Home - Články - Planety a znamení – jak nás ovlivňují?

Planety a znamení – jak nás ovlivňují?

vloženo 25. 1. 2022
čas čtení: 6 minut

Planety a znamení – jak nás ovlivňují?

Jaké planety spojují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Myslíte, že k vám patří vášnivý Mars, tvůrčí Uran, spravedlivý Saturn, šťastný Jupiter, vrtkavý Měsíc anebo ohnivé Slunce? Podívejte se, jak to s vámi vypadá!

sdílet článek na facebooku

Beran – Mars
K Beranům náleží planeta Mars, která symbolizuje bojovnost, plodnost, činnost a skvěle se hodí k jeho vášnivé, nespoutané i útočné povaze. Mars dodává sebevědomí, výkonnost, tělesnou kontrolu. Z Marsu tryská vášeň, sexualita, odvaha, vůdčí sklony, ale i neústupnost a schopnost jít hlavou proti zdi i za cenu kruté porážky.

Býk – Venuše
Venuše je planetou lásky i krásy, proto padne jako ulitá Býkům. Venuše bdí nad všemi nešváry v partnerských vztazích. Dodává smyslnost, přirozenost, radost ze života. Býci si také hoví v krásnu a mají smysl pro umění. Zároveň si rádi užívají všechny požitky světa. Venuše, to není jen láska, estetika a záliby, ale i marnivost a nepořádnost.

Blíženci – Merkur
Mnoho lidí neví, že je Merkur dvojitou planetou spojující ženské a mužské zásady. V mytologii byl Merkur poslem bohů, měl skvělý intelekt a duchovní záměr, proto je Merkur planetou rozumu. S tím souvisí činorodost, duševní rozvoj, zručnost, komunikace, důvtip Blíženců. Zápornými vlivy jsou úskočnost, vypočítavost a mazanost.

Rak – Měsíc
Měsíc je planetou plodnosti, která značí v mytologii ženské božstvo. Měsíc je dokonalým symbolem ženskosti, plodnosti, citového vzplanutí, instinktu a přizpůsobivosti. Raci hledají v životě útočiště a naplnění v partnerském svazku, navíc jsou přítulní, sentimentální, obětaví a kreativní. Měsíc rovněž dominuje proměnlivostí a ovlivňuje duševní život.


Lev – Slunce
Důstojnost, silná vůle, odvaha, to je symbolika Slunce, které je dárcem života, planetou mužnosti a ovládá mozek, srdce, nervy i zrak. Lvi patří ke Slunci naprosto dokonale. I oni chtějí být nejvýše a všemu vládnout. Lvi mají obrovské ambice a chtějí být ve všem první. Slunce s sebou přináší velkorysost, přátelství, věrnost i panovačnost.

Panna – Merkur
Ke znamení Panny náleží planeta Merkur. Panny dokonale ovládají svůj rozum, proto to není nic zvláštního. Panny jdou hrdě za svým cílem, mohou být někdy povýšené a mazané. Panny rovněž vynikají důvtipem, zručností a rychlým rozhodováním. Merkur je planetou komunikace a ochraňuje diplomaty, cestovatele i herce.

Štír – Pluto
Štíři mají sklony k duchovnu a v životě se věnují i povoláním s vyšším významem. Pluto je planeta vlády nad davem a v mytologii je propojována se smrtí a znovuzrozením. Pluto dokáže své slabé jedince zlikvidovat a silného člověka zocelit. Pluto přináší sebevědomí, vnitřní rozvoj, osobní energii, regeneraci, ale rovněž násilí, zradu.

Váhy – Venuše
Venuše je bohyní lásky a krásy. Říká se jí i malé štěstí a probouzí touhy na všech frontách. Váhy mají sklony ke smyslnosti, vyrovnanosti, spravedlivosti a zároveň k vášnivosti a sexualitě. Venuše pomáhá, doplňuje energii, ale umí být i sobecká. Váhy dokážou být i lenivé a chtějí se oddávat svým koníčkům, přestože touží po harmonii a pořádku.


Střelec – Jupiter
Jupiter je planetou moudrosti, moci a blahobytu. Jupiter vládne důvěrou, přesvědčením, radostí a činorodostí. Střelci jsou proto optimističtí, talentovaní, zábavní a moudří. Negativními vlastnostmi mohou být dogmatismus, zákeřnost, namyšlenost a nevyrovnanost. Střelec prahne po svobodě a umí rozpoznat pravdu od přetvářky.

Kozoroh – Saturn
Saturn je planetou překážek a utrpení. Astrologové ji berou jako duchovní planetu, neboť je spojována s karmou a přináší pocit sklíčenosti, smutku i lítosti. Kozorohové působí neústupně, chtějí dosáhnout velkých úspěchů a každý krok si dobře promyslí. Saturn symbolizuje konzervatismus, pesimismus, opatrnost, nemoc i hlad.

Vodnář – Uran
Znamení Vodnáře hledá inovace, Uran představuje změnu a převraty. Uran je mnohdy unáhlený, způsobuje neklid a nevyrovnanost. Může být i nevypočitatelný avšak originální. Vodnáři prahnou po změnách k lepšímu a dokážou se výborně přizpůsobit. Nemají sklony dodržovat staré tradice a dávají přednost modernímu životnímu stylu.

Ryby – Neptun
Neptun, planeta božskosti, přináší do života Ryb iracionalitu, uměleckého ducha, vcítit se do mysli jiných a extázi. Neptun umocňuje fantazii, proto může svádět k alkoholismu a jiným návykům. Tato planeta holduje spiritualitě, ideálům, mysticismu i deziluzi. Ryby jsou citlivé a často padnou do rukou podvodníka, měly by si dávat pozor na pofiderní situace.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
Výklad karet, Výklad snů, Jasnovidectví a věštění
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.