Home - Články - Den stromů

Den stromů

vloženo 18. 10. 2022
čas čtení: 5 minut

Den stromů

20. říjen je svátkem stromů. Ve světě se slaví už od poloviny devatenáctého století. V českých zemích s přestávkami od roku 1906. Máme štěstí, že žijeme v prostředí, kde je stromů zatím docela dost. Musíme si však stromů vážit a nesmíme se o ně nechat připravit těmi, kteří v nich vidí způsob ke snadnému zbohatnutí.

sdílet článek na facebooku

Podzim, kdy se listí zbarvuje a stromy přinášejí své plody, je ideálním obdobím na oslavu nejviditelnějších zástupců rostlinné říše. V Čechách, na Moravě a ve Slezsku máme mnoho příležitostí k tomu, abychom svátek stromů oslavili. A koneckonců to nemusí být jen dvacátého října. Stromy potěší vždy. Můžeme se na ně dívat, můžeme vdechovat jejich vůni, můžeme je objímat.

Kde slavit den stromů?

Samozřejmě tam, kde jsou stromy! Nejlepším místem jsou různá arboreta nebo parky. Existuje celá řada míst s mnoha druhy stromů, u nichž máte navíc popisky, takže se můžete ledacos nového dozvědět.


Když se podíváte do mapy, zjistíte že nějaký památný strom se nachází skoro na každém rohu! Často jde o stromy se zajímavou a dlouhou historií. Určitě se vyplatí taková místa ve vašem okolí znát. Můžete je pak navštěvovat pravidelně.

Zasaďte svůj strom

Pokud chcete sami přispět, zkuste zasadit vlastní strom. Když se mu budete nějakou dobu věnovat a pečovat o něj, máte jistotu, že po vás na tomto světě něco zůstane. Sazeničku můžete koupit nebo si v lese najděte čerstvě vzrostlý nálet. Pak už postačí zvolit vhodné místo a stromek zasadit. Představte si, jaká by to byla krása, kdyby každý člověk za svůj život zasadil třeba jen jeden strom!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.