Home - Články - Politička ve znamení Ryby

Politička ve znamení Ryby

sdílet článek na facebooku
vloženo 4. 3. 2016

Politička ve znamení Ryby

Rosa Luxemburgová se narodila 5. března 1871 ve znamení Ryby. Byla jednou z prvních žen, které se prosadily v politice. Měla tragický osud. Pro svoji politickou činnost byla vězněná a nakonec krutě zavražděná.



Silná osobnost, která ví, co chce


Rosa Luxemburgová nejdříve před hrozbou vězení za politickou činnost v Polsku utekla do Švýcarska, kde vystudovala Curyšskou univerzitu. Později odešla do Berlína, kde se aktivně zapojila do činnosti Sociálně demokratické strany Německa (SPD). Zrozenci ve znamení Ryb jsou ve společnosti spíše přizpůsobivý a drží se raději v pozadí, ale Luxemburgová vynikla v politice pro své řečnické a argumentační schopnost.

Za svou politickou činnost byla pronásledována a několikrát vězněna, tak jako jiné ženy ve znamení Ryb, které se obětují pro druhé. Luxemburgová měla jednu z významných vlastností zrozenců ve znamení Ryb, že často vidí věci, které zůstávají jejich okolí skryté. Tuto vlastnost projevila ve svém článku „Ruská revoluce“, v němž předvídala budoucí bolševickou diktaturu v Rusku.



Vražda v době německé revoluce

V lednu 1919 došlo v Berlíně k povstání, které Luxemburgová podpořila. Tehdejší premiér Ebert povolal jednotky Freikorps k potlačení revoluce. 15. ledna 1919 byla Luxemburgová v Berlíně strážní jednotkou Freikorps zadržena. Po krutém výslechu byla sražena puškou a střelena do hlavy. Její tělo bylo hozeno do berlínského vodního kanálu, kde se našlo až po čtyřech měsících. Její vražda, které předcházelo mučení, nebyla nikdy potrestána.

Přečtěte si také o další ženě, která bojovala s osudem a nakonec si vyšlapala vlastní cestu životem - Lvice Joanne Rowlingová

|<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >>|

NAŠI PORADCI - Vyberte si svého poradce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.