Home - Články - Na vaše starosti, jsme tu my! Váš ASTROHLED!

Na vaše starosti, jsme tu my! Váš ASTROHLED!

sdílet článek na facebooku
vloženo 17. 1. 2010
Fotolia_pytel_clanek.jpgPovídka od Týmu Astrohled:

Jedna žena byla nespokojena se svým osudem, byla chudší než všichni ostatní. Chléb jí nikdy nevystačil pro jejích sedm dětí. Její muž zemřel již dávno. Jedné noci, po zoufalé modlitbě, se jí zjevil anděl, který jí předal pytel a vyzval ji k tomu, aby do něj uložila všechny svoje starosti a strasti. Pytel snad ani nebyl tak velký, aby mohl pojmout tolik trápení, starostí a obav. Žena vláčela těžký pytel, vzdychala, nadávala, ale anděl ji vzal za ruku a vedl do nebe. Když tam dorazili, žena užasla. Nebe si představovala zcela jinak. Všechny mraky byly tvořeny pytli starostí. A na největším z těchto pytlů seděl starý a velmi vážený muž, kterého si pamatovala z dětství, z obrázků. Vševědoucí muž znal i její trápení – vždyť také každý den slýchal její modlitby a kletby. Nařídil jí, aby odložila svůj pytel a řekl, že teď může otevřít všechny ostatní pytle a nahlédnout dovnitř. Pro jeden se pak ale musí rozhodnout a vzít si ho s sebou zpět do pozemského života. Žena otevírala jeden pytel po druhém a ve všech nacházela zlobu, problémy, potlačené konflikty, nudu a mnohé další. Některé z těchto věcí jí připadaly cizí, jiné naopak známé a o dalších… nevěděla s jistotou, jestli už se s nimi kdy setkala, nebo ne. Namáhavě se propracovávala přes všechny mraky, až konečně přišla k poslednímu pytli. Otevřela ho, rozprostřela jeho obsah, rozčlenila si ho a poznala, že to je ten její pytel. Když ho ale zvedla, připadal jí mnohem lehčí, ale to nebylo všechno: její starosti ji netrápily, bolesti nebolely. Namísto toho spatřila reálné chyby, objektivní hrozby a výnosné cíle.
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.