Home - Články - Perseidy vám v srpnu splní všechna přání!

Perseidy vám v srpnu splní všechna přání!

vloženo 9. 8. 2022
čas čtení: 3 minuty

Perseidy vám v srpnu splní všechna přání!

Přilétá k nám obrovské štěstí! V čase od 18.7. do 24.8. nám prolétá nad hlavami meteorický roj jménem Perseidy. A právě v tyto dny dosáhnou svého maxima, kdy bude na nebi možné pouhým okem pozorovat až 110 padajících hvězd za hodinu. To je obrovská příležitost pro vyslání důležitých přání, kterou nemůžete zmeškat!

sdílet článek na facebooku

Perseidy vylétávají ze souhvězdí Persea, po kterém jsou pojmenované. Jedná se o každoroční kometární meteorický roj, který vznikl z částic ohonu komety 109P/Swift-Tuttle, odstřelením z povrchu jejího jádra. Komety jsou tělesa složená ze zmrzlých plynů a prachových částic různých rozměrů. Jsou tedy složeny z hmoty, ze které vznikala Sluneční soustava. Mají proto ve svém zlatém ohonu zapsánu celou naši historii včetně milionů let starých informací lidstvu zatím neznámých.

Vydejte se za padající hvězdou se svou láskou!

Návod pro pozorování světelného roje je jednoduchý. Popadněte svůj protějšek za ruku, šoupněte do baťůžku deku a víno a vypravte se na noční louku daleko od města, kde vám hvězdnou oblohu nezastíní světla metropolí. Díky stáří roje můžete až několik dní kolem 12.8. pozorovat ohnivý déšť na nebi způsobený průchodem Země oblakem proudu meteoroidů. Jejich ohnivé světélko vám zazáří nad hlavami ve výšce mezi 160 a 80 kilometrů a na nebi zůstane až několik minut viditelná stopa světla. Vychutnejte si společně tu jedinečnou romantiku.


Meteoroidy se do zemské atmosféry přiřítí rychlostí 16 a 72 km/s , některé se proto třením v naší atmosféře obrovským žárem vypaří. Jiné stihnout opět opustit naši planetu. A ty, které průlet nespálí, dopadnou jako malý kamínek na naši Zem. Těm už se říká meteority a najít takový pozůstatek padající hvězdy je vzácné štěstí, které vám zajistí ohromně prosperující život!

Sexuální představy našich předků

Římané si v dávných dobách vykládali Perseidy jako ejakulaci Priapa. Priapos je řecký bůh plodnosti, syn Dionýsa a Afrodity, zobrazovaný s nadměrně vyvinutým přirozením. Proto při každoročním pozorování tohoto hvězdného vodopádu na nebi oslavovali milostné úspěchy jejich obdařeného boha. Držte se tradice a na zážitky v přírodě na dece pod noční oblohou budete ještě dlouho vzpomínat!

Nahlédněte do historie

Nejstarší informace o tomto roji pocházejí z roku 36 z Číny. První zaznamenané pozorování v Evropě pochází z roku 811. A až roku 1762 objevil holandský přírodovědec Pieter van Musschenbroeck, že Perseidy jsou každoroční srpnová událost. Libovolný rok máme tedy stejnou šanci využít otevřené náruče vesmíru, který s každou padající hvězdou splní vaše nejniternější přání!

|<< < 934 | 935 | 936 | 937 | 938

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.