Home - Články - Orionidy - továrna na přání

Orionidy - továrna na přání

vloženo 19. 10. 2022
čas čtení: 10 minut

Orionidy - továrna na přání

Pozorujete rádi padající hvězdy? Pak si nenechte ujít každoroční meteoritický roj, který nás čeká poslední říjnový týden. A že nepůjde o nic malého, dokazuje i hodinová četnost meteorů – padesát až sedmdesát úkazů za hodinu! Nejlepším dnem na pozorování Orionidů bude 22. říjen!

sdílet článek na facebooku

Padající hvězda a přání

Podle některých pověr nosila padající hvězda smůlu, ve většině kultur, stejně jako v české, se ale traduje pravý opak. Padající hvězda znamenala nejenom šťastné znamení, ale bývala také symbolem splněných přání a spokojenosti.

V současnosti je s padající hvězdou spojen zvyk něco si přát. Tradiční situace - ,,Hele, padá hvězda!“ - ,,Tak si něco přej!“ Je oblíbeným doprovodem pozorování meteoritického roje, a to nejenom Orionidů. Ač ty svou četností drží prim.

Podobně jako u přání, která míváme při sfoukávání svíček na dortu, jsou většinou všichni skoupí na to prozradit, o jaké přání se jednalo. Důvodem je další pověra, že by se jim jinak přání nevyplnilo. Přitom vyslovení přání nahlas mívá magické účinky. Ve finále ale záleží především na tom, jak to cítí pozorovatel.


Přání by každopádně mělo být z celého srdce a vytrysknout spontánně, ideálně ještě v okamžiku, kdy je na obloze patrná světelná stopa mizející hvězdy. A jako u jiných přáních bychom si měli dávat pozor na to, co si přejeme. Protože vše negativní se vrací, a to pozitivní naopak násobí.

Počítání hvězd a věštba

Při sledování padajících hvězd si můžeme nejenom přát, ale můžeme hvězdy i počítat. Každé číslo má totiž podle numerologie svou vlastní energii a vnáší do našich životů určité věci. Svou pečeť dodá i našemu přání.

První hvězda je velmi mocná a našemu přání dává sílu. Dvojka je spíše citovější, dařit se bude přáním spojeným s city. Proto pokud čekáme, že uvidíme padat druhou hvězdu, můžeme rovnou zaměřit naše myšlenky tímto směrem.

Třetí hvězda přináší hojnost, takže ať si přejeme cokoliv, nebude to v malém měřítku. Čtyřka fandí změnám a rychlosti, splnění se tedy můžeme dočkat velmi brzo. Pětka přináší úspěch a věhlas, naše přání tak dostává ještě další rozměr.

Šestá hvězda zesiluje vnímání krásy a požitků, stejně jako tvůrčí potenciál. Sedmička naše přání obohatí o větší hloubku a vidění detailů, které by nám jinak unikaly. Osmička naopak umožní překonat překážky a vytrvat, protože toto přání bude potřebovat delší čas k realizaci.


Devítka je oproti tomu akční – naše přání se nejenom splní, ale budeme mít i dost sil a možností se o něj přičinit. Desátá hvězda vedle síly jedničky přináší vhled nekonečna za pomoci nuly. Což nás může trochu zaskočit více možnostmi výběru. Jedenáctá hvězda je potom jako hořící pochodeň a našemu přání dá i magický rozměr.

Pokud se vám zdá, že takový počet hvězd už je přehnaný, pak vězte, že vůbec. Uvidíte, že za noc jich můžete vidět desítky. Dalo by se říci, že je to taková malá továrna na zázraky. U počítání energie dalších čísel můžete postupovat prostými součty – například dvanáctá hvězda – dílčí energie jedničky a dvojky, a výsledná energie trojky.

Podle toho, u jakého čísla skončíte, nejenom zjistíte, kolik hvězd se vám poštěstilo vidět, ale můžete také sledovat, jaká energie pro vaše přání bude nejsilnější. Výklad se shoduje s výkladem u výše uvedených čísel.

Pokud se vám v noci naopak nechce zatěžovat počty a raději si vychutnáte atmosféru nekonečna; pak můžete zkusit malý rituál hojnosti. Postačí k němu prosté rozpražení paží, vzpřímený postoj, uvolněná mysl a vychutnávání daného okamžiku pod tou nekonečnou hvězdnou klenbou.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.