Home - Články - Orionidy, připravte se na nejvýznamnější meteorický roj v tomto roce!

Orionidy, připravte se na nejvýznamnější meteorický roj v tomto roce!

vloženo 1. 10. 2018
čas čtení: 2 minuty

Orionidy, připravte se na nejvýznamnější meteorický roj v tomto roce!

Čeká nás noc plná splněných přání. Právě dnes 2.10. nad našimi hlavami začnou prolétat Orionidy. Nejvýznamnější meteorický roj, který je ze všech meteorický rojů tím nejzářivějším. Jeho síla bude vrcholit o půlnoci 21. října. Čeká nás nezapomenutelná noc splněných přání. Nezaspěte ji!

sdílet článek na facebooku

Přání z komety 1P/Halley

Mateřským tělesem tohoto roje je jedna z nejznámějších komet 1P/Halley. Částice jejího ohonu budou procházet naší atmosférou 15.-29.10. a mnohé vlivem tření shoří. Budete mít jedinečnou možnost pozorovat mnoho hořících meteorů vylétajících z jednoho radiantu, neboli bodu, souhvězdí Orionu.

K pozorování Orionidů není potřeba dalekohled

Orionidy prolétají frekvencí 20 meteorů za hodinu, kdy mohou dosahovat rychlosti až 20metrů za hodinu. V minulosti byl zaznamenán případ, kdy se Orionidy nad lidskými hlavami prohnaly při frekvenci 60 meteorů za hodinu. Jsou tedy viditelné pouhým okem a k jejich pozorování není potřeba dalekohledu. Stačí se vypravit na odlehlejší místo, kde by vás při pozorování nerušily pouliční lampy a světla automobilových reflektorů.

TAROT PŘÁNÍ je velmi mocný magický nástroj, díky kterému poznáte, zda se přání vyplní nebo nikoliv, anebo vám co stojí v cestě. Dozvíte se, co můžete očekávat a zda je Vám přáno a dostanete uživatečné informace a rady. Pokud máte své tajné přání a chcete vědět, zda se vám vyplní, pak neváhejte a vytáhněte si své 3 karty teď!

Orionidy vám splní vaše přání

Nevíce padajících hvězd budeme moci pozorovat 21. října. Kdy se nad našimi hlavami prožene centrální část Orionidů. Proto byste si měli pro tuto noc vyhledat klidné, světly nerušené, místo, abyste si mohli dobře rozmyslet, co si budete přát. Soustřeďte se na své přání a vyšlete naši prosbu k nebesům. Díky vesmírné síle a hvězdnému prachu, který Orionidy sebou nesou, je velká pravděpodobnost, že se vám vaše přání brzy vyplní.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>|

NAŠI VĚŠTCI - Vyberte si svého věštce a zavolejte mu na tel.: 906 701 701!

zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail
zobrazit detail

Základní navigace

Přejít na obsah (přeskočit nahoru)

© 2009 - 2024 E.M.A. Europe s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Zpracování osobních údajů Zpracování cookies, tech. zaj. Materna, 1 min/70 Kč vč. DPH, 1sms/max. 46 Kč, Max. délka hovoru je 17 minut, Volejte (49 Kč/min) a pište (30 Kč/SMS) bez omezení! Klub Horoskop2022, BÚ: 2109191786/2700, PO Box 14, 110 05 Praha 05, www.ema.bz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze náv?těvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.