenějším místem, kde trávíte čas, nastává i vhodná etapa pro jeho zvelebování.



Podle starých indiánských tradic se tento úplněk nazývá Vlčí. Vlk je společenské zvíře žijící ve smečce. V jeho rodině panuje přísná hierarchie, kdo je vůdce, kdo jsou jeho nejbližší, kteří nováčci mají poslouchat. Starší rodu chodí bezpečně uprostřed smečky, aby na ně ostatní dávali pozor. Vlci nikdy nenechají slabší členy rodiny napospas dravcům nebo hladu. Domov a rodina je v této době váš pevný základ, věnujte jim pozornost.

|<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.