Home - Články - Podzimní rovnodennost – čas vděčnosti a harmonie!

Podzimní rovnodennost – čas vděčnosti a harmonie!

vloženo 19. 9. 2019
čas čtení: 3 minuty

Podzimní rovnodennost – čas vděčnosti a harmonie!

Začíná se podzim, Slunce předává žezlo temnější polovině roku, a vláda znamení Vah nám ukazuje tajuplné mystérium hledání rovnováhy!

sdílet článek na facebooku

Když jsou den a noc stejně dlouhé

Letošní léto už má své dny definitivně spočítané – na dveře totiž klepe podzimní rovnodennost, která zároveň znamená začátek astronomického podzimu. Je konec dlouhým dnům a teplým večerům, protože sluníčko teď na dlouhého půl roku přesunuje svoji sílu ze severní polokoule na tu jižní.

Podzimní rovnodennost letos, v roce 2019, nastává přesně 23. září v 9:51 hodin dopoledne. A jak napovídá název „rovnodennost“, den i noc jsou teď přesně stejně dlouhé! A to nejen u nás, ale výjimečně na celé zeměkouli – můžete být i v tropech nebo třeba u protinožců! A za polárními kruhy, severním i jižním, si zrovna teď předávají žezlo polární den a polární noc. Aby panovala na Zemi takováto rovnováha svetla a tmy, to se opravdu nestává často. Přesněji řečeno, je to vždy pouze dvakrát v roce – tím druhým dnem je jarní rovnodennost 21. března!



Od Panny k Váhám, a zas o krok blíž k zimě

Rovnováha podzimní rovnodennosti se zrcadlí i v astrologických symbolech zvěrokruhu. Pokud vám přišlo na mysl znamení Vah, tipujete správně – právě Váhy se totiž o podzimní rovnodennosti ujímají vlády, a to na jeden celý měsíc. Žezlo jim předává Panna, která nás prováděla od poslední srpnové dekády. Panna je znamení zemského živlu, takže dosavadní týdny se nesly ve znamení praktických záležitostí, energie Panny přála práci a pečlivosti, a to zdaleka ne pouze proto, že se začal nový školní rok. Když se podíváme do přírody, všechno živé si již uvědomuje pomalu se blížící zimu a nutnost se na ni připravit – a to znamená pilnou práci při dělání si zásob!

Naproti tomu Váhy jsou zasvěceny vzdušnému živlu – a to znamená myšlenkám a komunikaci. Energie Vah nám přináší bilancování, přemýšlení nad tím, co se povedlo i nepovedlo, a hledání souladu a harmonie v našich životech i vztazích. Není to náhoda. Pro naše předky znamenala tato roční doba postupné dokončování sklizně, sběr poslední úrody, a s prvními mrazivými dny a prodlužujícími se nocemi postupný přesun života z venkovního prostředí dovnitř, do domů – ale také v obrazném smyslu dovnitř své duše, obrácení pozornosti od rušného života a spousty venkovní práce více k mezilidským vztahům, na které bylo po večerech konečně o něco více času.

Rok se pomalu začíná blížit ke svému konci, tomu kalendářnímu sice ještě tři měsíce zbývají, ale ten zemědělský to má již spočítané, a právě on byl pro lidi kdysi nejdůležitější. Už je jasné, jakou úrodu letošní rok přinesl, můžeme vyhodnotit své úspěchy i neúspěchy, těšit se z toho, co se povedlo, a poučit se ze svých chyb. A všechno to opět nejen na hmotné úrovni, ale i na té vnitřní, duchovní a symbolické! Vždyť po rušných jarních a letních dnech je právě teď čas podívat se a s odstupem času vyhodnotit, jaké zážitky a zkušenosti nám vlastně přinesly!




Přivítejte podzim rozjímáním i hodováním!

Podzimní rovnodennost byla odedávna časem vděčnosti a poděkování – za úrodu, ale i za všechny jiné dobré věci, které nám tento rok přinesl! Je to čas slavností a hojnosti, hodů a vinobraní, kdy se můžeme těšit z darů země a vychutnávat si je naplno. Zkuste si připomenout tento magický čas podle vzoru našich předků právě vděčností – udělejte si svůj malý osobní obřad, který můžete začít meditací nebo rozjímáním o tom, co hezkého vám jaro a léto přinesly, z hloubky svého srdce naplno procítit a uvědomit si vděčnost za všechny dary, které v životě dostáváte – od světa, od Boha, od Země, jakkoliv to cítíte ve svém srdci! Je čas opět si jednou připomenout, že všechno v životě je dar a nic není samozřejmost. Zkuste pojmout jako dar i ty horší věci a méně příjemné události, a najít v nich něco optimistického a pozitivního, co vám přinesly, něco, co jste se právě díky nim měli příležitost naučit – i šance k duchovnímu růstu je totiž darem, a to nesmírně cenným! Vítání podzimu ale zdaleka není pouze o osamělém rozjímání, ať už u svíčky, nebo na procházce v krajině plné krásně barevného podzimního listí. Právě naopak, energie Vah nám připomíná, ať nezapomínáme na lidi kolem sebe, ať rozvíjíme vztahy a spolupatřičnost. Uspořádejte tedy pro své blízké nebo přátele podzimní oslavu ve znamení hojnosti a štědrosti! Užívejte si společně dary země – ať už jsou to koláče s jablíčky z vlastní zahrady, nebo dobroty koupené na farmářských trzích, rozhodně by na vašem stole neměly chybět čerstvé plody, které se nám naše matka Země na své letošní pouti v ročním koloběhu rozhodla věnovat! Právě ony totiž nejlépe vyjadřují magickou energii této kouzelné roční doby!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.